simt ca nu am mai noroc deloc...

 •  
  • 1 mesaje
  5 Feb 2013, 00:11
  2 1
  buna tuturor... asa cum spune si titlul chiar simt ca de la un timp nimic din ce fac, nu iese asa cum trebuie, mereu apare ceva si totul ia o intorsatura in defavoarea mea. De curand am plecat cu parintii mei in alta tara, am inceput facultatea aici si simt ca nu fac fata, este foarte greu iar nivelul meu de limba franceza nu este tocmai ridicat, tocmai am terminat prima sesiune si am o presimtire ca o sa pic toate examenele....pe langa asta, de 1 an de zile sunt singura, nu pot sa am o relatie cu un baiat...prieteni am cativa, spre deosebire de cum aveam in tara si tot timpul ieseam in oras, acum abia mai am chef sa ies. eram o fire sociabila, iar aici parca sunt alta persoana. frica mea cea mai mare este ca daca nu reusesc sa termin o facultate, sansele mele de a avea un trai normal sunt minime, si mai ales ma gandesc cat o sa-i dezamagesc pe parinti care sunt foarte mandrii de mine...  va sunt recunoscatoare daca mi-ati oferi un sfat...
  Acest mesaj a fost editat de către gabyAndra: 5 Feb 2013, 00:15
 •  
  • 10876 mesaje
  5 Feb 2013, 22:05
  2 0
  Andra, eu zic sa nu disper.Esti inca foarte tanara si ai toata viata inainte. Ai sa spui, povesti.Stiu ca la varsta ta ti se par povesti, dar nu sunt. Daca parintii tai sunt mandri de tine, sunt convinsa ca au motiv. Totul se rezolva cu muta rabdare.In cativa ani o sa stii sa vb franceza foarte bine, o sa fii pe picioarele tale si o sa vezi altfel viata. Chiar daca repeti un an doi , nu e un capat de tara. Stai de vb cu parintii tai si explica-le ca momentan esti putin pierduta si sa aba si ei rabdare cu tine si sa nu aiba asteptari mai mari decat poti realiza tu.
 •  
  • 5606 mesaje
  7 Feb 2013, 04:11
  4 0
  gabyAndra said:buna tuturor... asa cum spune si titlul chiar simt ca de la un timp nimic din ce fac, nu iese asa cum trebuie, mereu apare ceva si totul ia o intorsatura in defavoarea mea. De curand am plecat cu parintii mei in alta tara, am inceput facultatea aici si simt ca nu fac fata, este foarte greu iar nivelul meu de limba franceza nu este tocmai ridicat, tocmai am terminat prima sesiune si am o presimtire ca o sa pic toate examenele....pe langa asta, de 1 an de zile sunt singura, nu pot sa am o relatie cu un baiat...prieteni am cativa, spre deosebire de cum aveam in tara si tot timpul ieseam in oras, acum abia mai am chef sa ies. eram o fire sociabila, iar aici parca sunt alta persoana. frica mea cea mai mare este ca daca nu reusesc sa termin o facultate, sansele mele de a avea un trai normal sunt minime, si mai ales ma gandesc cat o sa-i dezamagesc pe parinti care sunt foarte mandrii de mine...  va sunt recunoscatoare daca mi-ati oferi un sfat...

   
  Asta este un inceput de depresie....esti in starea in care nimic nu-ti place, ai senzatia ca-ti merge rau, ca nu te mai iubeste nimeni, ca nu ai noroc si mai mult, crezi ca o sa si pierzi examenele.
  Problema are rezolvare, un sumpliemnt de vItamina B3 te va pune pe picioare, 6-8 pastile pe zi! Vitaminele nu au efecte secundare si tu ai nevoie de mega doze special ca sa iti revina pofta de viata.
  Inca ceva: niciodata sa nu pleci de la premiza ca vei pica examenele, este este negativism!

  Cat priveste plecarea intr-o tara straina este adevarat ca este traumatizanta, am trecut prin asta acum 11 ani, mi-a fost teribil de greu dar numai gandul ca nu mai exista cale de intoarcere in tara m-a facut sa ma apuc serios de munca si sa incerc sa-mi reconstruiesc aici casa, sa-mi fac prieteni si restul. Nu mi-a fost usor  deloc, dar nici nu mi-am permis sa pic in depresie, aveam prea multe de facut in loc sa stau si sa-mi plang de mila.

  Daca vrei sa reusesti in viata trebuie sa incetezi a mai fi negativista, sa incetezi a-ti mai plange de mila, sa te arunci asupra cartii si cu ambitie sa termini anul cu examenel luate, poti sa faci asta, crede-ma, trebuie doar sa iesi din pasa proasta in care te scufunzi minut de minut!
  Esti singura capabila sa te autocontrolezi si crede-ma, de vrei ceva mai bun, vrei reusite in viata...atunci fii ambitioasa si iesi triumfatoare la liman.
  Odata cu venirea rezultatelor bune iti vei atrage si prietenii, unii vor venii dupa tine ca un lider, succesul ii atrage precum mustele, vei fi inconjurata de zeci de prieteni, de zgomotul oamenilor veseli, fericiti, a invingatorilor....de asta ai nevoie!!!!

   

 •  
  • 142 mesaje
  9 Mai 2013, 19:02
  1 0
  Ai schimbat mediul si e normal sa nu-ti fie usor, insa cu un pic de vointa vei vedea ca sigur te vei adapta si rezultatele nu vor intarzia sa apara.....e normal ce simti, un strop de rabdare si mai vb., bafta multa iti doresc!
 •  
  • 4107 mesaje
  4 Iul 2013, 12:25
  0 0
  Emigrarea e cumva contra naturii si este foarte grea pentru toti. Nu trebuie sa te sperie starea ta, paradoxal e normala...Cu timpul te vei acomoda, vei intelege daca locul tau e acolo ori inapoi in tara. Parintii tai cred ca te vor intelege mereu...sau ar trebui...
  Poti fi mandru de copilul tau chiar si atunci, mai ales atunci, cand ia o decizie opusa sistemului tau de valori, asteptari etc. Vorbesc ca mama, am doi baieti mari, sunt mandra de ei si voi fi mereu daca si numai daca isi vor cauta si gasi propriul drum, al lor, nu al meu. Bafta!