Caderea masiva a parului si euthyrox?

  •  
    • 1040 mesaje
    4 Iul 2012, 15:31
    5 10
    Fetelor, am nevoie de ajutor... Imi cade parul pe suvite de cateva luni bune, parca e din ce in ce mai rau, scot pumni de par cand il spal, cand il usuc, cand il periez, cand dau cu mana prin el... Am probleme cu tiroida si iau Euthyrox de peste 1 an, cam de atunci a inceput sa cada... Oare o fi de la el? Poate e doza prea mica sau prea mare... Nu stiu ce sa mai spun, am fost deja la medic, mi-a facut analize, mi-a dat vitamine si biotina, le iau de 5 luni si degeaba. Alimentatia mea e foarte sanatoasa, urmez un regim de la nutritionist de peste jumatate de an, merg la control frecvent, mananc multe fructe si legume, putina carne, mult peste, beau apa, iau capsule pentru curatirea hepatica, totul e super sanatos. Si totusi, nu inteleg ce se intampla, nici medicul nu stie... Ma vopsesc o data la 2 luni de mai putin de un an; inainte l-am avut natural si tot asa cadea. Am folosit sampoane de tot felul, acum folosesc Vichy si La Roche Posay, imi fac masti naturale, chiar nu mai stiu ce sa fac :(

    Cine ia eurhytox, aveti cumva probleme si voi?
  •  
    • 22 mesaje
    4 Iul 2012, 20:41
    3 2
    Cred ca te-am mai citit cand spuneai ca folosesti un sampon de animale care avea efect de crestere exagerata a parului la oameni si il regenereaza.Eu in disperarea mea avand probleme la fel cu caderea parului in cantitati mari cred ca am epuizat toate metodele anti cadere a parului mai putin asta cu samponul pt animale. E drept ca nu am nicio dereglare a tiroidei si nici o alta problema de sanatate si tot cade la spalare si la pieptanare de ma apuca nervii. Intrebare mea este daca ai incetat sa mai folosesti samponul ala,poate asta ar fi o cauza ai putea totusi sa intrebi medicul daca si medicamentul pe care il iei tu are vreun efect negativ Masti naturale din galbenus de ou si combinatii de uleuri ai incercat?
  •  
    • 1040 mesaje
    4 Iul 2012, 21:09
    4 0
    Da, e adevarat ca foloseam samponul ala. Dermatologul mi l-a recomandat si a fost foarte ok cu el, nu mi-a mai cazut parul asa cum cadea si chiar m-a ajutat, dar apoi am inceput sa fac matreata si l-am schimbat... si iar a inceput sa cada ca inainte. Inainte sa il folosesc am si citit pe forumuri sa fiu sigura, ca mi s-a parut ciudat, dar a fost foarte bun.

     Folosesc si masca cu ou, ulei de ricin, vitamina A si E, zeama de lamaie; si cu ou, miere si ulei de masline. Nu stiu ce sa spun, dar naparlesc peste tot, trebuie sa dau cu aspiratorul zilnic. Si am si parul fin si drept, mi-e si frica sa nu raman cheala Sa merg la alt medic? Deja am fost la 2...

    Acest mesaj a fost editat de către Purple_Rain: 4 Iul 2012, 21:12
  •  
    • 22 mesaje
    4 Iul 2012, 21:43
    2 3
    Cam de 5 ani de cand a inceput caderea parului la mine am fost la numerosi dermatologi si mi-au dat fiecare tratamente diferite bani,aruncati degeaba pe ele si fara nici un rezultat.Poate ai noroc de specialisti buni acolo la tine am inteles ca nu stai in Romania,intr-un oras mic ca al meu mai greu gasesti profesionisti. Iar cat despre parul subtire si eu il am la fel se rupe repede si e foarte fragil dar am vazut ca il mai intarses te Klorane-ul.
  •  
    • 1040 mesaje
    4 Iul 2012, 22:24
    3 1
    Hmm... o sa merg la altul, poate stie careva. Imi pare rau ca si tu treci prin asta, stiu cum e.
    Multumesc pentru pareri. Mai incerc cu masti intre timp, poate ar trebui sa fiu mai perseverenta, eu stiu...
  •  
    • 1166 mesaje
    5 Iul 2012, 15:29
    0 2
    problema ta cu tiroida este cel mai probabil si cauza caderii parului. continua sa iei Euthyrox. alte remedii vezi si tu ca nu prea mai sunt. odata cu reglarea secretiei glandei tiroide o sa inceteze si caderea parului.
  •  
    • 1040 mesaje
    5 Iul 2012, 16:30
    1 0
    Multumesc, Heba. Sper sa se opreasca cat de curand, ca de reglat nu stiu daca o sa se regleze vreodata fiind autoimuna Oare daca ma operez scap? Ma cam bate gandul, dar nu stiu cu ce se mananca.
  •  
    • 10876 mesaje
    6 Iul 2012, 03:41
    0 0
    Purple, cantareata cheala sunt, am ajuns sa ma tund dn ce in ce mai scurt la cat imi cade parul, probabil tot de la eutyrox.
  •  
    • 1166 mesaje
    6 Iul 2012, 11:22
    2 1
    daca medicul nu ti-a recomandat operatia probabil nu este necesara. se poate regla prin tratament. o sa dureze cativa ani. daca te operezi o sa fii nevoita sa iei hormoni tiroidieni sintetici toata viata. nu e foarte comod.
  •  
    • 1166 mesaje
    6 Iul 2012, 11:24
    2 1
    mikizda parul nu cade de la tratament ci de la problema pe care o ai cu tiroida.
  •  
    • 1040 mesaje
    6 Iul 2012, 14:31
    0 0
    Multumesc, fetelor! Raspund pe rand:

    Miki: de cati ani il iei? Sa-mi fac o idee, ca ma apuca groaza si pe mine. N-are nici un efect la mine si mi l-au dat pe viata. Ma gandesc ca nici la tine de cand am vorbit ultima data despre asta. N-are trebui sa regleze ceva totusi?

    Oana: ai dreptate, probabil e si pe fond nervos, sunt foarte stresata din cauza jobului, fac cate 10 lucruri deodata si am cate 5 deadline-uri simultane, nici nu mai stiu pe unde sa scot camasa.

    Heba: doctorul nu mi-a zis nimic de operatie, doar sa iau euthyrox pe viata si ca va creste doza incet-incet. Pe mine ma deranjeaza gatul, e foarte umflat la baza, parca am inghitit un colac de salvare... Ma deranjeaza cand respir pentru ca ma sufoc des. Dotorul spunea a e de 2 ori mai mare decat ar trebui sa fie, dar nu a spus nimic de operatie pana nu cresc chisturile sa vada daca sunt benigne sau nu. Intre timp, raman fara podoaba capilara si ma enervez
  •  
    • 1166 mesaje
    6 Iul 2012, 14:47
    0 3
    eu nu stiu unde te tratezi tu..dar daca esti in tara zici sa mergi la Parhon sa-ti faci analizele la ei. am impresia ca nu e chiar bine ce faci tu acuma. cum sa creasca doza in timp? nu prea are sens...
  •  
    • 1040 mesaje
    6 Iul 2012, 16:34
    2 0
    heba said:eu nu stiu unde te tratezi tu..dar daca esti in tara zici sa mergi la Parhon sa-ti faci analizele la ei. am impresia ca nu e chiar bine ce faci tu acuma. cum sa creasca doza in timp? nu prea are sens...

     

     

    Nu sunt in tara. Am fost la dr. si in tara si aici, dar mi-au spus ca asa cum cresc valorile TSH-ului si celorlalte T-uri si anticorpilor, asa trebuie marita doza. Si sub tratamentul cu euthyrox mie imi cresc toate, ca si cum n-as lua nimic: si chisturile, si anticorpii si tsh-ul. Am pornit de la niste valori destul de ridicate si acum, la ultimele analize, s-au dublat. N-am idee ce se intampla. In Romania mi s-a spus si ca ar trebui sa fac un copil ca sa se opreasca din crescut, dar ca pentru un copil am nevoie de tratamente pentru ca in momentul de fata ovulele mele sunt infertile. Nu e prioritatea mea si nici n-am cu cine asa ca asta pica din start. O sa vad cand ajung acasa daca am timp sa merg la Bucuresti, ca banuiesc ca acolo e Parhon, sa vedem ce si cum. Ma uit acum pe internet sa vad cum e cu programarile, ca poate trebuie din timp. Multumesc!

     


    Acest mesaj a fost editat de către Purple_Rain: 6 Iul 2012, 16:36
  •  
    • 10876 mesaje
    6 Iul 2012, 19:46
    0 1
    Mama a inceput cu 25 si acuma, dupa 40 de ani de tratamnet , ia150. Eu iau 50.Nici macar nu as fi banuit frodata ca oboseala sfasietoare de adorm la semafor si ingrasarea danpuilea sunt din cauza tiroidei. Am fost genul de femeie snur, fara tite burta cur. Fara tite tot sunt, dar compensez la burta si cur. Il iau de doi ani. A, si inca ceva. La ultimul control la care fu mama, doctorita o intreba cand s-a operat de tiroida.Mama neam nu s-a operat. Ea nu mai are tiroida, s-a dizolvat, ce mama dreaq?
  •  
    • 1166 mesaje
    7 Iul 2012, 11:52
    0 0
    Parhon este la Bucuresti. nu e normal faptul ca ti s-au dublat numarul nodulilor..dar deloc. in cazulile in care tiroida nu se poate regla prin tratament se indica operatia. dupa operatie se face un dozaj hormonal pe care-l iei toata viata..cu anumite variatii...in special in perioada sarcinii. nu e normal sa stai 40 de ani cu o tiroida "defecta" care nu vrea nicicum sa raspunda la tratament. iar norduluii tiroidieni sunt destul de periculosi. daca ii ai doar pe un lob se poate opera doar cel cu probleme.
  •  
    • 1040 mesaje
    8 Iul 2012, 09:31
    0 1
    Pff.. Miki! S-a dizolvat??? Vai de capul meu!
    Nici eu nu ma gandeam ca ingrasatul brusc era tiroida in cazul meu pana cand am observat ca nu pot sa slabesc inapoi si cand am vazut ca nu mai pot sa-mi inchei lantisorul din cauza gatului. Eram anorexica si am ajuns rotunjoara. Acum vad ca merge cu dieta asta ce am inceput-o in ianuarie si inca o mai tin, dar nu iti imagina ca sunt slabuta. Am slabit 13 kg, dar ar mai trebui sa scap de vreo 10

    Heba: m-ai speriat... Am noduli pe amandoi lobii, dar inca nu au ajuns la un centimetru si nu mi-au facut biopsie inca. Merg sa vad la alt doctor ce se intampla ca nu mai e de joaca
  •  
    • 10876 mesaje
    8 Iul 2012, 11:06
    2 1
    Purple, 13 kile? Pai as da bairam sa slabesc alea 13 macar, parol. Trmite si mie te rog, daca ai timp, ce dieta tinusi tu.
  •  
    • 1040 mesaje
    9 Iul 2012, 02:37
    0 0
    Sunt bucuroasa si mandra si eu, iti dai seama! Mai ales ca ma chinui de vreo 2 ani si ceva si nimic n-a mers. Mai am de dat jos mult si bine, dar am vreme, din moment ce e pentru totdeauna; nutritionista zice sa nu-i mai spun dieta, ci stil de viata :-| E schimbare totala, doar mancare bio, fara carne, fara mai nimic. Iti trimit pe privat ce si cum imediat, sa-mi zici daca merge si la tine.
  •  
    • 224 mesaje
    12 Iul 2012, 20:43
    2 1
    Purple_Rain said:Fetelor, am nevoie de ajutor... Imi cade parul pe suvite de cateva luni bune, parca e din ce in ce mai rau, scot pumni de par cand il spal, cand il usuc, cand il periez, cand dau cu mana prin el... Am probleme cu tiroida si iau Euthyrox de peste 1 an, cam de atunci a inceput sa cada... Oare o fi de la el? Poate e doza prea mica sau prea mare... Nu stiu ce sa mai spun, am fost deja la medic, mi-a facut analize, mi-a dat vitamine si biotina, le iau de 5 luni si degeaba. Alimentatia mea e foarte sanatoasa, urmez un regim de la nutritionist de peste jumatate de an, merg la control frecvent, mananc multe fructe si legume, putina carne, mult peste, beau apa, iau capsule pentru curatirea hepatica, totul e super sanatos. Si totusi, nu inteleg ce se intampla, nici medicul nu stie... Ma vopsesc o data la 2 luni de mai putin de un an; inainte l-am avut natural si tot asa cadea. Am folosit sampoane de tot felul, acum folosesc Vichy si La Roche Posay, imi fac masti naturale, chiar nu mai stiu ce sa fac

    Cine ia eurhytox, aveti cumva probleme si voi?




    ia nu te mai vopsii si date cu gaz cum spun eu : te speli pe cap cu sampon te clatesti apoi iti dai cu gaz olingura si te freci bine bine cu buricele la degete cu manusi da?
    si apoi usuci cu feon si peste 2-3-4 zile cand te speli din nou  pe cap repeti asta de 5-6 ori in decurs de o luna   si sa vezi cum peste 2 luni apar firicele
    eu asa am facut am fost aproape cheala din cauza la 3 anestezii generale intr-o luna jumate si acum  ........sa bat in lemn  am claie       

     

  •  
    • 1040 mesaje
    13 Iul 2012, 02:22
    0 0
    Multumesc, Cristina! Cumpar cat de curand si te tin la curent