snspa-r.e.i si studii europene

 •  
  • 56 mesaje
  5 Sep 2005, 14:47
  0 0
  anul acesta incep pregatirea pt fac..si ma gandesc inca ce optiune sa aleg.ma tenteaza sectia de relatii internationale si studii europene din cadrul snspa sau chiar comunicare si rel cu publicul.insa am auzit ca sunt slabute facultatile acestea.voi ce parere aveti?
 •  
  • 165 mesaje
  5 Sep 2005, 16:07
  0 0
  Eu anul acesta am dat admiterea; toti din jurul meu spun ca snspa e o fac aiurea, ca profii nu sunt cine stie ce, etc (ca la Litere de ex). Acum depinde si de ce vrei sa faci!

  Te sfatuiesc sa te pragatesti temeinic pt o facultate cu ceva mai multa...traditie!
 •  
  • 7 mesaje
  5 Sep 2005, 17:40
  1 0
  Facultatea de Comunicare si Relatii Publice de la SNSPA nu este deloc slabuta si nicidecum usurica. Aici inveti foarte multe lucruri, dar acest lucru implica si foarte multa munca din partea studentilor. Aici nu exista referat care sa nu fie bine documentat (cel putin 3 surse) si nici lucruri facute pe jumatate.
  Profesori buni sau mai putin buni exista la orice facultate insa consider ca aici sunt foarte multi profesori buni si dornici sa te ajute. Aici am descoperit profesori care sunt si oameni.
  Nu incerc sa conving pe nimeni sa vina la facultatea asta insa nu vreau ca oameni care nu sunt in cunostinta de cauza sa spuna neadevaruri.
  P.S. A si pentru a intra la aceasta facultate este necesara o pregatire temeinica intr-un domeniu care nu este accesibil tuturor, filosofia
 •  
  • 870 mesaje
  5 Sep 2005, 18:00
  0 0
  Lorelei19x, te rog spune-mi in ce a constat examenul de admitere.
  Pupici
 •  
  • 165 mesaje
  5 Sep 2005, 20:56
  0 0
  Da, stiu ca admiterea se da la filozofie, asta se da si la stiinte politice - si depinde de fiecare cum o abordeaza; exista toceala si Intelegerea...

  sorry dar eu asta am auzit despre snspa! oricum, ma bucur sa aflu ca nu e chiar asa.
 •  
  • 56 mesaje
  5 Sep 2005, 21:52
  0 0
  se poate da admitere si la economie.ai de ales intre economie si filozofie.lorlai...dar mai concret ce meserie poti avea dup-aia?poti sa-mi dai cateva detalii pls?
 •  
  • 7 mesaje
  6 Sep 2005, 10:17
  0 0
  La Comunicare si relatii publice admiterea se da doar la filosofie. Cand am dat eu admitere s-au dat 2 subiecte de sinteza, am inteles ca anul acesta se da si un test de engleza inainte de examenul propriuzis... daca vrei mai multe informatii despre admitere cel mai bine ar fi sa intri pe site-ul lor www.comunicare.ro
  La stiinte politice se poate alege la examen intre filosofie si economie. Subiectele de la filosofie arata altfel aici. Adica in loc sa-ti dea unul sau doua subiecte mari, de sinteza se dau cam 9 subiecte mai micute. Pentru mai multe informatii despre stiinte politice intra pe www.politice.ro
  sper ca ti-am fost de ajutor
 •  
  • 7 mesaje
  6 Sep 2005, 10:27
  0 0
  Cu meseria e mai greu sa iti dau un raspuns pentru ca la noi relatiile publice nu sunt inca un domeniu bine definit, adica inca sunt extrem de multe persoane care confunda relatiile publice cu relatii cu publicul. Domeniul de activitate dupa terminarea facultatii este destul de vast, poti lucra ca PR in orice companie care are un birou de relatii publice sau la o firma care se ocupa numai de asa ceva, poti lucra in publicitate,poti lucra intr-un birou de resurse umane, poti lucra in politica, exista si aceasta specializare de comunicare politica, in politica poti fi purtator de cuvant sau te poti ocupa de imaginea anumitor oameni politici. Astea sunt doar cateva dintre variante.
  Problema este ca oamenii nu prea au incredere in acesta facultate tocmai pentru ca itiofera atatea oportunitati, domeniul de activitate fiind atat de larg ei au impresia ca nu este o facultate serioasa.
 •  
  • 56 mesaje
  6 Sep 2005, 13:03
  0 0
  lorelei19x merci mult.mai am timp sa ma gandesc...am de ales intre ase si snspa.aseul,desi e considerat o fac. mult mai serioasa ca snspa,mi se pare ca restrange posibilitatile.si in plus nu ma atrage deloc profesia de economist.
 •  
  • 886 mesaje
  7 Sep 2005, 11:42
  0 0
  eu am facut un an la snspa la comunicare si relatii publice si pot sa iti spun din experienta mea ca nu merita. e o facultate foarte lejera, mai mult de cultura generala, nu te specializeaza in nimic. cursurile sunt simpatice, nimic de zis, dar faci cate putin din fiecare si la sfarsit nu ramai cu mare lucru. eu am facut in acelasi timp sectia de relatii internationale si studii europene de la Litere, si pot sa iti zic ca e altceva. anul acesta termin facultatea si o recomand, profesorii sunt foarte atenti, cursurile specializate, se merge pe o anumita linie de la cap la coada. La admitere e problema, cand am dat eu, acum 3 ani, erau 16 pe loc, acum am inteles ca tot asa, e concurenta foarte mare. Trebuie sa stii foarte bine gramatica limbii romane si o limba straina.
 •  
  • 421 mesaje
  7 Sep 2005, 14:34
  0 0
  Nu pot sa cred ca dupa primul an tu vrei sa stii totu despre domeniul ales?
  Parerea mea e ca la orice facultate primul an e de introducere in teorie...nimic practic sau concret.Pai daca ar fi p-asa toti ne-am deschide firme de publicitate in anul doi!

  Si eu sunt la Ogilvy si nu e deloc lejer.Bine..daca vi se pare ca a face referate la orice tema...a face dosar cu lucrarile citite(care nu sunt putine)...a fi evaluat la fiecare seminar(la unele materii) si a invata cate 500 de pagini pt un examen in mai putin de o saptamana..e putin eu nu mai am ce sa mai zic..

  Fiecare cu opinia lui..
 •  
  • 886 mesaje
  7 Sep 2005, 15:51
  0 0
  Nu se invata 500 de pagini intr-o saptamana pentru examen, decat daca e vorba de icrm, unde materia aia e imposibil sa o inveti intr-o saptamana, si nici nu e indicat, daca vrei sa ramai cu ceva. Referatele sunt o alta problema: nu stiu cat de in tema esti, gagarina, insa multi profesori de la snspa si-au publicat manuale din referatele studentilor. Nu mi-a venit sa cred pana ce nu am vazut (am 2 exemple concrete, profesori importanti, cu zeci de pagini copiate). Penibil. Eu am facut,intr-adevar, doar un an acolo, insa sa nu crezi ca nu am urmarit programa pana la sfarsit. Decizia de a renunta la o facultate nu o iei asa, de la un moment la altul, ci stai sa cantaresti bine daca merita sau nu. Singura chestie care mi-a placut mie la snspa au fost colegii: faptul ca se da admitere la filosofie e un lucru foarte bun, studentii sunt in general foarte destepti si deschisi la minte, mult mai mult ca la alte facultati. Si SNSPA ar mai avea ca avantaj conditiile de lucru: sala de calculatoare bine echipata, caldura iarna (ma rog, excluzand salile de pe Calea Victoriei), termopane, aer conditionat etc etc. Profesorii mari insa au plecat din snspa, si asta iti pot confirma absolventii de acum 4-5 ani. Recomand insa din tot sufletul SNSPA pentru studiile postuniversitare. Acolo, jos palaria. Dar e alta mancare de peste.
 •  
  • 127 mesaje
  9 Sep 2005, 16:24
  0 0
  Azi am mers la SNSPA sa ma inscriu. Am fost neplacut surprinsa sa vad ca secretarele de acolo au o mentalitate de "functionare publice ". Cand au intrebat daca facultatea are posibilitatea de a imi face o copie xerox necesara pentru dosar au inceput sa tipe, sa ma jigneasca. Atunci am luat decizia ca nu vreu sa imi petrec urmatorii ani din viata intr-un mediu ostil. Totusi e o facultate particulara si astept putin respect.
  Poate ca profesorii au o atitudine diferita dar imi pare rau ca la noi inca mai exista astfel de angajati.Asta e parerea mea si poate ca au avut doar o zi proasta.
 •  
  • 421 mesaje
  9 Sep 2005, 16:53
  0 0
  SNSPA E DE STATTTTTTTT!
  Dar oricum asta nu conteaza pt ca si daca te duci la Cantemir sau la stiu eu ce alta particulara tot asa vei fi tratata.Asa sunt unele secretare.A devenit deja un cliseu...

  Pupix!