Despre Roaccutane
-
16 4Salut,Evelor!Ma numesc Veronica si azi e prima data cand va scriu.Subiectul meu,cel putin pentru unele dintre voi,nu este unul nou:acneea.Am 23 de ani si de cateva luni bune ma confrunt cu o forma grava de acnee,diagnosticata la Clinica Particulara "Romclinic"-"nodulo-chistica".In urma analizelor la sange si a unei echografii la ovare mi-a fost prescris Roaccutane,pe care-l iau deja de 36 de zile.Pentru ca am avut si dereglari menstruale,iau si Diane35 (prima cura a durat 9 luni,a doua-7 luni si acum sunt la a treia cura pe care am inceput-o in urma cu 2 luni si nu stiu cand am s-o intrerup datorita acneei).In tratamenul topic folosesc :un gel si o crema de la Ducray,Skinoren,Smooderm si de vreo doua zile am inceput sa-mi dau cu o crema de la Avene (Clean-Ac),care este un fel de "tratament in tratamentul acneei".
M-ati intreba,probabil,ce efecte benefice au avut toate acestea pana acum.Vindecarea este atat de lenta si starea mea psihica atat de proasta,incat eu una simt prea putin efectele benefice.La inceputul trat. cu Roaccutane,starea acneei s-a accentuat.Existau mari senzatii de mancarime care s-au mai diminuat cat de cat.De cateva zile mi se usuca pielea foarte tare,astfel incat dimineata cand imi dau cu Skinoren,pielea ma ustura goaznic.Nu stiu exact daca acesta este efectul Skinorenului sau al Smoodermului pe care-l aplic seara la culcare.Nu stiu daca peste cateva zile,pielea mea va mai rezista acestor creme.
Of! Probabil ca sunt multe persoane care imi inteleg aceste stari,dar si pe cele depresive,de izolare totala de lume,de un pesimism general si altele.Inconstienta,chiar si atunci cand,in gluma,te gandesti la moarte cand te privesti in oglinda,nu-si are rostul de a fi discutata.Cand iti vezi ochii in zecile de "umflaturi" care mai de care mai purulente si mai "frumoase",ce sa-ti mai doresti?!Cum sa faci fata acestei lumi in care ambalajul conteaza atat de mult?!
Va pupic! -
Eu cred ca pot macar sa aproximez suferinta ta. Cu acneea stau moderat sa zicem, dar are unele zile in care nu m-as scoate afara din casa. Intr-un fel e ca si cum te-ai duce in clasa I cu scutece pe tine. Cam asa te face sa te simti. Izolare si ganduri negre pot provoca mult mai multe lucruri, dar important este sa nu stai prea mult cu ochii in oglinda si sa iesi din casa.
Am postat mai de mult un subiect in care povesteam experienta "deosebita" avuta ca cabinetul unei doamne doctor si care-mi recomandase acest medicament. Fara sa-mi ceara analize
Eu(pentru ca mai exista un subiect vechi pe forum) citisem ce superb este acest remediu asa ca am zis pas. Tu spui ca te confrunti cu ancnee de cateva luni. Inainte cum era? Ma gandesc ca ceva a declansat fenomenul(in cazul meu de la pubertate nu m-a lasat in pace) si daca ai inlatura acest "ceva" poate ar fi bine. Doctorul a zis ca-i normal sa ti se amplifice starea la inceputul tratamentului? Eu ma gandesc ca tot ce faci tu este prea mult pentru pielea ta. Medicametul usuca, cremele usuca si exfoliaza pp si atunci evident ca pielea se irita mai rau in loc sa devina sanatoasa si radianta. In find tu simti cel mai bine cum te simti. Intrerupe cateva zile crema cea mai putermica si vezi daca e vreo schimbare in bine. -
Draga Veronica, stiu exact prin ce treci..Nu este un sentiment prea placut sa nu vrei sa te privesti in oglinda pt a nu te lua groaza..stiu cum e. Poate ca asta vine si de undeva din subconstient, pt ca si eu aveam perioade in care reactionam f urat, faceam crize, eram complexata, desi toata lumea imi spunea ca sunt nebuna si ca nu trebuie sa reactionez asa..Acum m-am mai calmat cat de cat, dar nu am sperante ca voi scapa vreodata de acneea asta nenorocita...
In legatura cu tratamentul tau cred ca faci o mare greseala. Cine ti-a recomandat sa iei Roacutane? Eu stiam ca daca iei asa ceva trebuie sa elimini total tratamentul local si sa lasi sa actioneze numai din interior. Adevarul este ca nu e prea placut, mai ales la inceput cand incepe sa se curete fata si ies la suprafata toate prostiile...dar asta e o faza trecatoare si nu are rost sa maltratezi fata cu tot felul de creme..mai ales cu Skinoren care si ala exfoliaza. Nu e de mirare ca te intrebi daca mai rezista fata ta la semenea tratament. Singurele creme care ar trebui sa le folosesti in combinatie cu Roaccutane ar trebui sa fie una hidratanta, ca sa previna uscarea si descuamarea pielii, precum si una cu factor de protectie solara (cel putin 30).
Eu nu am incercat Roaccutane, in schimb ma dadeam intr-un timp cu Retin-A care este locala si functioneaza pe acelasi principiu. Ar trebui sa mai consulti o alta opinie specializata pt ca nu mi se pare normal sa te dai cu atatea creme care agreseaza fata, plus anticonceptionale..hmmm mi se pare cam suspecta persoana care te-a sfatuit sa faci asta...
Ai grija de tine si informeaza-te mai bine, ca mai tarziu sa nu ai repercursiuni.. -
Eu n-am avut probl f f mari cu acneea, insa acum parca a luat-o tenul razna. Si mai sunti si niste urme de la acnee. Nu stiu ce sa le mai fac, mai ales ca mai am si pct negre, astea is mai nasoale la mine. Am mai scris despre tratamentul cu Skinoren si reteta preparata la farmacie, insa aia a fost atunci, acum nu mai se gaseste eter. Acum o sapatamana am lut o crema de la Garnier, Pure, cu zinc si argila, si folosesc si masca de la Garnier cu efect termo-nu-mai-stiu-cum, asta chiar mi-a placut f tare, curata fata f bine (surpriza placuta). Ceea ce nu se poate spune despre crema, acum mi-au aparut niste guguloaie pe sub piele
cum n-am avut in viata mea!!!! E ok pt luciul fetei, a disparut, dat nu e ok in rest. De ce??? Mai am auzit de Normaredm, am icnercat, mare bluff, si mai e si f scumpa, si plina de parfum.
Blackeritza a povestit cum e cu Retin-a-ul... si n-as incerca.... o sa incerc sa fol crema in continuare, sa speram ca e doar un efect de inceput. Altfel... le ard, nene! -
Fetelor, despre acnee si Roaccutane s-a mai discutat pe forum, si inca foarte mult, cautati in subiectele mai vechi de la “Frumusete” (cred ca Blackeritza si Borgia stiu despre ce vorbesc).
Ideea e ca, in cazurile disperate (adica acnee foarte severa sau acnee rezistenta la orice alt tratament), Roaccutane poate fi solutia, dar nu este un tratament 100% lipsit de efecte secundare si riscuri. Inainte de prescrierea lui trebuie facute analize foarte amanuntite (este riscant sa urmati tratamentul daca aveti probleme cu ficatul, bila, daca aveti nivelul colesterolului crescut etc.), si de-abia apoi, in functie de gravitatea acneei, de analizele facute si de greutatea corporala se prescrie o anumita doza zilnica (la sfarsitul tratamentului trebuie sa aveti o doza totala, cumulata, de minim 120 mg isotretinoin/kg corp pentru a minimiza riscul de reaparitie a acneei). Roaccutanul este puternic teratogen, adica produce malformatii grave ale fatului in caz de sarcina, deci nu se pune problema de a urma acest tratament si de a ramane insarcinata in timpul lui (si o luna dupa incheierea lui).
In afara de aceste potentiale efecte secundare grave, exista si altele mai putin grave, cum ar fi uscarea excesiva a pielii si mucoaselor (de pe tot corpul, adica inclusiv a nasului, ochilor etc.), a parului – asta e efectul cel mai des intalnit si din cauza asta pe durata tratamentului nu trebuie sa se mai foloseasca produse antiacneice locale agresive. Trebuie folosit doar un nr minim de produse cat mai delicate – un demachiant cat mai bland si o crema fff hidratanta (de genul Ictyane, de la Ducray), un balsam pt buze, la fel, f emolient si neaparat o crema fotoprotectoare cu indice ridicat (peste 30, caci isotretinoinul este fotosensibilizant), bineinteles numai produse noncomedogene. Produsele pe care le folosesti tu si ritmul in care le folosesti sunt foarte agresive si pentru o piele normala, o piele care nu e supusa unui tratment cum este Roaccutane, iar in cazul tau este masacru curat! Ar fi bine de asemenea sa iei un produs hepatoprotector (se gasesc multe astfel de produse, naturiste).
In legatura cu agravarea acneei la inceputul tratamentului, este normala, la inceput toate impuritatile care se afla sub piele si se pregatesc sa iasa sunt aduse la suprafata de Roaccutane. Dar dupa 2-3 saptamani in general se vindeca si problemele incep sa se atenueze. Efectul asta este si el foarte des intalnit, majoritatea celor tratati cu isotretinoin (local sau oral) o patesc.
Cam asta e, pe scurt. Cum am mai spus, poti cauta in subiectele vechi de la forumul de “Frumusete”, a fost o discutie despre Roaccutane si una fffff lunga despre acnee, o sa vezi ca sunt sute de mesaje.
Si te inteleg ca nu te simti bine, eu am avut din adolescenta probleme cu tenul, si nu grave, dar suficiente ca sa ma faca sa ma simt foarte rau in pielea mea… Acum e mai bine, dar nu perfect, oricum sunt obsedata
, dar pe langa diversele tratamente, produse etc. incerc sa fiu mai detasata si mai relaxata, si sa nu ma mai gandesc mereu la aceste lucruri, sau sa nu mai intru in panica cum vad o “imperfectiune”! E foarte greu, stiu (din proprie experienta!), dar trebuie sa incerci! Gandeste-te macar ca nu esti singura, uite, noi suntem alaturi de tine
! Daca ai nevoie de sfaturi, pareri, informatii, nu ezita sa ne ceri ajutorul pe forum! -
La virsta de 15 ani, fiul meu a facut tratament cu Roaccutane, ptr acnee.Tratamentul a durat 1 an si a fost administrat sub supravegherea medicului(Mihaela Leventer).Pastilele n-au fost administrate identic in fiecare luna.Din cind in cind i le mai reducea.Ajunsese sa ia 2 pastile/saptamina.Tratamentul a dat rezultate. Nu stiu, poate si faptul ca a fost inceput la virsta aia? Cred ca ar trebui sa ai rabdare si sa nu dezarmezi,nu se poate sa nu ai un rezultat in cele din urma.
In aceeasi perioada fiica unei colege de servici,fata fiind de aceeasi virsta cu baiatul meu,suferea de aceeasi afectiune.Am dus-o la doctora Leventer si,surpriza,i-a prescris Diane35 nu Roaccutane. Au un ten superb acum nu s-ar putea spune ca au avut asa o acnee vulgara.Au 20 ani. Eu iti spun: rabdare si insistenta. Incepind tratamentul la o virsta mai mare(23 ani)probabil ca durata de vindecare este alta.
Sanatate! -
Va multumesc pentru toate mesajele voastre.Parca e altfel acum,cand stiu ca exista mult mai multe persoane care ma inteleg si ma sprijina moral...pentru ca de asta am mare nevoie in perioada aceasta.
Am mai postat de cateva ori,dar nu stiu ce s-a intamplat cu mesajele mele.
Cateva zile am renuntat la tratamentul topic.Saptamana viitoare voi merge la control cu rezultatul analizelor la sange pe care-l voi lua peste vreo doua ore (mi s-a recoltat sange de dimineata).
Va pup dulce! -
Va multumesc pentru toate mesajele voastre.Parca e altfel acum,cand stiu ca exista mult mai multe persoane care ma inteleg si ma sprijina moral...pentru ca de asta am mare nevoie in perioada aceasta.
Cateva zile am renuntat la tratamentul topic.Saptamana viitoare voi merge la control cu rezultatul analizelor la sange pe care-l voi lua peste vreo doua ore (mi s-a recoltat sange de dimineata).
Va pup dulce! -
Va pup dulce! -
Va pup dulce! -
Salut!Ieri mi-am luat rezultatul analizelor la sange.Fata de luna trecuta,colesterolul a crescut destul de mult.Valorile lui sunt de 261mg/%,in conditiile in care maximele nu ar trebui sa depaseasca 200mg/%.O reactie adversa a Roaccutanului sau regimul meu alimentar contine prea multe grasimi?...Cu siguranta ca tebuie sa tin o dieta adecvata.Va cer din nou sfatul!
Valorile glicemiei,transaminazelor,trigliceridelor si lipidelor se incadreaza in cele normale.
Astept mesajele voastre! -
Veronica, Roaccutane are si astfel de efecte, adica cresterea colesterolului etc. Asa ca va trebui sa incerci sa-ti supraveghezi cu atentie regimul alimentar si eventual sa iei niste preparate hepatoprotectoare.
E bine ca ai renuntat la tratamentul topic, cum am zis, era foarte agresiv si pt un ten fara probleme de sensibilitate, daramite pt o piele deja agresata din interior!
Bafta multa in continuare! -
buna, veronica......
am citit ceea ce ai scris tu despre tratamentul tau cu roaccutane...
Nu fi dezamagita, de la acest tratament vei avea o fata curata, mie mi-au trecut la trei luni de la inceperea tratamentului cu roaccutane,dar apoi l-am continuat, alte 4 luni. Ceea ce spuneai despre fata ca te ustura, sfatul meu (din experienta) este sa renunti la cremele tratament mai bine te dai cu o crema hidratanta, ca acneea ti-o vindeca roaccutane si diane35. Tu trebuie sa-ti hidratezi pielea ca ea oricum se usuca de la tratamentul cu roaccutane, nu mai ai nevoie de cremele tratament.
Foloseste o crema hidratanta cu spf de la ROC sau de la AVENE pe care le gasesti la farmaciile sensiblue.
Aceste creme nu au parfum si-ti hidrateaza forte bine fata. Ai rabdare si totul va fi bine. -
Pentru hidratarea buzelor foloseste BEPANTEN.
Eu am o alta intrebare, legata de tratamentul cu ROACCUTANE.La cat timp poti ramane insarcinata de la intreruperea tratamentului cu Roaccutane?
Doctorul mie, mi-a spus ca la 2 ani de la intreruperea tratamentului, iar in prospect scrie ca de la o luna ...
Ce este adevarat,as dori sa-mi raspunda cineva, deoarece eu imi m-ai doresc un bebe, si mi-e frica sa ... nu stiu ce e mai bine pt. viitorul bebelus...? -
Si eu am probleme cu acneea in ultimul timp sau agravat dar imi revin si eu am folosit Skinoren iti usca piele si trebue sa folosesti creme hidratante si fiind disperataam incecat tot felu de produse pt. prevenii acneea am folosit gemoterapice din mesteacan si coacaz negru si acum pt o vindecare mai rapida folosesc Reiki poate nu credeti in asfel de lucruri dar chiar merg. Reiki presupune niste acordaje care pun practicanti in legatura cu energie Divina pt toata viata, Reiki ajuta la vindecarea mult mai rapida a organismului cu cat o folosesti mai mult cu atat este mai puternica, am folosito pt vindecare petelor lasate de acnee si in 2 zile dispar
Salut -
buna sunt cristina !
Am si eu o intrebare pentru alle, spune-mi si mie te rog ce crema pt protectie sa folosesc si cu ce spf?
Eu iau Roaccutane de 1 luna si vreau sa incep sa-mi protejez fata pt ca am inteles ca ,din cauza soarelui pot aparea pete daca nu te protejezi.Iar vara ma gandesc ca se poate sta la plaja folosind portectie, tu ce parere ai?!
Multumesc mult -
zi-mi si te rog veronice ce efecte au avut asupra ta Diane 35? pentru ca si eu tot aman tratamentul cu ele, fiindu-mi recomandate pentru niste chisturi ovariene. mi-e teama sa le incep din mai multe motive: de exmplu: stiu ca dau stari depresive, sau ca te ingrasi de la ele? este adevarat? cum a reactionat asupra organismului tau tratamentul cu Diane? pupici