retete usoare

  •  
    • 77 mesaje
    20 Mar 2012, 12:07
    0 0
    stie careva retete simple ,gustoase,de dificultate usoara sau medie dar si low cost pe care as putea sa le prepar?...mentionez ca sunt o novice in ale bucatariei
  •  
    • 18346 mesaje
    20 Mar 2012, 12:26
    0 0
    cauta pe internet retete ilustrate, si te poti hotara mai usor si dupa ce vezi poza.


    de exemplu:


    http://gospodini.blogspot.com/

    http://www.petitchef.ro/tags/retete/retete-ilustrate-usoare

  •  
    • 77 mesaje
    20 Mar 2012, 12:31
    0 0
    me_eva said:cauta pe internet retete ilustrate, si te poti hotara mai usor si dupa ce vezi poza.


    de exemplu:


    http://gospodini.blogspot.com/

    http://www.petitchef.ro/tags/retete/retete-ilustrate-usoare


    am incercat si eu  cateva retete de pe net si nu stiu nu mi-au iesit niciuna  eu n-am nici cu ce sa masor gramaju am masurat din ochi....ma intrebam daca puteti sa-mi dati retete incercate de voi cu gramaj exact (ex .2 linguri de....sau 2 cani de...)  si care v-au iesit si ies garantat la oricine indiferent cata experienta are in ale bucatariei

     

  •  
    • 18346 mesaje
    20 Mar 2012, 12:38
    0 0
    pai un cantar de bucatarie nu e deloc mult.

    ce iti place sa manaci? ca nah... sunt multe alegeri.
  •  
    • 77 mesaje
    20 Mar 2012, 12:58
    0 0
    me_eva said:pai un cantar de bucatarie nu e deloc mult.

    ce iti place sa manaci? ca nah... sunt multe alegeri.


    deocamdata strang bani sa investesc eu intr-un cantar dinala  ,daca nimeni din casa vad ca nu se sinchiseste sa cumpere prea curand maicamea s-a obisnuit cu masuratu din ochi

    m-ar interesa in special retete facute la cuptor pe baza de legume  cum sunt morcovii,cartofii ,pepenele,ardei ,rosii ,dovlecel,plus ca mie imi place si mult cascavalul ,fructe capsuni,zmeura ,kiwi,banane sau in principiu cockteiluri ,salate sau gustari dulci facute in casa 

     

  •  
    • 18346 mesaje
    20 Mar 2012, 13:39
    1 0
    * supa crema de cartofi:

    calesti o ceapa, adaugi cartofii curatati si taiati cubulete( sa zicem vreo 8 ), doi morcovi, doua rosii decojite, sare, piper macinat, boia de ardei, apa cat sa acopere legumele( si doua cani de apa in plus) si lasi sa fiarba pana se inmoaie. dupa ce a fiert, daca ai blender, le pisezi bine.
    daca nu ai blender, scurgi putina zeama in alt vas( nu-l arunci) si pisezi legumele piure, adaugi restul de zeama si amesteci. adaugi cateva linguri de smantana sau iaurt.
    poti pune cateva ciuperci prajite in unt ca si garnitura. sau bucatele de cascaval, patrunjel.

    supa asta poti sa o faci si cu broccoli, conopida.( si pui si doi cartofi la fiert)


    * legume la cuptor:

     cartofi taiati cubulete, ii fierbi cam 10 minute, crude: morcovi cubulete, ardei gras taiat felii, dovlecei felii, cubulete, rosii( si ce legume vrei tu, nu conteaza). le amesteci cu putin ulei de masline, 2,3 catei de usturoi pisat, si lasi la cuptor pana se rumenesc.


    * musaca de cartofi:

    10 cartofi mari, fierti in coaja, curatati, taiati felii.
    sos de rosii: o ceapa calita, rosii din conserva sau rosii tocate marunt: doua cani, se calesc cu ceapa, piper macinat, sare, si doi catei de usturoi taiati felii si rozmarin.
    poti adauga carne tocata calita si aia calita inainte, sau piept de pui fiert si tocat.

    se pune intr-un vas pt cuptor, uns cu ulei, un strat de cartofi, unul de sos. daca nu vrei carne, poti pune si felii de cascaval, apoi inca un strat de cartofi, unul de sos si deasupra cascaval ras.

    daca-ti plac, iti mai dau idei.




    Acest mesaj a fost editat de către me_eva: 20 Mar 2012, 13:42
  •  
    • 77 mesaje
    20 Mar 2012, 13:52
    0 0
    me_eva said:* supa crema de cartofi:

    calesti o ceapa, adaugi cartofii curatati si taiati cubulete( sa zicem vreo 8 ), doi morcovi, doua rosii decojite, sare, piper macinat, boia de ardei, apa cat sa acopere legumele( si doua cani de apa in plus) si lasi sa fiarba pana se inmoaie. dupa ce a fiert, daca ai blender, le pisezi bine.
    daca nu ai blender, scurgi putina zeama in alt vas( nu-l arunci) si pisezi legumele piure, adaugi restul de zeama si amesteci. adaugi cateva linguri de smantana sau iaurt.
    poti pune cateva ciuperci prajite in unt ca si garnitura. sau bucatele de cascaval, patrunjel.

    supa asta poti sa o faci si cu broccoli, conopida.( si pui si doi cartofi la fiert)


    * legume la cuptor:

     cartofi taiati cubulete, ii fierbi cam 10 minute, crude: morcovi cubulete, ardei gras taiat felii, dovlecei felii, cubulete, rosii( si ce legume vrei tu, nu conteaza). le amesteci cu putin ulei de masline, 2,3 catei de usturoi pisat, si lasi la cuptor pana se rumenesc.


    * musaca de cartofi:

    10 cartofi mari, fierti in coaja, curatati, taiati felii.
    sos de rosii: o ceapa calita, rosii din conserva sau rosii tocate marunt: doua cani, se calesc cu ceapa, piper macinat, sare, si doi catei de usturoi taiati felii si rozmarin.
    poti adauga carne tocata calita si aia calita inainte, sau piept de pui fiert si tocat.

    se pune intr-un vas pt cuptor, uns cu ulei, un strat de cartofi, unul de sos. daca nu vrei carne, poti pune si felii de cascaval, apoi inca un strat de cartofi, unul de sos si deasupra cascaval ras.

    daca-ti plac, iti mai dau idei.


    multumesc mult pentru retete.. vad ca sunt usoare  de facut si nu iti ia foarte mult timp sa le prepari ma tenteaza s-o fac mai ales pe cea de musaca de cartofi



     

  •  
    • 18346 mesaje
    20 Mar 2012, 14:01
    0 0
    cu placere. si pofta buna!

  •  
    • 8901 mesaje
    20 Mar 2012, 15:01
    0 0
    http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/29962/Ciupercute-Primavera/
  •  
    • 1787 mesaje
    20 Mar 2012, 22:56
    1 0
    Cantarul de bucatarie e util, dar nu elementul cheie daca vrei sa gatesti ci entuziasmul

    Pentru lichide iti trebuie o cana gradata.
    La faina eu masor 1 lingura= 25 g (deci 4 linguri nici prea pline, nici rase= 100g)
    Unele bloguri sunt foarte bune pentru incepatori caci iti arata pasii cu imagini.

    o reteta de ratatouille (vezi ca pe blog sunt multe filmulete, poate inveti mai usor cu ele)
    http://www.pranzuldincaserola.ro/2009/11/30/de-post-ratatouille/

    o retete de musaca ce contine si carne
    http://barbatlacratita.blogspot.com/2011/07/musaca-de-cartofi.html

    conopida gratinata http://www.lauraadamache.ro/2011/01/conopida-gratinata.html

    Daca mai vrei idei spune-mi ingredientele si gasim o reteta usoara
  •  
    • 111 mesaje
    21 Mar 2012, 14:10
    0 0
    Toate retetele de aici sunt usor de preparat si cu buget mic:
    http://ideipentrufemei.blogspot.com/p/retete-culinare.html 
  •  
    • 6386 mesaje
    23 Mar 2012, 01:16
    0 0
    Midorri, mi-ai adus aminte ìn alt topic de reteta cremei de zahar ars, asa cum o facea bunica.

    Am retinut cantitatile caci sunau simplu: 1l lapte, 10 oua, 10 linguri zahar pt crema, 10 linguri zahar pt zaharul ars ce va tapeta oala. Rom sau esenta rom.


    Se bat bine ouale cu zaharul, cu forta si rabadare pana se obtine o spuma cremoasa.
    In oala potrivita ca marime se pun 10 linguri zagar la topit si cand caramelul e obtinut se misca oala pana se tapeteaza bine pana sus. 
    Se adauga compozitia si se puse vasul la bain marie, uramarind sa vedeti cand e gata si se desprinde de margini compozitia. Se da la rece si apoi se rastoarna cu grija ìntr-un castron, se stropeste cu rom.  


    Sunt gospodine care baga oala la cuptor ìn loc de metoda bain marie.      
  •  
    • 13910 mesaje
    25 Mar 2012, 11:00
    1 0
    eu la cuptor fac crema de zahar, la inceputurile mele in ale bucatariei o puneam normal, ca price vas in cuptor.  iesea ff buna crema.
    acum tot la cuptor, dar in baie marina, iese la fel de bine, ff buna.

    dar ce vreau sa zic e faptul ca numai la cuptor am facut.




  •  
    • 7743 mesaje
    25 Mar 2012, 13:40
    0 0
    eu crema de zahar ars o fac cu 8 oua la 1 l de lapte, am vazut ca merge si cu 8.
    10 mi se par multe/zi la 2 persoane. ca termitelor le place si nu ramane pe a doua zi dintr-un litru de lapte.
    ca sa mai ramana trebuie sa fac din 2 l.la fel si cu laptele de pasare




    mai cautati si aici retete

    http://mihaela-bunatati-din-bucataria-mea.blogspot.com/
  •  
    • 1787 mesaje
    26 Mar 2012, 21:35
    0 0
    Eu nu pun niciodata multe oua in crema de zahar ars, iese foarte bine si cu 6-7 oua.
    Si-mi place sa pun esenta de vanilie si parfumul ei in toata casa
  •  
    • 36 mesaje
    29 Mar 2012, 16:10
    1 0
    un sfat pt crema de zahar ars ... cand incepe sa se intareasca in cuptor , turnati deasupra un amestec de pandispan si lasati la cuptor pana se rumeneste deasupra. apoi puneti un platou deasupra , putin mai mare decat tava in care este prajitura, si intoarceti repede. se desprinde usor daca desprindeti marginile prajiturii de pe tava. o sa ramana blatul jos si crema de zahar deasupra si totodata blatul se insiropeaza cu siropul de la crema. iese un tort in toata regula . cand este rece complet puteti orna cu frisca. este delicios. eu mai pun si bucatele de mar, rondele. le pun peste zaharul caramelizat si apoi pun combinatia de lapte cu oua. pofta buna.
  •  
    • 9 mesaje
    4 Mai 2012, 10:08
    0 0
    http://www.agendautila.ro/retete/budinca-de-spanac-cu-mozzarella/
  •  
    • 3 mesaje
    26 Ian 2015, 15:59
    0 0
    Iata si aici cateva retete usoare:
    - Cartofi la cuptor cu carne si branza => http://goo.gl/PM0QW1
    - Rulouri rapide cu carne si muraturi => http://goo.gl/lUZAo1
    - Piept de pui la cuptor - reteta cu DOAR 4 ingrediente => http://goo.gl/h3iBaF

    Spor la gatit si POFTA BUNA!
  •  
    • 5 mesaje
    27 Apr 2016, 18:40
    0 0
    De exemplu intrati pe http://www.bucatariacunoroc.ro
    Pentru fiecare reteta se mentioneaza gradul de dificultate. Puteti sa le alegeti pe cele usoare.
  •  
    • 5 mesaje
    11 Mai 2016, 20:41
    1 0
    Uitati un exemplu de reteta foarte usoara si nu prea scumpa:
    http://www.bucatariacunoroc.ro/2016/05/Ciuperci-umplute.php