infectie cu pseudomonas

  •  
    • 47 mesaje
    27 Mai 2005, 13:00
    1 1
    A fost cineva diagnostica ta cu pseudomonas? Mie mi-a iesit acest germene la urocultura. Sunt foarte speriata pentru ca am auzit ca e foarte rezistent si e acelasi lucru cu virusul piocianic.
    Va rog mult spuneti-mi mai multe.
    Multumesc
  •  
    • 2831 mesaje
    27 Mai 2005, 13:32
    1 0
    Cu ceva timp in urma ii raspundeam Saharei la aceeasi intrebare. Iata raspunsul:

    Bacteria Pioceanic sau Pseudomonas Aeruginosa, este un germen gram negativ cunoscut pentru versatilitatea sa vis-avis de mediu si rezistenta la antibiotice. Poate produce infectii serioase in special la pacientii cu deficiente grave ale sistemului imunitar (pacientii cu arsuri grave sau cancer). Poate produce o serie de proteine toxice care nu numai ca pot produce distrugeri masive de tesuturi dar pot interfera cu mecanismele de aparare ale sistemului imunitar. Infectiile cu pseudomonas apar doar la persoanele sensibile la acest tip de bacterie si nu sunt contagioase. Clasele de antibiotice active pe piocianic sunt: betalactamine (carboxipeniciline, ureidopeniciline, cefalosporine de generatia 3, imipenem, aztreonam), aminoglicozide, fluoroquinolone.

    Pseudomonas Aeruginosa se afla peste tot in mediul inconjurator. Vorbeam mai devreme de versatilitatea acestuia adica se poate adapta cu usurinta si poate supravietui in medii dintre cele mai diverse. Cel mai des este intalnit in spitale si este contactat in general pe fondul unui sistem imunitar foarte slabit (slabire provocata de o boala cronica sau de carente vitaminice majore si nu numai). Vestea buna este ca poti fi purtator al acestei bacterii fara sa dezvolti infectii si fara sa-l transmiti. Vestea haioasa este ca odata purtator, posibilitatea dezvoltarii unei infectii pe fondurile descrise mai sus este destul de ridicata. Se vindeca insa cu mare greutate avand in vedere rezistenta sa crescuta la antibiotice. Cu toate astea e bine sa faci tratamentul prescris si sa repeti analizele.

    Sfatul meu e sa mergi la un specialist - iti recomand Spitalul Colentina - care sa-ti prescrie tratamentul adecvat avand in vedere ca infectiile provocate de pseudomonas aeruginosa pot fi extrem de diferite.

    Sa te faci bine!

    Angel
  •  
    • 3 mesaje
    14 Ian 2009, 11:47
    0 0
    Eu am o infectie urinara cu pseudomonas, conform antibiogramei fac tratament injectabil cu Fortum de 1 g 7 zile la 12 ore ( doza uzuala redusa pentru functii renale posibil diminuate), am si eruptii pe piele care parca s-ar mai fi diminuat. Pentru aceste eruptii trebuie tratament suplimentar ? Antibiograma mea nu-mi da voie decat la ceftazidime ( Fortum) si imipenem.