Fost iubit acum bun prieten

•  
    Loy
    • 49 mesaje
    3 Mai 2004, 14:04
    0 0
    Buna evelor,
    Toate avem relatii care n-au mers dintr-un motiv sau altul. Ati reusit sa ramaneti buni prietenii cu fostii?

Care e atitudinnea actualilor iubiti vs de o prietenie cu ex-ul(in cazul in care ati fost sau sunteti in situatia data)?
  •  
    • 9 mesaje
    3 Mai 2004, 15:42
    0 0
    draga loy si celelalte eve,

sunt noua pe aici,abia m-am inscris pentru ca la subiectul asta nu m-am putut abtine sa nu zic cate ceva.de ce? pentru ca sunt in situatia data de tine in care actualul meu iubit este inca "prieten" cu o fosta -intr-adevar singura din cele multe - si sincer vorbind nu imi convine deloc, ba mai mult imi da dureri de cap, nervi la stomac s.a.m.d la propriu.. numai cand aud de ea..asta ar fi raspunsul la ultima ta intrebare.am incercat sa inteleg dar nu pot si chiar ma doare;stiu ca exista astfel de prietenii intre sexe diferite(rare,adevarat!) dar exista daca nu le tine un dram de.. sa zicem.."iubire"..??! va pupik cu drag
  •  
    • 225 mesaje
    3 Mai 2004, 15:55
    0 0
    Nu exista!
    Si eu sunt prietena cu fostii mei, cei mai importanti dintre ei..pentru ca sentimentele nu pot sa le sterg definitiv si imi sunt dragi. Dar exista atractie in releatia noastra.
    Un sfat: tine-l departe de foste!
    Sunt cele mai periculoase. Iti spun eu... ca sunt o fosta...
  •  
    • 9 mesaje
    3 Mai 2004, 17:14
    0 0
    tu teoodora,

fii mai explicita draga..ce inseamna periculoasa???si cand spui ca "nu exista" te referi la 'prietenia'lor nu-i asa?am crezut pentru cateva clipe ca eu sunt cea care nu gandeste si nu reactioneaza corect si sunt chiar paranoica???!!!of,of!
  •  
    • 9 mesaje
    3 Mai 2004, 17:15
    0 0
    scuze...ti-am scris numele gresit teodoora!!
  •  
    Loy
    • 49 mesaje
    3 Mai 2004, 18:46
    0 0
    draga aprilia, nici eu nu sunt de mult timp pe acest site, pana acum doar citeam, dar aceast subiect ma intereseaza in mod deosebit si deaceia am hotarat sa-l deschid.
    Iubitul tau stie ca pe tine te deranjeaza "prietenia" lui cu fosta?

Cred ca intre fosti iubiti va exista mereu o legatura speciala, ceva mai mult decat simti pentru un simplu prieten, dar odata ce au hotarat sa se desparta inseamna ca isi doresc altceva de la viata, ca doar ei au ales sa mearga pe carari diferite.
  •  
    • 9835 mesaje
    3 Mai 2004, 21:24
    0 0
    Eu sunt de aceeasi opinie ca si loy.
    O relatie amoroasa care se termina printr-o prietenie este "consumata" din punctul ACELA de vedere.
    Oricum, mie mi se pare normal ca cei doi fosti parteneri sa ramana buni prieteni, pentru ca se cunosc deja foarte bine, pentru ca au trecut impreuna prin momente mai mult sau mai putin placute... etc. Lucrurile acestea leaga doi oameni si este firesc ca, atunci cand atractia s-a stins, prietenia la care au "muncit" amandoi (uneori timp de ani de zile) sa ramana vie.
  •  
    • 6 mesaje
    3 Mai 2004, 22:12
    0 0
    d c credetzi k nu exista ,prietenii adevarate intre foshtii iubitzi ?eu una sunt ff buna prietena cu unul din foshtii mei ,deshi a fost o relatzie destul d grea ,dar acum am ajuns sa ne intzelegem super bine ....iar prietenul meu actual ,are k cea mai buna prietena o fosta iubita ,shi nu ma deranjeaza deloc rel lor ...

pupic
    poate e doar exceptzia care intareshte regula!
  •  
    • 53 mesaje
    4 Mai 2004, 13:13
    0 0
    Eu pot sa va spun ca am fost in ambele situatii cu acelasi barbat. Cand eram prieteni, el avea o fosta cu care, chipurile ramasese "prieten". Tipa il suna la orice ora, ii trimitea biletele sau isi "amintea" ca a uitat INCA ceva la el de pe vremea cand erau impreuna. Ba o carte, ba o revista etc. El imi spunea ca au ramas prieteni si ca ii e mila de ea ca tare a mai suferit dupa el! Am facut cateva crize de nervi pe chestia asta. El a spus ca nu are ce sa-i faca pt ca lucreaza in acelasi domeniu (avocati) si se intalnesc toata ziua la tribunal. N-am rezolvat problema in nici un fel. Dupa un timp ne-am despartit (din alte cauze). Acum, insa eu sunt "fosta". Si culmea e ca el ma cauta. Cand nici nu ma astept ma trezesc cu el la serviciu la mine. Mergem in oras si stam de vorba cu orele. El are pe cineva, eu nu. Cu toate astea, aproape de fiecare data imi face avansuri. Nu pe fata, ci subtil.Am vrut sa vad pana unde poate sa mearga si l-am lasat sa ma sarute. Apoi mi-a spus ca el e e foarte legat de tipa cu care e prieten acum si ca nu-mi poate oferi o relatie. I-am spus ca nu-mi doresc o relatie cu el. Urmarea? A spus ca are acces la o camera libera unde putem sa ne vedem cand vreau eu!!!!
    Cam asta e cu "prieteniile".

Concluzia? Cred ca nici un barbat nu ar refuza o fosta daca ea se ofera si nu emite pretentii, daca accepta statutul de amanta.
    Parerea mea....!
    Asa ca aveti grija cu "prietenele".
  •  
    • 8 mesaje
    4 Mai 2004, 13:15
    0 0
    Buna,
    Eu am ramas prietena cu fostul meu iubit pentru ca el a vrut asta mai mult decat mine. Trebuie sa recunosc ca de la el am invatat ca poate exista prietenie dezinteresata si intre un barbat si o femeie, si pentru acest lucru il apreciez foarte mult. Nu stiu cat va dura acest tip de relatie, insa imi doresc ca viitorii nostri sa poata accepta firesc trecutul nostru. Si eu am fost pusa in situatia sa fac lucrul acesta la inceputul relatiei noastre si, e adevarat, mi-a fost cam greu. Dar dupa ce l-am cunoscut, si dupa ce am vazut ca pot sa am incredere in el, nu am mai avut nici o problema. Oricum, situatiile de acest gen pot parea putin periculase, dar eu zic ca variaza de la individ la individ.
  •  
    • 193 mesaje
    4 Mai 2004, 13:26
    0 0
    buna, fetelor,

era culmea sa lipsesc tocmai eu de la subiectul asta parerea mea e ca un fost e un fost si atat. e drept ca bulverseaza cate putin pe celalalt, dar ramane un fost. eu sunt in postura in care trebuie sa suport pe o fosta floricica si enervanta, care nu respecta pe nimeni si nimic si care crede ca, desi nu mai are nici un drept asupra iubitului meu, il poate suna cand are chef, si plange si tipa la telefon.. mai mult, vrea sa il si vada in ultima vreme, dar el (spune ca) refuza.. iubitul meu a inceput sa nu ii mai raspunda nici la telefon, pe de o parte ii e mila de ea, pe de alta nu vrea sa ma supere pe mine si asta e mai important.

nu cred ca e posibila o prietenie intre un fost si o fosta, mai ales atunci cand unul dintre ei are o alta relatie. cel mai bine ar fi sa isi vada fiecare de viata lui. sunt de acord ca exista situatii in care cei doi sunt doua persoane rezonabile si se pot vedea si sfatui reciproc si dupa. dar ce mai bine e ca, daca tot am rupt o relatie, sa ne concentram asupra viitorului si prezentului si nu asupra trecutului..

va pup
  •  
    • 193 mesaje
    4 Mai 2004, 13:28
    0 0
    eu am scris "isterica", nu floricica.
  •  
    • 11438 mesaje
    4 Mai 2004, 14:12
    0 0
    Hai fetelor sa nu confundam lucrurile...fost inseamna fost dar poate la fel de bine sa insemne si prieten...cu adevarat prieten ca a ajuns de-a lungul relatiei sa-ti cunoasca fiecare firicel din sufletul tau...totul tine de caracterul fiecaruia.
    Daca acel CEVA nu s-a stins nu se va putea sa se ramana la stadiul de prietenie decat peste o perioada de timp cand vulcanii se vor linisti de la sine...si evident ca si asta tine tot de firea fiecaruia.
    Eu consider ca dupa incheierea unei relatii trebuie sa se continue legatura dintre cei doi(ca si amici)pt. ca la urma urmei este foarte mare pacat de eforturile depuse de amandoi.Dintre toate relatiile pe care le-am avut am ramas prietena in adevaratul sens al cuvantului cu unul singur si credeti-ma ca este minunat sa vorbim la telefoane sau se ne intalnim dupa ceva timp si sa avem impresia ca parca de ieri nu ne-am vazut.Este alturi de mine cu un sfat...cu prezenta lui...si atunci cand ma simt mai singura si mai singura tot la el apelez...Tin cu adevarat la el(dar evident ca-n alt sens...adica la fel ca inainte dar fara atractia sexuala)...si este pacat...este foarte mare pacat ca aceste afecte sa se distruga doar pt. ca fiecare a luat-o pe alt drum...Dar cum am mai spus-o depinde de caracterul fiecaruia in parte...Eu,una sunt totalmente pt. relatii de amicitie cu fostii si daca se si intampla e super bine...aveti numai de castigat ca si oameni...ca si simtaminte...ca si sensibilitate..
  •  
    • 40 mesaje
    4 Mai 2004, 15:19
    0 0
    prietenia a doi oameni care s-au iubit: ca un pahar cu apa minerala in locul unuia cu sampanie frapee.

si cred ca am spus tot
  •  
    • 250 mesaje
    4 Mai 2004, 17:51
    0 0
    Hahahaha!Daca ai sti cata bataie de cap am avut si eu!Acum depinde...dar nu cred ca e ceva "real" in prietenia asta intre fosti.Eu de exemplu am fost amica cu primul meu prieten vreo 2 ani.Crede-ma ca numai amicitie nu era aia...doar daca asternuturile paturilor intra in discutiile intre amici.Cand aveam prieten nu aveam nici o treaba,adica vb si doar atat dar cand ajungeam sa fiu iar singura.... desi el era si inca este cu cineva cu care s-a "cuplat" imediat dupa mine.ajunsesem cand ma plictiseam sa-i dau bip si sa-l pun sa-mi zica povesti ca sa adorm.Intr-un final nu am mai avut treaba cu "patul" pt ca chiar nu mai simteam nimic pt el,dar oricum am decis sa rup de tot amicitia pt ca defapt ne minteam amandoi.Si cu fostul am zis ca ramanem amici si ultima data cand am vb cu el m-a pus sa-l descriu pe noul meu prieten si sa-i spun cum se poarta cu mine si cand i-am zis ca-i un dulce si chiar tin la el a inceput sa rada si sa ma intepe.Deci sincera sa fiu nu cred in asemenea prietenii.Am ramas amica buna cu fostii la care nu am tinut si care au fost mereu niste prieteni pt mine,dar cei la care chiar am tinut:NO CHANCE!E o minciuna!
  •  
    • 9 mesaje
    5 Mai 2004, 11:21
    0 0
    dragelor hello,

sa raspund akum la intrebarea ta loy, da stie ca ma deranjeaza "prietenia"cu fosta si e adevarat, ea se baga, ea il suna, ea ii face cadouri...dar si el ma tine in suspans si pe jar lasandu-ma sa-mi imaginez tot felul de lucruri iar cand il intreb cate ceva are impresia ca ma bag prea mult in viatza lui..cred ca tacerea lui referitor la "problema" ma face sa devin asa suspicioasa...asa cum s-a discutat si am auzit parerile voastre rel asta ma deranjeaza pt ca din punctul ei de vedere nu s-a "consumat", flacara nu s-a stins si cred ca mocneste pana o izbucni odata..de asta ma deranjeaza...daca as fi stiut ca intr-adevar ea nu are pt el altfel de sentimente as sta linistita nu?pt ca inteleg si e f bine sa ai prieteni chiar daca sunt fosti, dar prieteni in adevaratul sens al cuvantului nu altceva..cred ca toate avem prietenii mai mult sau mai putin dezvoltate cu anumiti barbati, la care poti intr-adevar apela la nevoie, in care ai incredere si nu ar trebui sa deranjeze pe partenerul nostru pt ca nu suntem impicate emotional vorbind sau sexual; daca exista atractie si asa mai departe automat lucrurile se schimba nu??

dar tot sunt de parere ca cel mai bun prieten al tau trebuie sa devina partenerul tau, in el sa ai cea mai mare incredere, el sa te ajute la nevoie, pe el sa te bazezi si mai important decat atat ar trebui sa poti discuta cu el tot ce iti trece prin cap, sa fii deschisa si el la fel si impreuna sa depasiti orice problema...dar cred ca am expus aici o parte din ideal...

mai vb evelor...
  •  
    • 683 mesaje
    5 Mai 2004, 11:42
    0 0
    Dubioasa treaba!!!
    Eu nu as ramane, n-am ramas, buna prietena cu fostii. Suntem cunostinte, ne salutam, daca ne intalnim, ne intrebam de sanatate etc. Chestia cu prietenia dupa, e de fapt o tentativa de impacare a celui care nu a vrut sa se termine relatia.
    Iar cand actualul iti spune ca e bun prieten cu fosta, iar daca ii ceri detalii iti spune ca te bagi prea mult in viata lui, inseamna ca ceva e putred!!!
    Parerea mea!
  •  
    Loy
    • 49 mesaje
    5 Mai 2004, 11:56
    0 0
    Se zice ca daca pastrezi o relatie de prietenie cu fostul pai te simti cu un picior inca in relatia data, si in acest timp nu te poti implica normal in alta relatie(care ar putea fi dragostea vietii tale). In relatia noua esti ca si un om fara picior, schiopatezi si te impiedici des. Si nu vei putea merge normal pana nu-ti scoti piciorul din relatia veche, doar cu un picior nu se merge inainte.
  •  
    • 11438 mesaje
    5 Mai 2004, 12:05
    0 0
    Cum am mai zis...una e sa ramai in relatia fosta cu un picior...cu gandurile..cu inima si-atunci e logic ca nu te poti implica in totalitate in actuala relatie...si alta e sa deosebesti sentimentele de DRAGOSTE dintre o femeie si un barbat de cele de dragoste dintre doua pesoane...fie ele si fosti si tot femeie si barbat...
    Sunt mai multe feluri de-a iubi pe cineva...poti iubi pe cineva si nepasional...a trecut pasiunea ramane doar iubirea pt. ca acea persoana a insemnat ceva in viata ta...ca e un om deosebit...ca-l simti aproape de sufletul tau...ca e pe aceeasi lungime de unda ca si tine (mental)...ca-l respecti..ca-l apreciezi...ca la urma urmei vrei sa ramana in viata ta ca si amic daca altfel nu s-a putut...Ce-i asa de greu????..depinde doar de cei in cauza sa poata intelege si in cele din urma separa si pastra doar sentimentele care trebuiesc pastrate.
  •  
    Loy
    • 49 mesaje
    7 Mai 2004, 17:12
    0 0
    Si eu sunt pentru pastrarea prieteniei.
    Inca nu stiu daca e posibil cu adevarat, dar cu timpul voi afla.