ochelari de soare

•  
    • 602 mesaje
    22 Apr 2004, 03:44
    0 0
    fetelor, ca tot se apropie vara, as vrea sa imi cumpar o pereche de ochelari de soare de calitate, care sa protejeze ochii cu adevarat. De cind citesc forumul sint din ce in ce mai ingrozita de efectele malefice ale soarelui si vreau sa intirzii cit mai mult aparitia ridurilor.
    Poate cineva sa ma lamureasca cum recunosti o pereche de ochelari de calitate? Mersi in avans.
  •  
    • 68 mesaje
    22 Apr 2004, 03:54
    0 0
    Pai cel mai bine ar fi sa-ti cumperi ochelarii de la un cabinet specializat in asta.. Daca nu, din cate stiam eu trebuie sa aiba o eticheta pe care sa scrie factorul de protectie solara.. si in general poti sa te iei si dupa pret, pt. ca cei care-ti protejeaza ochii vor fi cu siguranta mult mai scumpi. Acum, pe de ce-alalta parte nu inseamna ca daca vezi o pereche de ochelari scumpi e obligatoriu ca acestia sa aiba protectie solara..
  •  
    • 602 mesaje
    22 Apr 2004, 12:16
    0 0
    pai tocmai asta e, ca am fost intr-un magazin de specialitate si m-am crucit de citi ochelari am vazut. Plus ca pretul varia extraordinar, desi pe aproape toti am vazut scris 100%UV protectie.
    Pb e ca am vazut ochelari la un pret f mic pe care scria tot 100% protectie, dar si ochelari de firma de 20 de ori mai scumpi. Acuma care-i treaba ca io nu mai inteleg nimic? chestia e ca eu nu sint snoaba si nu-mi trebe ochelari de firma numai ca sa ma laud ca port escada sau cine stie ce, dar nici n-as vrea sa imi iau ceva prea ieftin care sa ma tina 2 zile.
  •  
    • 2234 mesaje
    22 Apr 2004, 10:04
    0 1
    daca cumperi christian dior. te asigur ca platesti firma cu varfi si indesat. daca vrei ceva eficient du-te la optinova si cere sfatul si cumpara tot de acolo. ei te vor sfatui si in funcite de bani.
  •  
    • 89 mesaje
    22 Apr 2004, 10:30
    0 0
    Si eu am acceasi problema, vreau sa-mi iau ochelari de soare si nu stiu de care. Si nici macar culoarea lentilei nu stiu sa o aleg. Am inteles ca si culoarea este importanta, ca daca ai culoare galbena la lentile cica sunt buni de condus noaptea, ca roz la lentile nu asigura protectie, etc. In capul meu e o varza in legatura cu acest subiect!
  •  
    • 89 mesaje
    22 Apr 2004, 10:30
    0 0
    Si eu am aceasi problema, vreau sa-mi iau ochelari de soare si nu stiu de care. Si nici macar culoarea lentilei nu stiu sa o aleg. Am inteles ca si culoarea este importanta, ca daca ai culoare galbena la lentile cica sunt buni de condus noaptea, ca roz la lentile nu asigura protectie, etc. In capul meu e o varza in legatura cu acest subiect!
  •  
    • 89 mesaje
    22 Apr 2004, 10:33
    0 0
    Ce am facut de a aparut de 2 ori ?!
    Scuze!
  •  
    • 602 mesaje
    22 Apr 2004, 10:33
    0 0
    mersi, roxanica, dar tocmai asta e pb ca eu nu sint in tara. si aici nu este optinova
    Si nu vreau sa cumpar christian dior numai ca sa vada lumea ce ochelari de firma am. vreau ceva care sa ma protejeze efectiv de radiatii. dar probabil ca se aduna mai multe chestii, ma gindesc ca si ramele sint importante, altfel se rup imediat. oricum, ideea e ca eu imi cumpar in fiecare an ochelari de soare ieftini, ca la sfirsit de vara sa fie deja stricati. si de aia as vrea ceva de calitate, chiar daca un pic mai scumpi. dar atunci vreau sa fiu sigura ca sint buni si ca or sa ma tina.
  •  
    • 962 mesaje
    28 Apr 2004, 00:16
    0 0
    Uite niste firme de incredere: Ray Ban, Silhouette, Oakley...Daca iti cumperi CD intr-adevar s-ar putea sa platesti firma. Dar au ochelari buni si Dolce Gabana, Gucci, Armani...adica firmele cu fitze cum s-ar spune.
    Te duci frumusel la magazin si ii ceri sa iti prezinte niste ochelari de soare. Omul o sa iti zica ce si cum. Cel mai bine ar fi sa iti iei unii cu lentila polarizata, din policarbonat...Chiar daca nu e polarizata e buna, dar daca e ofera mai multa protectie. O sa ti se explice totul...Sa stii oricum ca ochelarii cu protectie solara adecvata sunt scumpi: si nu de fite ci pt ca materialul din care e facut lentila e scump, tratamentele care se fac lentilelor sunt si ele fff scumpe etc etc...Eu zic ca sub 100$ nu prea ai sanse.
    Firmele mele preferate sunt Ray Ban si Silhouette. Cei de la Silhouette au ramele din titan flex, le invarti in toate directiile si nu se intampla nimic...le indoi etc...Asta e f bine. Si sunt si cei extrem de usori. Ray Ban au modele de ochelari f misto, sau poate mi se potrivesc bine.
  •  
    • 2234 mesaje
    28 Apr 2004, 07:07
    0 0
    uite eu am cumparat anul trecut de la carrefour o peresche de ochelari. au lentila verde, o rama super super finuta. aproape invizibila. si eu care imi dau seama imediat cand ies la soare daca e in regula sau nu pentru ca ma ustura ochii pot sa iti zic ca astia m-au multumit. si au costat 300 000, nu au cedat. mai am de asemeni o pereche de ochelari albastru inchis. astia sunt adusi din sua, au costat cu mult mai mult. dar nu imi place culoarea lor. astia cu lentile de culoare inchisa te fac sa arati ca orbii dupa parerea mea. si nici nu e obligatoriu sa te protejeze mai bine. asa ca in concluzie eu sunt super incantata de ochelarii mei de culoare verde deschis
  •  
    • 962 mesaje
    28 Apr 2004, 11:44
    0 0
    Intre 2 perechi de ochelari de calitate, care confera protectie solara...Unii cu lentile inchise te vor proteja intotdeauna mai mult decat cei cu lentilele deschise...Si cand ma refer la protectie vorbesc despre imbatranirea prematura etc, adica efecte ale soarelui ce se vad in timp, nu cat de relaxat poti tine ochii. Ca asa, toata lumea si-ar lua stifturi
    Nici mie nu-mi plac cei f inchisi...Dar mai ales cei cu "oglinda" nu-mi plac.
  •  
    • 89 mesaje
    28 Apr 2004, 12:18
    0 0
    Mi-e imi plac mult cei deschisi la culoare, din cauza asta am dubii! O sa ma interesez, cand o sa-mi cumpar, care este culoarea care protejeaza cel mai bine, ca sa pot alege o nuanta deschisa din ea! Mi se par feminini ochelarii in in culori pastelate! Dar am vazut niste blonde cu ochelari negri, retro, care aratau foarte bine! Cred ca depinde si de fizionomie, frizura, stil vestimentar...insa de calitate sa fie!
  •  
    • 184 mesaje
    29 Apr 2004, 19:21
    0 0
    picy, sa ne anunti cand iti cumperi ochelari si care sunt ce-i care merita banii
  •  
    • 1530 mesaje
    29 Apr 2004, 19:56
    0 0
    O prietena si-a luat anul trecut niste ochelari cu lentile heliomate. E super multumita de ei. Se modifica culoarea lentilei in functie de intensitatea luminii. Si stiu ca si ochelarii de vedere pot sa aiba lentile din-astea.
  •  
    • 9835 mesaje
    29 Apr 2004, 20:59
    0 0
    Da, am avut si eu o pereche de-astia, fara dioptrii. I-am uitat intr-un taxi!!!! Plang si acum dupa ei, erau tare buni!
    Si mai erau si Sover
  •  
    • 1 mesaje
    30 Mai 2004, 01:38
    1 0
    Ochelarii Polaroid comercializati in magazinele de optica Sensiblu sunt foarte buni!
  •  
    • 224 mesaje
    30 Mai 2004, 16:44
    0 0
    sunt f interesata de subiect
    dar lentila heliomata ce protectie are?ca iesim mai ieftin asa,plus ca putem beneficia si de dioptrii daca vrem
  •  
    • 442 mesaje
    30 Mai 2004, 18:51
    0 0
    Hmm...
    Eu mi-am luat niste ochelari de la Avanglion si s-au agatzat in par, si s-au rupt
    Acum am gasit in mall o pereche la reducere cu 220000 dar nu prea imi place rama... adica suportul ala, ca nu au rama, ci doar o bucatica subtirica care imi e teama ca o sa cedeze. Ptiu! SA nu cobesc!
    Cred ca o marime adecvata a ramei si a lentilei si forma lor, si mai ales culoarea in ton cu parul, culoarea pielii si celelalte accesorii (ceas, haine stiu eu, coliere, cercei... ) da un aspect placut estetic, si daca respectivii ochelari au si protectie e f bine. Ai mei nu stiu daca au protectie, nu m-am uitat atent la eticheta. Cum imi dau seama?
  •  
    • 224 mesaje
    31 Mai 2004, 16:01
    0 0
    io vreau sa stiu cat ma protejeaza heliomatuuuuuuu.sa-mi iau?
  •  
    • 1620 mesaje
    31 Mai 2004, 16:18
    0 0
    Du-te si intreaba la opticris! Vezi ca tocmai a fost un articol pe eva despre ochelarii de soare. Te duci pe Magheru, la magazinul opticris si te ajuta vanzatoarea sa-ti impaci si buzunarul si ochii.