informatii despe homeopatie si medici

  •  
    • 92 mesaje
    13 Apr 2005, 10:37
    4 0
    Pentru ca sunt ca o placa stricata pe diverse subiecte referitor la homeopatie m-am gandit sa deschid un subiect separat.

    Uite cateva link-uri unde puteti citi despre homeopatie:
    http://www.teleianu.home.ro/ ( chiar merita citite povestile si raspunsurile domnului doctor)
    http://www.helpnet.ro/?id=130
    http://users.rol.ro/marianatrifa/
    http://www.infosan.ro/similimum.htm ( unicistii de care spuneam mai sus)
    http://www.aquamarine.ro/ro/servicii/tr4.html ( tot unicist )
    http://www.homeopathicmd.ca/ROArticles/ ( multe informatii interesante mai ales aici http://www.homeopathicmd.ca/ROArticles/CopiiiCuHiperactivitate%20.html dar va rog sa nu fiti niciodata tentati sa va tratati singuri cu remedii homeopate chiar daca aveti impresia ca va recunoasteti in simptomele descrise intr-unul dintre articole )

    http://www.farmaciata.ro/eKontentFarmaciaTaFiles/home/terapii_alternative/terapii_alternative/Tratam-bolnavul-si-nu-boala.html ( generalitati )

    si in engleza

    http://www.homeopathic.org/ ( se refera la USA, inclusiv facultatile de medicina unde se studiaza homeopatie, congrese, comunicari etc )
    http://www.homeopathyhome.com/reference/articles.shtml ( multe articole pe diverse teme)

    Cateva adrese de medici:

    Bucuresti
    1. Fundatia medicala "PROHOMEOPATHIA
    telefon: 021 / 410.52.87 si 411.07.88
    adresã: Str. Dr. Anibal Teohari nr.16, sector 5 zona Panduri - Cotroceni)

    2. Dr. Mariana Trifa
    Str. Piata Amzei nr. 10-22, scara B, ap. 2, interfon 002.
    Telefon: 021/212-7869 sau 0744-635-258

    3. Dr. Ioan Teleianu
    consultatii: lunea dupa amiaza la fundatia ProHomeopatia

    4. Dr. Rares Simu
    mobil: 0744496293
    tel. Bucuresti: 0214238529
    Are si in Cluj cabinet dar numarul de telefon acolo este necunoscut deocamdata.

    5. doctorita Chirila:
    Str.Erou Mircea Marinescu 8, Voluntari 077190,
    Tel. 491 51 33 sau 491 51 36 ; Fax 491 51 35

    6. Dr. Daniela Florescu ( Coros )
    Sos. Viilor nr. 95, Bl. 2, Sc. 6, Ap. 162, int. 62
    Tel: 337.29.98

    Cluj
    1. Dr. Ovidiu Pop
    adresa: str. Baritiu nr. 16
    tel : ?????

    Mai am niste nume de medici homeopati din diverse orase, o sa completez cand mai am un pic de timp.

    Roxana
  •  
    • 262 mesaje
    13 Apr 2005, 10:43
    1 1
    Ai incercat vreun cabinet homeopat din acestea? Ai avut vreun rezultat privind vreo boala cu un tratament homeopat? Asta e interesant, ca asa stim si noi adrese si nume. Dar ne intereseaza rezultate concrete.
    Eu am fost la un cabinet homeopat care nu m-a lamurit mai deloc, ba chiar ma lasat in ceata. Si chiar am considerat ca e o pierdere de timp si de bani.
    A obtinut cineva rezultate concrete? Sa ne spuna...
  •  
    • 92 mesaje
    13 Apr 2005, 10:44
    2 0
    << medicii homeopaþi primesc autorizaþii legale de practicã de la Direcþiile sanitare judeþene, conform normelor Ministerului Sãnãtãþii ºi Colegiului Naþional al Medicilor. Ca atare, cine se intereseazã de medicii autorizaþi sã practice homeopatia poate afla datele respective de la aceste direcþii sanitare teritoriale. >> sursa http://teleianu.home.ro/Cine_consulta.htm#sumar

    Una din diferentele importante intre medicina alopata si cea homeopata este faptul ca homeopatia trateaza bolnavul,trateaza omul ca intreg, luand seama inclusiv la mediul in care isi desfasoara activitatea. De exemplu in cazul unui diagnostic de infertilitate, nivel scazut de progesteron etc medicii alopati recomanda medicamente care introduc in organism ceea ce nu se produce, incercand sa se ajunga la echilibrul necesar ca fecundatia, fixarea sarcinii si ulterior sarcina in sine sa parcurga drumul pana la capat in conditii cat mai bune.Homeopatia priveste problema altfel. Incearca sa determine de unde provine dezechilibrul ( infertilitatea este doar unul din efectele dezechilibrului)luand in calcul persoana ca atare, cu istoricul ei, cu modul in care reactioneaza in viata de zi cu zi, ce mananca si ce nu, ce-i place si ce nu, pe ce parte doarme si muuuulte altele pe care eu nu am cum sa le cunosc ( nu sunt medic ).

    Homeopatia previne dar si trateaza toate afectiunile, de la dereglari metabolice, hormonale, scleroza, artrite ... la simple raceli sau scaderi de imunitate. Este medicina pur si simplu doar ca bazata pe alte principii.

    Homeopatii nu sunt impartiti pe specializari asa cum sunt medicii alopati. Evident ca unii poate nu sunt atat de buni ca altii. Daca citi in site-ul dr. Teleianu o sa vedeti multe informatii referitoare la cum decurge o consultatie etc.

    Bafta multa!
  •  
    • 92 mesaje
    13 Apr 2005, 10:46
    0 2
    Dany, uite aici am povestit sper ca acesta este link-ul http://www.eva.ro/forum/viewtopic.php?forum=5&topic=996 7?forum=5&start=10&nrpages=2
  •  
    • 92 mesaje
    13 Apr 2005, 10:53
    0 0
    Dar nu merge link-ul ... hmm... ciudat forum! Am copiat din nou link-ul http://www.eva.ro/forum/viewtopic.php?topic=9967&forum=5&20

    uite unul din mesajele postate acolo
    Revenind la homeopatie, de ce eram asa pornita in mesajul anterior. Eu am fost diagnosticata cu SOP ( sau PCOS sindromul ovarelor polichistice, numit si sindromul Stein-Leventhal)considerata perturbare metabolica complexa, cu perturbari hormonale generale ( adica de la sediul central la ovare )

    Am facut tratamentele date de medicul endocrinolog dar lucrurile au luat-o razna, m-am trezit cu noduli la san, suspecta de neoplasm mamar, trimisa de Blidaru direct la biopsie ( cu avertismentul ca la deschidere daca e nashpa s-ar putea lua decizii spre binele meu .. dar fara aprobarea mea ) etc etc.

    M-am dus la homeopatie mai mult de disperare desi am mai fost pentru fii-mea ... adica neuron blond la mine!

    Sunt dupa 3 luni de tratament homeopat, nodulii au dat inapoi, s-au schimbat menstruatia, pielea, pilozitatea,durerile PM, starile spihice etc. Unele lucruri s-au accentuat inatai apoi s-au ameliorat, altele au dat inapoi din prima. Urmeaza faza 3 de tratament. De frica am refacut o eco la san pe un aparat super bun si un medic asijderea ( medicul care a detectat primul problemele) si lucrurile stau foarte bine, chiar a fost uimita Dana Nedelcu. Nu'sh ce canale care erau dilatate peste masura si-au revenit, nu mai am ganglionii inflamati si nici chisturi pe ovare DAR ... astea sunt doar efectele secundare tratamentului! S-a schimbat modul in care functioneaza organismul. Am inceput sa slabesc desi mananc tot atat cat mancam si inainte, organismul intra in normal.

    Sper sa am atata minte si sa nu ma culc pe o ureche! am mai facut-o (
  •  
    • 92 mesaje
    13 Apr 2005, 10:58
    0 0
    Il stiu dr. Teleianu de foarte multi ani, sunt prietena buna cu cineva din familia lui. Am fost la el, prima parte de tratament am facut-o la el. Apoi el s-a imbolnavit si eu am intrat in panica. Am fost la dr. Mariana TRifa care a continuat tratamentul.

    Sunt ok acum, mai am inca 2 saptamani de tratament pana la urmatoarea intalnire cu dr. Trifa. Sunt ciudate manifestarile pe parcursul tratamentului dar functioneaza.

    Stiu ca mai este bun dr. Cadar dar nu stiu daca are consultatii in Bucuresti.

    In principiu medicii homeopati ar trebui sa fie toti buni daca sunt si buni psihologi. Competenta de homeopatie este optionala, studiaza numai cine vrea.
  •  
    • 92 mesaje
    13 Apr 2005, 11:13
    0 1
    Dany, daca nu stii despre cum merge o consultatie de homeopatie ... poti sa ai senzatia ca e pierdere de timp. Pe homeopat il intereseaza ce te supara / doare in acel moment apoi incepe sa intrebe despre tine, cum reactionezi in diverse situatii, ce mananci preferential ( de exemplu eu as manca oua si lapte non stop si medicul homeopat mi-a spus ca este important pentru el / ea), cum erai in copilarie si cum esti acum, ti-ai schimbat serviciul si ai ajuns intr-o stare de stress etc.

    Incearca sa-si dea seama de o anumita tipologie. Totul depinde de corectitudinea raspunsurilor dincolo de imaginea pe acre o avem fiecare despre noi. Toate tratamentele la adulti incep cu un remediu de dezintoxicare. La copii aceste remedii se dau doar daca au fost tratamente cu antibiotice etc.

    Cel mai bine te lamuresti daca citesti despre homeopatie.

    Stiu copil cu ADHD care dupa tratament homeopat este mult ameliorat, s-a integrat perfect, nu mai are probleme. La fel stiu o doctorita ( eco cardi care avea probleme hormonale, noduli la sani, probleme si acum est ok cu tratamentul homeopat. Stiu multe persoane care s-au tratat homeopat, nu neaparat la cei doi mentionati de mine ci la Cadar, Bungetianu, la Cluj dar nu stiu numele mdicului, la Iasi ( e o doctorita si mai este un medic pe care il cheama Anghelus cred ). Nu am stat sa notez numele medicilor dar o sa o fac daca ar putea fi de folos si altora.

    Pentru infertilitate o prietena merge la o doctorita homeopata in Militari.
  •  
    • 262 mesaje
    13 Apr 2005, 11:15
    2 0
    Ma intereseaza daca cunosti vreun medic homeopat sau cabinet la Iasi. Aici locuiesc si nu pot ajunge la Bucuresti ptr tratamente.
  •  
    • 92 mesaje
    13 Apr 2005, 11:31
    1 1
    dr. Mihai Tetraru ( competenta homeopatie ,doctor in stiinte medicale, psihiatrie, psihoterapie) Cabinet Medical Salvavit 0745 939 613

    Dr. Georgia Mihaela Cimpian ela UMF dar nu stiu cabinetul. Parca era la Polimed dar nu mai stiu sigur. Stiu de ea de la Mariana Trifa, cand am intrebat pentru o prietena.

    Oricum,un medic homeopat bun este interesat de cum esti tu pur si simplu, sau cum ai uitat sa fii. Pe aici scotoceste.
  •  
    • 22 mesaje
    13 Apr 2005, 11:56
    0 0
    despre doctorita Fagarasanu de la fundatia de homeopatie , ce stiti ? este buna ? ... am fost la consultatie si mi s-a parut un pic autoritara ...
  •  
    • 75 mesaje
    13 Apr 2005, 13:12
    0 0
    rp 273,te rog frumos,recomanda-mi un homeopat bun din Timisoara,poate dr.Teleianu a format un medic adevarat si in vestul tarii.
    te pup si multa sanatate,ma bucur ptr.succesele tale!
  •  
    • 1222 mesaje
    13 Apr 2005, 14:55
    1 0
    mai exista doctorita fagarasanu ? e de pe vremea lui pazvante
  •  
    • 1090 mesaje
    15 Apr 2005, 00:41
    0 0
    in baia mare avem vreun homeopat ok? stiam eu unu, care era un pezevenghi snapan...nu dau nume, astept sugestii
  •  
    • 4 mesaje
    2 Mai 2005, 23:22
    0 8
    Unul din medicii homeopati din Baia Mare, pe care-l recomand pentru felul cum s-a instruit la cursurile oficiale de homeopatie, este Dr. Alina Muresan
  •  
    • 4 mesaje
    2 Mai 2005, 23:27
    0 0
    La Timisoara sunt mai multi medici homeopati foarte bine pregatiti, dintre care as recomanda ]n primul rand pe cei doi lectori de la cursurile nationale: Dr. Ofelia Lugojan-Ghenciu si Dr. Gh. Jurj.
  •  
    • 75 mesaje
    3 Mai 2005, 11:02
    0 1
    va multumesc mult pentru raspuns.
  •  
    • 1090 mesaje
    3 Mai 2005, 15:04
    0 0
    si eu multumesc pentru raspuns
  •  
    • 524 mesaje
    4 Mai 2005, 15:10
    0 0
    Despre d-ul doctor Marius Radu de la Bonsaimed, stiti ceva , va rog ?
  •  
    • 92 mesaje
    5 Mai 2005, 17:56
    0 0
    teleianu = Dl. Dr. Teleianu ??? Sper din tot sufletul!

    Multumim mult domnul doctor!
  •  
    • 711 mesaje
    5 Mai 2005, 21:48
    9 1
    Din bucuresti care este cel mai bun?