Psiholog bun in Timisoara ?

  •  
    • 5 mesaje
    8 Sep 2013, 06:10
    25 28
    Buna fetelor, am 34 de ani, sunt din Timisoara , am doi copii si sunt casatorita de zece ani. Acum o seara in timp ce sforaia lnga mine ca un animal, am avut o revelatie, nu vreau sa-mi irosesc viata langa acest individ. Mai multe prietene de pe forum-uri mi-au recomandat sa fac psihoterapie poate chiar psihoterapie de cuplu in cazul in care ma gandesc sa ii mai dau o sansa. Problema e ca eu am fost la cateva cabinete de psihologie si nu am gasit ceea ce asteptam de la un pshiholog ce stim toti din filme, stai pe canapea si psihologul te intreaba si tu raspunzi. Cateva doamne m-au asigurat ca nu am nimic , un copilandru proaspat iesit din scoala ma intrebat ce problema am iar eul cand l-am vazut m-am ridicat si am plecat. Am inteles ca trebuie sa caut un psihoterapeut, poate cineva sa ma ajute sa gasesc un psihoterapeut bun ?
  •  
    • 10 mesaje
    8 Sep 2013, 06:40
    29 23
    Draga Andrada, prin aceleasi experiente ca si tine am trecut si eu , am simtit ca ma prabusesc si in momentul cand ii povesteam unei doamne psiholog la care nu vreau sa ii dau numele desi ar merita, trauma prin care am trecut si retraiam ingrozita acele clipe, ea isi butona telefonul zambitoare. Din nefericire pana nu ai nevoie de asistenta de specialitate nu realizezi ca de fapt foarte putini psihologi sunt specializati in psihoterapie si de aici apare marea problema de a gasi un psihoterapeut care sa fie si bun. Am cautat in Timisoara un psihoterapeut pentru ca tatal meu are multe cunostinte si Prof. Dr. Doru Anastasiu, Decanul Facultatii de Medicina din Timisoara care e prieten cu tatal meu, a recomandat-o pe Dna psiholog psihoterapeut Carmen Marginean din Arad daca vreau sa incerc scoala americana de psihoterapie, e exact ce asteptai tu sa gasesti, canapea si intrebari bine puse. Am reusit in sfarsit sa gasesc psihoterapeutul de care aveam atata nevoie. Nu am sperat ca lucrurile sa mearga atat de bine dupa cat am suferit in ultimii ani. Ideea e sa nu renunti chiar daca nu ai avut sansa sa gasesti din prima ce cautai. Eu am fost foarte multumita, e naturala si prietenoasa. In prima sedinta i-am povestit ce am patit si deja din a doua sedinta a inceput psihoterapia, mi-a placut foarte mult ,si cred sincer ca fiecare din noi chiar si atunci cand credem ca nu avem probleme ar trebui sa mergem o data pe an la psihoterapeut. Am aflat spre surprinderea mea ca sunt foarte multi timisoreni care merg la ea si datorita avantajului ca nu te cunoaste nimeni in Arad iar intr-o Romanie in care multi confunda psihoterapia cu psihiatria , risti sa fi catalogat nebun. In tarile civilizate managerii de top sunt obligati de firma sa faca psihoterapie pe cand la noi e mai bine sa fi discret mai ales daca lucrezi la stat. Asa am inteles de ce doamna psiholog nu te intreaba nici numele de familie nici unde lucrezi, vrea doar un nume ales de tine real sau nu .Sunt sigura ca ai sa gasesti ceea ce cauti..
  •  
    • 5 mesaje
    8 Sep 2013, 17:10
    16 10
    Multumesc mult Gabi, stiu ca intentiile tale sunt curate si stiu cat de greu e sa gasesti un psihoterapeut cu care sa fi compatibil si care sa poata sa ma ridice din groapa intunecata in care am intrat. Din nefericire nu am posibilitatea sa merg la Arad, sunt foarte ocupata si doar eu ma ocup de copii. As prefera pe cineva mai aproape care sa ma aduca pe linia de plutire. Poate am sa o caut pentru terapia de cuplu , spun poate pentru ca in acest moment nu vreau sa ii mai acord nicio sansa, nu il mai suport pe acest individ cu care m-am maritat, traiesc langa el ca si cand as trai cu o punga de plastic pe cap, nu pot sa respir. Iti multumesc inca o data, esti o prietena adevarata. Am vazut ca entuziasmul tau a fost putin taxat, stai linistita si eu sunt ca tine cand gasesc ceva bun sau pe cineva care face ceva foarte bine si eu incerc sa conving, poate cu prea mult entuziasm, pe toata lumea sa incerce. Au trebuit ani de zile sa-mi gasesc un hair stylist pe sufletul meu si acum toate colegele mele de la birou merg la el, evident convinse de mine, la fel am facut si cu cateva magazine de haine.
  •  
    • 2 mesaje
    14 Sep 2013, 16:03
    20 13
    Eu cred ca Andrada trebuia sa deschida subiectul cu un titlu :
    Psihoterapeut bun in Timisoara ?
    Eu locuiesc in München si a trebuit sa ma mut fortat in Timisoara, sa ma ocup de afacerile familiei. Am pierdut pe cineva foarte drag mie si am simtit cum tot ce e in jurul meu devine intunecat, ca nu mai pot sa fac fata durerii. Am inceput in München sedintele de psihoterapie si am simtit ca lucrurile incep sa aiba sens din nou, psihoterapeutul meu de acolo mi-a spus sa caut un psiholog (psihoterapeut) aici in Timisoara si sa continui sedintele de psihoterapie. Mi-a dat o scrisoare in care a scris tot ce am facut impreuna si mi-a spus ca orice psihoterapeut va intelege imediat si va sti sa continue sedintele de psihoterapie. De aici a inceput cosmarul, am crezut ca va fi simplu sa imi gasesc un psihoterapeut cu atatea cabinete de psihologie dar nu a fost deloc asa. Am gasit un centru medical in care toti erau medici psihiatri si isi spuneau psihoterapeuti iar unul din ei si-a scris la recomandari 'cred ca e cel mai bun medic din Romania'. Ce are psihiatria cu psihoterapia, nu stiu. Psihiatrul iti scrie medicamente iar psihoterapeutul care e psiholog de formatie nu medic, iti modeleaza mintea si te reechilibreaza emotional. Daca am o problema in familie, la servici sau de alta natura si ma droghez asta imi va rezolva problemele? La fel daca esti psiholog, care e un domeniu foarte vast inseamna ca esti si psihoterapeut? Am vazut comentarii rautacioase cand Gabi o recomanda pe Carmen Marginean din Arad, daca e asa cum spune Gabi, bravo ei. Eu chiar va rog sa faceti reclama daca ati fost la un psihoterapeut bun aici in Timisoara. Din nefericire mai fac cate o sedinta de psihoterapie o data la doua luni cand ajung in Germania si tin cont de 'temele de casa' pe care le primesc de acolo, ma simt mut mai bine dar inaintam foarte incet. As fi foarte bucuroasa daca as gasi aici pe cineva, nu am obiceiul sa scriu pe forum si nici nu am timp liber decat foarte putin, dar subiectul asta chiar m-a interesat si inca ma intereseaza.
  •  
    • 1 mesaje
    17 Oct 2013, 16:28
    9 16
    Eu îl recomand cu toată încrederea pe psihoterapeutul meu, Sorin Duma. Şi mai ştiu şi alţi terapeuţi buni dintre cei formaţi în şcoala de analiză tranzacţională, deşi nu le-am fost clientă, dar i-am cunoscut la diverse cursuri când am început şi eu formarea (mai un pic şi încep şi eu să lucrez ca psihoterapeut!). Aici e o listă cu datele lor de contact: http://www.arat.ro/terapie/

    Îmi pare rău că unele dintre voi aţi avut experienţe urâte cu alţi psihologi (nu zic "cu alţi psihoterapeuţi" fiindcă nu ştiu dacă cei la care aţi fost aveau pregătire în psihoterapie; nu ajunge diploma de psiholog pentru a fi psihoterapeut, ci e nevoie de cursuri de formare în plus care durează ani; şi nici psihiatrii, care au studii de medicină, nu pot face psihoterapie decât dacă trec prin acea formare specială). Îmi pare rău şi pentru voi, că aţi trecut prin experienţe negative. Şi mi-e ciudă şi fiindcă astfel de oameni strică imaginea unei profesii pe care o voi practica şi eu şi în care se găsesc oameni deosebiţi care iau în serios această muncă, şi mulţi dintre ei fac sacrificii considerabile pentru a ajunge să o practice.
  •  
    • 5 mesaje
    23 Nov 2013, 23:22
    8 13
    poti incerca si aici:
    www.psiholog-timisoara.ro

    Acest mesaj a fost editat de către corina.tm: 23 Nov 2013, 23:23
  •  
    • 1 mesaje
    17 Dec 2013, 21:53
    12 14

    De curand merg la dna psiholog Anches Monica. Este o persoana calda, empatica. Simt ca imi gasesc raspunsurile la anumite probleme de viata cu care ma confrunt si asta cred ca reprezinta un prim pas in rezolvarea lor.

  •  
    • 5 mesaje
    5 Ian 2014, 14:09
    3 14
    cristina_pop said:Eu îl recomand cu toată încrederea pe psihoterapeutul meu, Sorin Duma. Şi mai ştiu şi alţi terapeuţi buni dintre cei formaţi în şcoala de analiză tranzacţională, deşi nu le-am fost clientă, dar i-am cunoscut la diverse cursuri când am început şi eu formarea (mai un pic şi încep şi eu să lucrez ca psihoterapeut!). Aici e o listă cu datele lor de contact: http://www.arat.ro/terapie/

    Îmi pare rău că unele dintre voi aţi avut experienţe urâte cu alţi psihologi (nu zic "cu alţi psihoterapeuţi" fiindcă nu ştiu dacă cei la care aţi fost aveau pregătire în psihoterapie; nu ajunge diploma de psiholog pentru a fi psihoterapeut, ci e nevoie de cursuri de formare în plus care durează ani; şi nici psihiatrii, care au studii de medicină, nu pot face psihoterapie decât dacă trec prin acea formare specială). Îmi pare rău şi pentru voi, că aţi trecut prin experienţe negative. Şi mi-e ciudă şi fiindcă astfel de oameni strică imaginea unei profesii pe care o voi practica şi eu şi în care se găsesc oameni deosebiţi care iau în serios această muncă, şi mulţi dintre ei fac sacrificii considerabile pentru a ajunge să o practice.

     

  •  
    • 5 mesaje
    5 Ian 2014, 14:10
    9 16
    Acum 2 ani citeam si eu cum se vindeca altii, daca au simptomele mele, ce fac ei, cum sufera, ce tratamet fac etc.Cred ca tot pe site ul asta am gasit o postare in care o doamna scria cum a scapat de panica si alte simtome, cum a facut terapia si intr-o luna a scapat.I-am scris si i-am cerut adresa terapeutei si am facut si eu terapia de o luna prin telefon si email, deci la distanta.Am inceput terapia si dupa prima sedinta am prins elan, a inceput sa-mi fie mai bine si uite asa dupa o cateva si mai bine pana am scapat.Am facut partea energetica si explicatie prin telefon iar metodele le-am primit pe email si am facut zilnic tot ce mi s-a dat, timp de o luna, metode care trebuiesc facute zilnic.
    .Acum sunt foarte bine, nu am mai facut stari de panica niciodata de 2 ani.Am inteles si de ce le faceam si ce trebuie sa fac -gandesc sa ies din starile alea.Daca doriti sa faceti terapia scrieti-mi pe messenger la adresa care apare, nu am voie sa las numele terapeutei.Nu fac reclama nimanui dar stiu ce inseamna sa stai mereu cu frica, sa nu poti iesi pe strada sa nu poti intra intr-un magazin mare, sa nu poti merge la o distarctie, sa ai mereu gandul acela continuu ca acum ma apuca frica..Eu va doresc sanatate si ca sfat ce l-am invatat cand cititi aici despre altii nu traiti intocmai simptomele altuia, ca asa va agravati boala.
  •  
    • 1 mesaje
    20 Ian 2014, 11:21
    28 13
    Mie mi-a fost recomandata d-na psiholog Andreea Miclosina de catre doctorul neurolog Tecu Constantin la care am fost pentru migrenele ingrozitoare de care sufar.
    Desi ma bazez mult pe intuitia mea, atunci cand e vorba sa-mi aleg  un specialist caut recomandari. Asa ma feresc de experiente neplacute. Sunt foarte incantata de psihologul la care am fost trimisa. Nu am crezut ca va fi asa de bine, mai ales ca imi pierdusem orice motivatie de a face ceva bun cu viata mea. Am divortat, m-am mutat de 1 an de zile in Timisoara si nu prea am reusit sa-mi fac prieteni, ma simteam singura, sufeream de insomnie, eram deprimata si lista poate continua ...
    Inainte sa merg la psiholog, din ce vedeam in filme, credeam ca e nevoie de luni sau ani de zile sa te tratezi, dar am vazut ca nu e deloc asa. Acesta este si motivul pentru care imi consider psihologul foarte eficient si reuseste sa ma mobilizez intr-un fel aparte.
    Fetelor, cand va alegeti un medic sau un psiholog cereti recomandari si nu cautati numai pe forumuri, ci pe la medici de familie, alti doctori sau cunoscuti.
    Succes! 
  •  
    • 2 mesaje
    4 Mar 2014, 14:42
    5 13
    Eu am scapat .Am facut terapia de care vorbeste mai sus  cineva , Da ,am facut terapia o luna ca asa se face toata ., cu multe metode pe care le-am aplicat zilnic .S-a meritat ca am scapat de belele alea de atacuri de panica.Eram inainte buimac toata ziua.Faceam atacuri si pe strada  si in magazine mari , spatii deschise dar si asa dintr-o data fara motiv.Acum ma simt f bine. Habar nu aveam ca trebuie sa imi echilibrez emisferele , sa imi curat ceakrele sa imi programez mintea, sa curat cauzele bolii.Dar uite asa am mai invatat ceva ,de fapt mi le-a pus pe email toate astea , eu doar le-am aplicat .Deci acum va zic si eu voua ;nu disperati ca nu scapati, doar sa luati initiativa ;gata !!! si cautai si voi un terapeut sa va ajute.,daca nu gasiti scrieti-mi pe messenger sau pe email.mirceabir82@yahoo.com
  •  
    • 2 mesaje
    5 Apr 2014, 18:43
    26 15
    Am gasit ce cautam !!!
    Dupa aproape un an de cautari in care psihoterapia mea s-a rezumat mai mult la sfaturi telefonice din Germania, de ce mi-a fost frica nu am scapat, am recazut si am intrat din nou in groapa adanca a depresiei. Pentru ca sunt un om de actiune si nu imi place sa ma izolez si sa plang, am pus mana pe telefon si mi-am facut o programare la Carmen Marginean din Arad, decisa sa incerc si "scoala americana de psihoterapie" cum spunea Gabi. Am dus cu mine scrisorile medicale din Germania, Carmen m-a rugat sa ii traduc, m-a intrebat daca am facut si atacuri de panica, a trebuit sa recunosc ca am facut. Mi-a spus ca va trebui sa reluam ultima etapa facuta in Germania si sa stau linistita ca lucrurile nu sunt atat de grave cum le credeam eu si ca daca o sa imi dau silinta intr-un timp relativ scurt o sa imi rezolv aceste probleme. Imi plac sedintele cu ea si ce imi place foarte mult e ca periodic analizam progresele facute, adica unde am fost inainte si unde suntem acum, exact ce fac si eu la firma pe care o conduc pentru ca mie nu imi plac povestile, probabil pragmatismul german m-a educat sa iubesc lucrurile pe care le pot masura iar Carmen m-a ajutat sa fac progrese spectaculoase.
  •  
    3 Dec 2014, 16:21
    1 15
    Si eu am trecut printr-o situatie asemanatoare , eu am mers la recomandarea unei bune prietene, la cabinet la doamna psiholog Alexandra Sigmirean, gasesti datele de contact pe internet cu siguranta, are cabinetul in Cluj-Napoca. Este o persoana cu totul deosebita. Important este sa mergi cu incredere! Telefonul de la cabinet este 0755218908 si site-ul http://www.psihologdebuzunar.ro 
    Multa sanatate!
  •  
    • 7 mesaje
    29 Ian 2015, 11:55
    28 12
    Buna tuturor!
    Observ ca eu am procedat exact invers decat voi: prima data am fost la
    psiholog si apoi m-am interest despre cine este si ce recomandari are
    psihologul meu si asa am ajuns pe forum. Criteriul pentru care am ales
    psihologul la care continui sa merg a fost urmatorul: cabinetul de psiho
    este de multi ani in zona unde locuiesc, trec in fiecare zi prin fata
    geamului, este asociat cu un cabinet de neurologie si asta mi-a dat
    incredere sa merg acolo. Mi-am facut o programare la psiholog Andreea
    Miclosina. Aveam mari emotii, mai ales ca de felul meu sunt foarte
    emotiva, inhibata, imprastiata si nu prea sociabila. Imi si imaginam ca
    voi uita pentru ce m-am dus, dar nu a fost deloc asa! A stiu cum sa
    vorbeasca cu mine, cum sa ma "adune", cum sa ma faca sa nu mai fiu
    agitata, fara sa imi spuna sa ma linistesc sau ce sa fac. Am spus ca
    vreau sa am mai multa incredere in mine si ca vreau sa imi depasesc
    fricile si cel mai mult si mai mult sa reusesc sa imi fac si eu o
    relatie. Am reusit sa fiu foarte degajata povestind, ceea ce a fost un
    success pentru mine la care nu ma asteaptam. Merg in continuare si
    increderea mea in mine a crescut considerabil. E frumos sa simti ca
    cresti frumos.
    Cu cativa ani in urma am fost la un fizioterapeut-maseur sa-mi puna
    oasele la loc si treaba care a facut-o medicul Acela m-a ajutat mult in
    ceea ce priveste sanatatea mea. Comparatia este asemanatoare: psih.
    Andreea Miclosina m-a adunat din toate partile si ma ajuta sa ma
    construiesc plina de incredere. Vad ca si altii au avut experiente de
    suces mergand la ea si asta ma bucura!
  •  
    • 9 mesaje
    18 Oct 2015, 15:39
    1 15
    Buna ziua.
    Am citit cu mare interes ceea ce simtiti in viata dumneavoastra.Inteleg ca problemele sunt mari,dar se pot rezolva.Metoda pe care eu o ofer pacientilor mei este prin telefon.Este o metoda care da rezultate si va ofera,dumneavoatra doamnelor mai multa incredere in a discuta cu psihologul deoarece nu il vedeti ci doar il auziti.Ma puteti contacta la adresa de e-mail : psiholog333@yahoo.com.Pentru programari astept un e-mai cu varsta,sexul si o scurta descriere a problemelor dumneavoastra.Mihai Z.
  •  
    • 1 mesaje
    15 Iul 2016, 11:59
    7 4
    Eu_Andrada said:Buna fetelor, am 34 de ani, sunt din Timisoara , am doi copii si sunt casatorita de zece ani. Acum o seara in timp ce sforaia lnga mine ca un animal, am avut o revelatie, nu vreau sa-mi irosesc viata langa acest individ. Mai multe prietene de pe forum-uri mi-au recomandat sa fac psihoterapie poate chiar psihoterapie de cuplu in cazul in care ma gandesc sa ii mai dau o sansa. Problema e ca eu am fost la cateva cabinete de psihologie si nu am gasit ceea ce asteptam de la un pshiholog ce stim toti din filme, stai pe canapea si psihologul te intreaba si tu raspunzi. Cateva doamne m-au asigurat ca nu am nimic , un copilandru proaspat iesit din scoala ma intrebat ce problema am iar eul cand l-am vazut m-am ridicat si am plecat. Am inteles ca trebuie sa caut un psihoterapeut, poate cineva sa ma ajute sa gasesc un psihoterapeut bun ?

     

  •  
    • 1 mesaje
    20 Apr 2017, 19:23
    6 3
    buna ziua
    si eu am o problema si nu stiu cum sa o rezolv am 23 de ani si am o problema cu jocurile de noroc ma poate ajuta cineva cum pot stopa (dependenta) asta stiu foarte bine ca nu este ok atata timp cat nu am bani la mine si nu trec prin fata unui cazino nu am nici o problema dar cand am la mine ori ce suma de bani si sunt langa un cazino
    intru si cheltui tot indiferent daca la inceput castig sau pierd.
    dacadaca ati mai intalnit aceeasta problema ma puteti ajuta si pe mine va rog
  •  
    • 1 mesaje
    15 Iun 2017, 22:25
    7 1
    Buna ma numesc Ioana , si am o problema , ma simt tot mai singura , nu mai am pe nimeni , mama ii tot plecată de cand eram mică iar tata ii ocupat cu serviciul , in urma cu 2 ani si jumătatea am cunoscut un băiat , care pare a fi alesul , însă simt ca nimeni nu mai vrea sa vorbească cu mine , ma simt pe zi ce trece tot mai singura , prieteni nu am , nu ies , si simt ca nu mai pot , ma gândesc cu seriozitate sa apelez la ajutorul unui specialist , dar nu stiu cum si de unde sa încep .
  •  
    • 1 mesaje
    10 Oct 2017, 15:00
    6 2
    Ioana, eu sunt mama a 2 copii mici si am trecut printr-o depresie severa. Nu stiu ce ti se potriveste tie cel mai bine, insa eu am facut psihoterapie la psihologul Miclosina Andreea din Timisoara si m-a ajutat foarte mult sa imi revin. Am urmat una dintre cele mai bune terapii de vindecare care se numeste EMDR, Eye Movement Desenzitization and Reprocessing care lucreaza adanc pana la trauma, nu doar chestiile de suprafata, desensibilizeaza trauma. Nu stiu ce varsta ai si daca si tie ti se potriveste asta, dar iti recomand sa incerci sa contactezi terapeutul. Daca pot sa te ajut cu altceva poti sa scrii aici si in masura in care pot sunt alaturi de tine.
  •  
    • 3 mesaje
    30 Nov 2017, 19:33
    2 3
    Ioana118 said:Buna ma numesc Ioana , si am o problema , ma simt tot mai singura , nu mai am pe nimeni , mama ii tot plecată de cand eram mică iar tata ii ocupat cu serviciul , in urma cu 2 ani si jumătatea am cunoscut un băiat , care pare a fi alesul , însă simt ca nimeni nu mai vrea sa vorbească cu mine , ma simt pe zi ce trece tot mai singura , prieteni nu am , nu ies , si simt ca nu mai pot , ma gândesc cu seriozitate sa apelez la ajutorul unui specialist , dar nu stiu cum si de unde sa încep .

     

    draga Ioana, ai nevoie mai degraba de un sfat, cred: te simti singura pentru tu chiar esti singura, parintii fiind plecati ; dar prietenul tau ? este in preajma ta ? nu ai colegi de scoala, serviciu ? poti apela la serviciile unui psiholog, desigur,nu voi da nume pentru ca eu insami nu stiu pe cine ti-as recomanda, dar e intr-adevar dificil sa gasesti pe cineva bun profesional si disponibi; daca nu ai rezolvat problema, spune-mi si atunci te voi ajuta concret ! cu drag 
    Acest mesaj a fost editat de către melanj: 30 Nov 2017, 19:38