O cafea altfel?

  •  
    • 76 mesaje
    26 Nov 2014, 16:49
    0 0
    Stie cineva o reteta de cafea mai deosebita? Sau secretul cafelei perfecte?
  •  
    • 12208 mesaje
    26 Nov 2014, 19:46
    1 0
    maria_p09 said:Stie cineva o reteta de cafea mai deosebita? Sau secretul cafelei perfecte?

    Exista un topic numit chiar asa" cafeaua perfecta" , unde gasesti multe idei si optiuni de servire dar si de preparare... o sa scriu acolo doua vorbe ca sa apara la suprafata , pentru tine , o seara buna , imi place avatarul tau .... 

  •  
    • 12208 mesaje
    28 Nov 2014, 22:04
    0 0
    maria_p09 said:Stie cineva o reteta de cafea mai deosebita? Sau secretul cafelei perfecte?

     

    Cafeaua – necesitate sau dependenta?

     

     

     

    Consumul de cafea a crescut simtitor in ultimul deceniu, devenind bautura prinicipala pentru multi dintre noi. Incet, incet, a devenit omniprezenta in vietile noaste: ne trezeste simturile in fiecare dimineata si ne pregateste pentru o zi lunga, ne reincarca bateriile in mult asteptatele pauze sau o folosim drept pretext pentru intalnirile cu prietenii.

    Cafeaua a devenit ca un drog, care ne influenteaza in toate activitatile de zi cu zi. Dar, a devenit o necesitate sau o dependenta?
    Intr-adevar, cafeaua previne bolile de inima, ne intareste sistemul imunitar si poate deveni un elixir pentru sanatate, conform studiilor, dar consumata intr-un mod excesiv, are efecte negative si duce la dependenta. Multi sustin ca fara cafea nu pot avea performante, nu pot functiona si intreaga zi ar fi posomarata fara aroma ei imbietoare. Probabil ca ar trebui sa nu ne mai lasam dominati de ea, sa reflectam mai bine asupra consecintelor negative si sa ne limitam la maximum 2 cesti pe zi.

    In concluzie, cafeaua este un drog care, ca oricare altul, da dependeta, dar care ne vine in ajutor in fiecare zi pentru a ne dezmorti creierele si pentru a ne energiza. Totusi, nu trebuie sa abuzam, pentru ca poate avea consecinte neplacute si neasteptate.

  •  
    • 12208 mesaje
    28 Nov 2014, 22:05
    0 0
    Ce tip de cafenea ti se potriveste?

    De-a lungul timpului, au aparut tot mai multe sortimente de cafea, oferindu-ne posibilitatea de a alege ce ni se potriveste mai bine. Dar, in aceeasi masura, conteaza si ambientul, locul in care alegem sa ne savuram cafeaua.
    Cu siguranta, atunci cand alegem o cafenea, o facem in functie de pasiunile noastre, de felul nostru de a fi. Indiferent daca esti romantic, visator sau iti place sa fii intr-o continua miscare, vei gasi un local pe gustul tau. Astfel, ne-am gandit sa bifam cateva cafenele celebre din Europa, in speranta ca fiecare isi va gasi coltisorul perfect, unde sa se simta in largul lui.

    La Closerie des Lilas, Paris

    Daca esti atras de arta, de literatura si iti dedici o mare parte din timp acestei pasiuni, iti recomandam cafeneaua prezenta in celebrul film “Midnight in Paris”. Cafeneau, frecventata candva de marii artisti, si-a pastrat aerul boem si misterios al acelei perioade. Aici, vei reusi sa te deconectezi de la viata cotidiana, in timp ce cafeaua te va purta pe aripile acelor vremuri.


    Cafe Chris, Amsterdam
    Am gasit o cafenea si pentru cei care prefera locurile mai intime si vor sa isi savureze cafeaua in liniste, departe de zumzetul orasului aglomerat. Desi este cea mai veche cafenea din Amsterdam, iar camerele acesteia sunt intunecate, nu lipseste aerul primitor, care te va retine pentru multe ore si te va face sa te simti confortabil.



    Antico Caffe Greco, Roma
    Daca preferi localurile fastuoase sau rafinate, Antico Caffe Greco indeplineste toate conditiile. Aici, poti savura o cafea delicioasa si, in acelasi timp, sa admiri arhitectura veche care ii ofera cafenelei un aer elegant. Pe vremuri, fiind vizitata de cei mai bogati oameni si artisti, cafeneaua si-a pastrat aceasta particularitate si continua sa reuneasca cele mai importante persoane din Italia.


    Café Slavia, Praga
    Probabil ca aceasta cafenea ni se potriveste tuturor, fiind genul de local in care vii sa iti bei cafeaua inainte de o zi agitata la birou. Ai nevoie doar de cateva minute, pentru a iti reincarca bateriile si pentru a te relaxa. Stilul minimalist te va face sa te simti confortabil si te va scoate din incurcatura de fiecare data cand esti pe fuga.



    Cu siguranta, lista nu s-ar termina niciodata pentru impatimitii cafelei, dar vom dezvalui si alte cafenele celebre pe parcurs. Oriunde ai merge, incearca sa iti gasesti un local pe placul tau, iar daca ai posibilitatea sa pasesti pragul unei cafenele de mai sus, nu ezita sa o faci, pentru ca nu vei regreta!
    Pana atunci, te-ai gandit? Tie ce cafenea ti se potriveste?
  •  
    • 12208 mesaje
    28 Nov 2014, 22:06
    0 0
    Cafeaua alba



    In ultimul timp, parca avem tot mai multa treaba, pierdem noptile, fie pentru ca trebuie sa ne rezolvam problemele de la birou, fie pentru ca suntem studenti si avem foarte mult de invatat. Am devenit tot mai stresati, irascibili si am pierdut numarul cafelelor consumate pe zi. Asa ca, ne-am gandit ca e timpul sa renuntam la cafea, dar nu gasim nimic care sa ne ajute sa functionam sau sa ne linistim.Noi am aflat despre cafeaua alba libaneza si vrem sa impartasim aceasta descoperire cu voi. Nu este vorba despre o cafea cu mult lapte, cum ne-am imagina si nici macar nu contine cofeina, dar efectul este acelasi. Cafeaua alba, ahwah baida in limba libaneza, este un ceai incolor, inventat in Beirut, din apa de trandafir sau portocal. Dupa preferinte, se adauga zahar si miere.
    Aceasta poate fi preparata rapid si este foarte gustoasa. Fiind o bautura digestiva si relaxanta, este bine sa o consumam dupa masa. Pe langa aceste aspecte, cafeaua alba calmeaza si nervii, datorita apei de flori de portocal.
    Pentru cei care vor sa renunte la viciul cafelei, ar putea sa apeleze la aceasta alternativa. Chiar daca nu contine cofeina si, desigur, nu te poate tine treaz o noaptea intreaga, te ajuta sa te linistesti si sa gandesti lucrurile cu mai mult calm, pentru ca totul sa iasa ca la carte!
  •  
    • 12208 mesaje
    28 Nov 2014, 22:07
    1 0
    Pentru fiecare dintre noi cafeaua înseamna altceva, mirosul de cafea ne starneste fiecaruia amintiri diferite, poate o conversaţie cu câţiva ani în urmă cu un prieten drag alături de nelipsita ceaşcă de cafea, sau o dimineaţa minunată alături de persoana iubită îmbiată de mirosul boabelor de cafea.Cu lapte, zahăr, miere, sau neidulcită, cu toţii suntem într-o măsură sau alta dependenţi de cafea. Și cine ar fi cel în măsură să vorbească despre așa ceva dacă nu Gheorghe Florescu.
    Gheorghe Florescu (n. 1944) a învăţat meşteşugul pregătirii cafelei de la Avedis Carabelaian, unul dintre celebrii cafegii armeni care mai existau în Bucureşti la sfârşitul anilor 60. Devine el însuşi cafegiu şi totodată şef al magazinului de cafea şi delicatese din str. Hristo Botev 10, unde avea drept clienţi mari literaţi, actori sau medici bucureşteni, dar şi personaje importante din Securitate şi Miliţie ori alţi privilegiaţi ai regimului.
  •  
    • 12208 mesaje
    28 Nov 2014, 22:11
    1 0
    Cafeaua în jurul lumii

    Cafeaua este un domeniu vast, cu o istorie de peste o mie de ani, un tărâm al aromelor şi al plăcerii. Vorbim despre arta de a bea cafea, despre arta preparării şi a degustării ei. De-a lungul timpului, au apărut diferite reţete ale acestei băuturi, în funcţie de regiuni. Cine nu a auzit de cafeaua vieneză, mexicană, irlandeză, sau de alte sortimente în care aroma caracteristică ţării de provenienţă se face simţită?
    Aşa se face că în ţara trifoiului şi a Sfântului Patrick, cafeaua “naţională” conţine, după cum bine se ştie, whisky sau liqueur. Cum se procedează? Într-o cană mare cu cafea fierbinte, se pune zahăr, se amestecă şi se toarnă un păhăruţ de whisky. Nu uitaţi frişca de decor!
    Dacă aveţi un mexican la masă, încântaţi-l cu o gustare picantă şi o cafea pe măsură. Plină de aromă, cafeaua mexicană însoţeşte cu succes o prăjitură să zicem… cu ghimbir. Până şi prepararea este interesantă. Se pune cafeaua în filtru, dar nu sigură, ci împreună cu o linguriţă de chimen. Când este gata se amestecă cu o linguriţă de vanilie şi cu un sos fiert preparat din zahăr, sirop de ciocolată şi lapte. În fine, această nebunie se toarnă în ceşti se decorează cu frişcă şi chimen. Aţi gustat?
    Multora le place menta, multora le place cafeaua, dar puţin s-au gândit la o combinaţie între ele. Ori, dacă s-au gândit, nu au fost destul de curajoşi să încerce. Tot ce trebuie să faceţi este să amestecaţi cafeaua măcinată cu o linguriţă praf de ciocolată, puţină esenţă de mentă şi puţină esenţă de vanilie. Se pun toate în filtru cu câteva ceşti de apă. Decor? Frişca de rigoare şi un bob nemăcinat de cafea.
    Dacă vorbeşti despre Thailanda, nu se poate să nu îţi vină în minte o mie de feluri de condimente. Aşa este şi cu cafeaua de aici. În cafeaua pe care o puneţi la filtru, adăugaţi un vârf de cuţit de coriandru şi câteva boabe de cardamom. La sfârşit adăugaţi zahăr, lăsaţi-o să se răcească şi serviţi-o cu gheaţă.
    V-aş mai recomanda cafeaua acidulată, cu siguranţă deosebită de oricare alta. Pur şi simplu amestecaţi cafeaua instant cu zahăr până rezultă o spumă. Adaugaţi gheaţă zdrobită şi cola. Peste spuma obţinută aşezaţi o felie de lămâie.
    Dacă tot veni vorba de cafea la rece, iată reţeta “eskimona”: 3 ceşti de cafea se lasă la rece în congelator şi se amestecă cu puţin lapte, sirop de ciocolată, zahăr şi chimen. Blendaţi. Dacă ar fi vară, nimic nu v-ar încânta mai mult…
    Iată şi ceva mai consistent: cafea preparată la ibric, tare, amestecată cu esenţă de migdale, se pune la fiert. Când clocoteşte, se adaugă un ou bătut cu zahăr şi puţină frişcă. Se lasă la foc mic până capătă consistenţă. Se poate amesteca cu apă tonică şi gheaţă zdrobită, cu frişcă. Tocmai aţi obţinut cafea ungurească.
    Din estul europei în Bahamas: o ceaşcă mare de cafea cu câteva linguriţe de sirop de portocale, zahăr şi esenţă de vanilie. Amestecaţi şi decoraţi cu frişcă şi fulgi de ciocolată.
    Eee! Dar câte bordeie atâtea obiceie! Cafeaua este diferă de la ţară la ţară şi chiar de la om la om.
  •  
    • 12208 mesaje
    28 Nov 2014, 22:13
    2 0
    10 lucruri despre cafea


    Cafeaua este deliciul care ne incanta papilele gustative in fiecare dimineata si ne ofera energia pentru a face fata intregii zile. Exista, insa anumite lucruri despre cafea care nu se stiu sau care nu sunt stiute de multi dintre noi. Va prezint 10 astfel de lucruri:
    1.Initial, cafeaua era mancata. Triburile africane amestecau boabele de cafea cu grasime si formau adevarate bile de energie.
    2. In 1675, regele Angliei interzicea existent cafenelelor deoarece credea ca oamenii se intalnesc acolo pentru a conspira impotriva lui.
    3. 70% din populatia Terrei consuma cafea Arabica, ea fiind slaba si aromata. Restul de 30% bea Robusta, care este mai amara, dar contine cu pana la 50% mai mult cafeina decat Arabica.
    4. Un belgian care locuia in Guatemala pe nume George Washington a inventat cafeaua instant in 1906.
    5. Revolutia Americana a fost planificata intr-o cafenea.
    6. Cafeaua neagra simpla, fara pic de zahar, si alte dulcegarii contine 0 calorii.
    7. Se spune ca Voltaire iubea atat de mult cafeaua incat obisnuia sa bea 50 de cani pe zi.
    8. In cultura araba antica, o femeie putea sa divorteze de sotul ei printr-un singur motiv legal: daca acesta nu asigura destula cafea.
    9. Johann Sebastian Bach a compus o opera despre o femeie care era dependenta de cafea.
    10. Exista un spa in Japonia unde oamenii se pot imbaia in cafea, ceai sau vin.
  •  
    • 12208 mesaje
    28 Nov 2014, 22:15
    1 0
    Degustarea cafelei




    Dupa cum stim, cafeaua a devenit cea mai populara bautura si pretextul perfect pentru intalniri sau sedinte. Cu siguranta, am incercat cafele in diferite localuri si, fara sa vrem, ajungem sa le comparam intre ele. Astfel, pot exista cafele bune, cafele mai putin bune, pana la cele cu un gust destul de neplacut.
    Degustarea cafelei se face in functie de preferintele noastre, in functie de aroma, aciditate sau consistenta. De acum, cand incercati o noua cafea, tineti cont de cateva sfaturi.
    Un prim criteriu este aciditatea, care e de preferat sa fie in cantitate mare. Cand vorbim de aciditate la cafea, ne referim la faptul ca aceasta nu trebuie sa aiba un gust amar, ci un gust moale, dulce intr-o oarecare masura. Aceasta trasatura ne ofera starea de bine, care ne ajuta sa facem fata oboselii.
    Apoi, vorbim despre consistenta. Mai exact, ne referim la greutatea si grosimea cafelei. Aceasta variaza de la o consistenta usoara pana la una foarte consistenta. Pentru ca o cafea sa fie buna, trebuie sa fie siropoasa.
    In final, suntem atenti si la aroma. Aroma inglobeaza gustul, mirosul si corpului cafelei. In functie de aceste elemente, cafeaua poate fi definita ca fiind tare sau dulce. Aici, depinde de gustul fiecarei persoane si de modalitatea in care doreste sa fie preparata cafeaua.
    Astfel, avem cateva criterii pentru a ne ghida in degustarea cafelei. Sfatul specialistilor este ca atunci cand vrei sa faceti acest lucru sa incepeti cu o cafea slaba si, incet, incet, sa treceti la arome mai puternice.
  •  
    • 12208 mesaje
    28 Nov 2014, 22:16
    2 0
    Black Ivory – cafeaua de elefant



    Probabil ca toti suntem familiarizati cu celebra cafea Kopi Luwak, cea care se obtine din excrementele unei specii de pisici din Indonezia. Aceasta este considerata cea mai scumpa cafea din lume si, in acelasi timp, este foarte rara. Pretul ei variaza intre 270 si 765 de euro.
    Insa, din urma, vine cafeaua Black Ivory care a reusit sa o depaseasca pe cea mentionata mai sus. Aceasta se vinde doar in Hotelurile Antara din Maldive si pretul ei ajunge la 845 de euro kilogramul. Black Ivory, in traducere Fildes negru, este obtinuta din boabele de cafea inghitite, digerate si eliminate pe cale naturala de catre elefanti.
    Elefantii sunt tinuti intr-o rezervatie naturala din Thailanda. Acestia mananca boabele de cafea crude, iar enzimele din sistemul lor digestiv descompun proteinele din boabe, cafeaua devenind mai rafinata si putin mai amara.
    Se pare ca, prin acest proces, cafeaua capata un gust special, o usoara aroma de ciocolata, nuci si macese. Aceasta aroma se datoreaza faptului ca boabele de cafea sunt digerate odata cu banane, trestie de zahar si alte elemente din dieta vegetariana a elefantilor. Cu toate ca, la momentul actual, este considerata cea mai buna cafea, este foarte rara si greu de gasit. Momentan, exista doar 50 de kilograme de acest gen de cafea disponibile pentru vanzare.
    Desi, inca nu a devenit foarte populara, cu siguranta, va castiga teren in urmatorii anii si va fi foarte cautata. In ciuda faptului ca unii oameni refuza sa incerce acest tip de cafea, din cauza modului ciudat de preparare, se pare ca este mult mai sanatoasa si mai gustoasa.
    Pentru o experienta inedita si daca dispuneti de un buget mai mare, noi va propunem sa incercati Black Ivory.
  •  
    • 12208 mesaje
    28 Nov 2014, 22:16
    2 0

    5 Bauturi de vara pe baza de cafea

    Dupa ce v-am prezentat 5 bauturi racoritoare pe baza de ceai, a venit randul bauturilor reci pe baza de cafea, perfecte pentru o zi calduroasa de vara. Pe langa efectul racoritor, dau si un plus de energie. Unele retete sunt mai simple, altele ceva mai complicate, insa de gustul fiecareia dintre ele in egala masura!


    Piccolo Affogato al Caffe
    Piccolo Affogato al Caffe
    Ingrediente:
    - 3 cani de inghetata de vanilie
    - 2 cani de espresso
    - boabe de cafea

    Luati 12 pahare mici de sticla si puneti in fiecare pahar un sfert de cana de inghetata. Se pun la frigider pentru aproximativ 30 de minute, pana inghetata se intareste. Apoi turnati 3 linguri de espresso in fiecare pahar, peste inghetata. Garnisiti cu boabe de cafea si serviti imediat.

    Frappe cu vata de zahar
    Ingrediente:
    - o cana si 2 linguri de lapte degresat
    - 3 linguri de cafea instant
    - 3 linguri de zahar
    - vata de zahar alba
    Amestecati 3 sferturi de cana de lapte cu 3 sferturi de cana de apa, cafeaua instant si zaharul intr-un blender timp de 30 de secunde, pana se obtine un amestec omogen. Turnati amestecul in 3 pahare inalte, peste gheata. Turnati 2 linguri de lapte in fiecare pahar, decorati cu vata de zahar si apoi serviti.


    Creole Coffee Punch
    Creole Coffee Punch
    Ingrediente:
    - 4 cani de cafea tare
    - 6 linguri de lapte indulcit, condensat
    - 3 sferturi de cana de lapte
    - jumatate de cana de lichior de portocale pe baza de rom
    - cuburi de gheata
    - fasii de coaja de portocala, pentru decor

    Amestecati cafeaua, laptele si lichiorul pana se obtine un lichid omogen. Lasati sa se raceasca bine, la frigider, pentru o ora- o ora si jumatate. Turnati amestecul in pahare, peste cuburile de gheata si decorati cu fasiile de coaja de portocala.
    Ice cafe au lait
    Ingrediente:
    - 2 cani si jumatate de cafea rece
    - 2 cani de lapte
    - 2 cani de gheata zdrobita
    Amestecati laptele si cafeaua, apoi serviti peste gheata!

    Cinnamon caramel coffee
    Ingrediente:
    - 6 linguri de cafea macinata
    - jumatate de lingurita de scortisoara
    - jumatate de cana de sirop de caramel
    Amestecati cafeaua macinata si scortisoara, apoi fierbeti. Cand cafeaua este gata, adaugati caramelul si amestecati pana s-a dizolvat complet. Raciti la frigider, apoi serviti peste cuburi de gheata. Puteti adauga lapte sau zahar, dupa preferinte, insa cafeaua este deja destul de dulce datorita caramelului.
  •  
    • 12208 mesaje
    28 Nov 2014, 22:20
    2 0
    Cafeaua verde



    Cafeaua verde, adica cea cruda, neprajita, este un scut impotriva cancerului, a diabetului si a cresterii in greutate. Desi nu pare prea gustoasa, are gust de cafea, doar ca aroma este mult mai intensa si isi pastreaza proprietatile terapeutice.
    Aceasta contine trei substante ce ajuta persoanele care vor sa tina un regim de slabit: acidul clorogenic, care regleaza metabolismul grasimilor si cafestolul si kahweol-ul, ce ajuta la eliminarea toxinelor. Totusi, pentru a functiona, regimul trebuie completat si cu o alimentatie sanatoasa.
    Pentru a avea rezultate cat mai bune, se recomanda 2 cesti de cafea pe zi, de preferat in prima parte a zilei. Motivul pentru care trebuie consumata dimineata, e simplu: cafeaua verde este bogata in fibre si, astfel, este redusa pofta de mancare.
    Cafeaua verde este considerata superioara, pentru ca nu are nici efecte negative asupra corpului, odata ce este naturala. Fara substantele toxice, cafeaua rezultata nu poate fi toxica. Astfel, aceasta ajuta organismul si il suplimenteaza cu o cantitate mare de antioxidanti, ce lupta impotriva kilogramelor in plus si a cancerului.
    Totusi, nu trebuie sa exageram si sa consumam cafea verde in exces, deoarece aceasta contine cofeina in stare pura, ceea ce poate cauza insomnii.
    De acum, sa dam start-ul unei dimineti cu o cafea verde, revigoranta si, in timp ce noi ne ocupam de problemle zilnice, ea va avea grija de corpul si de sanatatea noastra!
  •  
    • 367 mesaje
    29 Nov 2014, 22:37
    1 0
    Ptr mine o cafea perfecta inseamana un espresso/cappuccino din boabe proaspat rasnite....boabele intotdeauna Lavazza.
  •  
    • 12208 mesaje
    30 Nov 2014, 15:03
    0 0
    adriana77 said:Ptr mine o cafea perfecta inseamana un espresso/cappuccino din boabe proaspat rasnite....boabele intotdeauna Lavazza.

     am baut si eu mult timp lavazza dar am ramas pe Jacobs ...si la expresorul tassimo , chiar imi place , dozajul este ok !

  •  
    • 76 mesaje
    4 Dec 2014, 10:44
    2 0
    Wow Gabriela42, cate lucruri interesante despre cafea. Este prima data cand aud despre cafeaua alba si tare mi-ar placea sa o gust. Cum am mai "vorbit" si la "cafeneaua" ta, printr-un concurs de imprejurari (am primit cadou un curs de espresso la Guido Coffee - nu, nu este o cafenea, nu poti sa o bei acolo, eventual ti-o prepara ei si o poti lua la pachet) am intrat in lumea cafelei Altfel. Cu A mare. Acolo am cunoscut o fata care se numeste Flaviana Vlaicu si este daca ma inteles bine campion la nu stiu ce concurs international de facut cafea si m-am indragostit de o cafea care se numeste Sulawesi Tana Toraja si am vazut nu stiu cate feluri de preparare a cafelei, cu nu stiu cate feluri de "devices" ca nu stiu cum sa le spun altfel, in fine, o nebunie.....
  •  
    • 12208 mesaje
    4 Dec 2014, 11:30
    1 0
    maria_p09 said:Wow Gabriela42, cate lucruri interesante despre cafea. Este prima data cand aud despre cafeaua alba si tare mi-ar placea sa o gust. Cum am mai "vorbit" si la "cafeneaua" ta, printr-un concurs de imprejurari (am primit cadou un curs de espresso la Guido Coffee - nu, nu este o cafenea, nu poti sa o bei acolo, eventual ti-o prepara ei si o poti lua la pachet) am intrat in lumea cafelei Altfel. Cu A mare. Acolo am cunoscut o fata care se numeste Flaviana Vlaicu si este daca ma inteles bine campion la nu stiu ce concurs international de facut cafea si m-am indragostit de o cafea care se numeste Sulawesi Tana Toraja si am vazut nu stiu cate feluri de preparare a cafelei, cu nu stiu cate feluri de "devices" ca nu stiu cum sa le spun altfel, in fine, o nebunie.....

    Sigur ca da ....interesanta aceasta lume ...,
    eu am vazut intr-o cafenea o imagine foarte sugestiva si voi incerca sa o reproduc si eu cu boabe de cafea pe un carton colorat intr-un contur de ceasca de cafea si farfurioara aferente si dat apoi cu un lac , efectul este impresionant .... daca imi reuseste si sunt multumita voi face mai multe si le voi darui prietenilor , ma gandeam si la locul unde ar sta mai bine , si cred ca ideal este deasupra barului ....

  •  
    • 3 mesaje
    21 Sep 2015, 15:45
    1 0
    Prefer cafeaua naturala Java Coffee, sau bomboanele Kopiko (din aceeasi cafea), dar beau cu placere si Jacobs sau Dallmayr