fulgi de ovaz

  •  
    • 247 mesaje
    14 Mai 2002, 01:08
    0 0
    Cine imi poate da o reteta de preparare a fulgilor de ovaz,despre care am auzit ca sunt excelenti pentru sanatate in general si in special pentru imbunatatirea tranzitului intestinal?
    As prefera ca preparatul respectiv sa fie sarat,nu dulce(nu-mi plac orezul sau grisul cu lapte,de pilda,asa ca nu cred ca mi-ar place o budinca dulce de ovaz).
    Poate stiti cum se prepara celebrul Porridge englezesc,atat de apreciat in Anglia,daca e sa ma iau dupa literatura.
  •  
    • 7 mesaje
    16 Mai 2002, 12:12
    0 0
    Porridge se face din fulgi de ovaz cu lapte si miere ( daca vrei sa fie dulce) sau simplu cu apa. Iese un fel de terci, si este foarte satios.
    Eu folosesc fulgii de ovaz si pentru "meatloaf" - friptura tocata. Amestec fulgii de ovaz cu carnea, mirodeniile si legumele - rezultatul va fi declicios si sanatos.
    Tot cu fulgi de ovaz se fac si prajiturele, muffins, etc - din pacate n-am nici o reteta la indemana.
  •  
    • 10 mesaje
    10 Iun 2004, 22:11
    0 0
    Fulgii de ovaz sunt deliciosi cu iaurt si seminte de susan.Varintale mai nedulci sunt mai putine, dar nu trebuie gatit pentru ca se distrug calitatile.Merg si la saratele.
  •  
    • 9837 mesaje
    11 Iun 2004, 10:04
    0 0
    Fulgii de ovaz au fibre moi, spre deosebire de cei facuti din alte cereale, care au fibre dure. De aceea sunt recomandati mai degraba copiilor sau persoanelor cu o digestie mai delicata.
  •  
    • 1027 mesaje
    12 Iun 2004, 16:46
    0 0
    FataDinVis, nu stiu cum se prepara in Anglia porridge-ul, dar iti spun cum il fac eu.
    O cana de apa (250 ml) se aduce la punctul de fierbere. Se rastoarna intr-un castronel si apoi se adauga un dl (aprox 35 de grame) de fulgi de ovaz. Pui sare cata vrei tu, amesteci un pic si lasi sa stea. Eventual acoperi castronelul cu alta farfuriuta. Dupa aprox 10 minute e gata.
    Mie mi se pare delicios cu un pic de dulceata si lapte, dar e foarte bun si fara.
    Pofta buna
    Evident poti folosi si cuptorul cu microunde.
  •  
    • 298 mesaje
    14 Iun 2004, 13:22
    1 0
    Chiar in dimineata asta am facut la micul dejun fulgi de ovaz.

    Am pus intr-un castron 4 linguri de fulgi de ovaz, doua linguri cu fulgi de orz si floricele de porumb (dupa gust). Am amestecat cu apa calda si dupa cateva minute am mancat.
    Eu am pus si miere, dar daca nu vrei sa fie dulce este suficient sa pui floricele sau fulgi de porumb.
  •  
    • 218 mesaje
    14 Iun 2004, 15:08
    0 0
    Iti trimit o reteta de fursecuri cu fulgi de ovaz si suc de mere (dietetica)

    Ingrediente:
    ½ ceasca faina (de preferinta integrala)
    ½ ceasca fulgi se ovaz
    ½ ceasca stafide aurii
    ½ lingurita bicarbonat
    1 ½ ligurita scortisoara
    ¼ lingurita sare
    ¼ ceasca ulei vegetal
    1 ou mare
    ½ ceasca suc de mere
    1 ligurita brandy

    Preparare:
    Incalzeste cuptorul la 180-200 de grade C, unge tava de prajituri si presara faina.

    Combina toate ingredientele uscate, fara fulgi (numai faina, bicarbonat, scortisoara, sare). Separat, bate oul impreuna cu uleiul, sucul de mere si brandy. Adauga ingredientele uscate, putin cate putin, amestecand. Incorporeaza fulgii de ovaz si stafidele.

    Pune in tava turtite de marime medie, lasa la copt timp de 10-12 minute.
  •  
    • 298 mesaje
    14 Iun 2004, 20:13
    0 0
    Vreau sa incerc sa fac si eu fursecurile, dar imi poti recomanda ce sa folosesc in loc de brandy? Am nevoie de ceva non-alcoolic.
  •  
    • 218 mesaje
    15 Iun 2004, 10:15
    0 0
    Habarnam,
    incearca sa inlocuiesti brandy cu esenta de rom.