retete usoare
-
0 0stie careva retete simple ,gustoase,de dificultate usoara sau medie dar si low cost pe care as putea sa le prepar?...mentionez ca sunt o novice in ale bucatariei
-
me_eva said:cauta pe internet retete ilustrate, si te poti hotara mai usor si dupa ce vezi poza.
de exemplu:
http://gospodini.blogspot.com/
http://www.petitchef.ro/tags/retete/retete-ilustrate-usoare
am incercat si eu cateva retete de pe net si nu stiu nu mi-au iesit niciuna eu n-am nici cu ce sa masor gramaju am masurat din ochi....ma intrebam daca puteti sa-mi dati retete incercate de voi cu gramaj exact (ex .2 linguri de....sau 2 cani de...) si care v-au iesit si ies garantat la oricine indiferent cata experienta are in ale bucatariei -
me_eva said:pai un cantar de bucatarie nu e deloc mult.
ce iti place sa manaci? ca nah... sunt multe alegeri.
deocamdata strang bani sa investesc eu intr-un cantar dinala ,daca nimeni din casa vad ca nu se sinchiseste sa cumpere prea curand maicamea s-a obisnuit cu masuratu din ochi
m-ar interesa in special retete facute la cuptor pe baza de legume cum sunt morcovii,cartofii ,pepenele,ardei ,rosii ,dovlecel,plus ca mie imi place si mult cascavalul ,fructe capsuni,zmeura ,kiwi,banane sau in principiu cockteiluri ,salate sau gustari dulci facute in casa -
* supa crema de cartofi:
calesti o ceapa, adaugi cartofii curatati si taiati cubulete( sa zicem vreo 8 ), doi morcovi, doua rosii decojite, sare, piper macinat, boia de ardei, apa cat sa acopere legumele( si doua cani de apa in plus) si lasi sa fiarba pana se inmoaie. dupa ce a fiert, daca ai blender, le pisezi bine.
daca nu ai blender, scurgi putina zeama in alt vas( nu-l arunci) si pisezi legumele piure, adaugi restul de zeama si amesteci. adaugi cateva linguri de smantana sau iaurt.
poti pune cateva ciuperci prajite in unt ca si garnitura. sau bucatele de cascaval, patrunjel.
supa asta poti sa o faci si cu broccoli, conopida.( si pui si doi cartofi la fiert)
* legume la cuptor:
cartofi taiati cubulete, ii fierbi cam 10 minute, crude: morcovi cubulete, ardei gras taiat felii, dovlecei felii, cubulete, rosii( si ce legume vrei tu, nu conteaza). le amesteci cu putin ulei de masline, 2,3 catei de usturoi pisat, si lasi la cuptor pana se rumenesc.
* musaca de cartofi:
10 cartofi mari, fierti in coaja, curatati, taiati felii.
sos de rosii: o ceapa calita, rosii din conserva sau rosii tocate marunt: doua cani, se calesc cu ceapa, piper macinat, sare, si doi catei de usturoi taiati felii si rozmarin.
poti adauga carne tocata calita si aia calita inainte, sau piept de pui fiert si tocat.
se pune intr-un vas pt cuptor, uns cu ulei, un strat de cartofi, unul de sos. daca nu vrei carne, poti pune si felii de cascaval, apoi inca un strat de cartofi, unul de sos si deasupra cascaval ras.
daca-ti plac, iti mai dau idei.
Acest mesaj a fost editat de către me_eva: -
me_eva said:* supa crema de cartofi:
calesti o ceapa, adaugi cartofii curatati si taiati cubulete( sa zicem vreo 8 ), doi morcovi, doua rosii decojite, sare, piper macinat, boia de ardei, apa cat sa acopere legumele( si doua cani de apa in plus) si lasi sa fiarba pana se inmoaie. dupa ce a fiert, daca ai blender, le pisezi bine.
daca nu ai blender, scurgi putina zeama in alt vas( nu-l arunci) si pisezi legumele piure, adaugi restul de zeama si amesteci. adaugi cateva linguri de smantana sau iaurt.
poti pune cateva ciuperci prajite in unt ca si garnitura. sau bucatele de cascaval, patrunjel.
supa asta poti sa o faci si cu broccoli, conopida.( si pui si doi cartofi la fiert)
* legume la cuptor:
cartofi taiati cubulete, ii fierbi cam 10 minute, crude: morcovi cubulete, ardei gras taiat felii, dovlecei felii, cubulete, rosii( si ce legume vrei tu, nu conteaza). le amesteci cu putin ulei de masline, 2,3 catei de usturoi pisat, si lasi la cuptor pana se rumenesc.
* musaca de cartofi:
10 cartofi mari, fierti in coaja, curatati, taiati felii.
sos de rosii: o ceapa calita, rosii din conserva sau rosii tocate marunt: doua cani, se calesc cu ceapa, piper macinat, sare, si doi catei de usturoi taiati felii si rozmarin.
poti adauga carne tocata calita si aia calita inainte, sau piept de pui fiert si tocat.
se pune intr-un vas pt cuptor, uns cu ulei, un strat de cartofi, unul de sos. daca nu vrei carne, poti pune si felii de cascaval, apoi inca un strat de cartofi, unul de sos si deasupra cascaval ras.
daca-ti plac, iti mai dau idei.
multumesc mult pentru retete.. vad ca sunt usoare de facut si nu iti ia foarte mult timp sa le prepari ma tenteaza s-o fac mai ales pe cea de musaca de cartofi -
Cantarul de bucatarie e util, dar nu elementul cheie daca vrei sa gatesti ci entuziasmul
Pentru lichide iti trebuie o cana gradata.
La faina eu masor 1 lingura= 25 g (deci 4 linguri nici prea pline, nici rase= 100g)
Unele bloguri sunt foarte bune pentru incepatori caci iti arata pasii cu imagini.
o reteta de ratatouille (vezi ca pe blog sunt multe filmulete, poate inveti mai usor cu ele)
http://www.pranzuldincaserola.ro/2009/11/30/de-post-ratatouille/
o retete de musaca ce contine si carne
http://barbatlacratita.blogspot.com/2011/07/musaca-de-cartofi.html
conopida gratinata http://www.lauraadamache.ro/2011/01/conopida-gratinata.html
Daca mai vrei idei spune-mi ingredientele si gasim o reteta usoara -
Midorri, mi-ai adus aminte ìn alt topic de reteta cremei de zahar ars, asa cum o facea bunica.
Am retinut cantitatile caci sunau simplu: 1l lapte, 10 oua, 10 linguri zahar pt crema, 10 linguri zahar pt zaharul ars ce va tapeta oala. Rom sau esenta rom.
Se bat bine ouale cu zaharul, cu forta si rabadare pana se obtine o spuma cremoasa.
In oala potrivita ca marime se pun 10 linguri zagar la topit si cand caramelul e obtinut se misca oala pana se tapeteaza bine pana sus.
Se adauga compozitia si se puse vasul la bain marie, uramarind sa vedeti cand e gata si se desprinde de margini compozitia. Se da la rece si apoi se rastoarna cu grija ìntr-un castron, se stropeste cu rom.
Sunt gospodine care baga oala la cuptor ìn loc de metoda bain marie. -
eu crema de zahar ars o fac cu 8 oua la 1 l de lapte, am vazut ca merge si cu 8.
http://mihaela-bunatati-din-bucataria-mea.blogspot.com/
10 mi se par multe/zi la 2 persoane. ca termitelor le place si nu ramane pe a doua zi dintr-un litru de lapte.
ca sa mai ramana trebuie sa fac din 2 l.la fel si cu laptele de pasare
mai cautati si aici retete -
un sfat pt crema de zahar ars ... cand incepe sa se intareasca in cuptor , turnati deasupra un amestec de pandispan si lasati la cuptor pana se rumeneste deasupra. apoi puneti un platou deasupra , putin mai mare decat tava in care este prajitura, si intoarceti repede. se desprinde usor daca desprindeti marginile prajiturii de pe tava. o sa ramana blatul jos si crema de zahar deasupra si totodata blatul se insiropeaza cu siropul de la crema. iese un tort in toata regula . cand este rece complet puteti orna cu frisca. este delicios. eu mai pun si bucatele de mar, rondele. le pun peste zaharul caramelizat si apoi pun combinatia de lapte cu oua. pofta buna.