analiza firului de par,help symlove!

•  
    • 27 mesaje
    14 Nov 2006, 13:35
    0 0
    am citit intr-o postare mai veche (a lui symlove)ca se poate face analiza firului de par pt a stabili cauza caderii lui..stiti ceva de asta? unde,in ce oras si ce policlinica? symlove spunea ca in piatra neamt,dar nu dadea detalii..
    daca are cineva amanunte,va rog mult sa-mi spuneti.
    va pup si o astept pe symlove cu detalii
  •  
    • 354 mesaje
    14 Nov 2006, 15:56
    0 0
    Zaharel eu sunt din Piatra si aici am facut.Analiza asta se face pentru a vedea daca exista vreo ciuperca infectie la radacina firului de par.(asta determina strict daca exista o ciuperaca nu si alte cauza).Probabil se face in fiecare oras si clinica,trebuie intrebat.
    Mai este o clinica in Bucuresti a doctorului Nedelcu unde face o "analiza" impropriu spus, trece firul de par printr-un aparat si spune cauza:lipsa de vitamine,cauze hormonale(dar nu determina si aflarea unei ciuperci,infectii).
  •  
    • 213 mesaje
    14 Nov 2006, 19:17
    0 0
    zaharel intr-un topic mai vechi "Probleme multiple cu parul" am pus si eu aceasta intrebare ,dar nu am primit niciun raspuns.
    In articolul "Caderea parului - cauze si tratament" pe care il gasesti in linkul de mai jos:
    http://www.bettyblue.ro/articole/articole-20.php
    se vorbeste despre o analiza numita TRIHOGRAMA,pe net am gasit TRICHOGRAMA.
    Mai mult nu am gasit si nu stiu cum e corect Trihograma sau Trichograma.
    ..."Iata unii din factorii care duc la caderea parului:
    stresul; conditii de mediu; hormonii; anticonceptionalele; alimentatia; boala; medicamentele; razele solare; fibroza (este procesul de intarire a fibrelor tesutului din jurul radacinii, care nu se mai alimenteaza, generand caderea parului)etc.
    Factorii care pot influenta acest proces nedorit se pot stabili cu ajutorul analizei radacinii firului de par, insotita de proba de sange, denumita TRIHOGRAMA"....

Mai exista si testarea firului de par,prin analiza minerala tisulara AMT ,care determina expunerea pe termen lung la minerale toxice si a deficitelor de substante nutritive,minerale si vitamine, dar cred ca nu despre asta intrebi.
  •  
    • 27 mesaje
    15 Nov 2006, 00:03
    0 0
    symlove,multumesc pt raspuns,stiu ca tu ai facut analiza la piatra si sunt dispusa sa fac un drum pana acolo pt a vedea daca am vreo infectie fungica a firului de par...dar da-mi numele clinicii,ceva,sau nr de tel al dr...ca sa nu plec asa la drum fara nici o informatie
    chantal,ai punctat f bine,exact trichograma m-ar interesa dar nu am gasit pe net nici o policl care sa faca asta,doar analiza minerala tisulara a parului care stabileste carentele de diverse tipuri din organism si nu cauza caderii parului
    o sa ma interesez daca dr nedelcu face tricho...
    dar chiar nu si-a facut nici o eva trichograma la noi in tara???
  •  
    • 354 mesaje
    15 Nov 2006, 00:14
    0 0
    Tu de unde esti?
    Eu cred ca se face peste tot daca se face si la noi care e orasel mic.Clinica se numeste Micromedica,daca te intereseaza amanunte iti dau nr de telefon de acolo,adresa.Dar eu zic sa cauti si la tine in oras ca sigur se face pe undeva.
  •  
    • 27 mesaje
    15 Nov 2006, 11:30
    0 0
    eu am intrebat pe la diversi dermatologi si tot ce vor este sa usuce omul de bani,de ex imi zic sa vin la consultatie,in conditiile in care eu deja am fost sub supravegherea unui medic dermatolog vreo 2 luni si rezultatele tratamentului nu s-au vazut!
    cred ca inca persista cauza de asta nu ma vindec,de aceea ma intereseaza analiza asta
    ps:la tine s-au uitat cu o lupa sau ti-au luat firul de par si l-au analizat?
  •  
    • 213 mesaje
    15 Nov 2006, 12:16
    0 0
    zaharel uitat-te aici ,e tot ce am gasit,despre analize dermatologie:
    http://www.cdt-babes.ro/servicii/dermatologie.php
    si despre micologie:
    http://www.bio-medica.ro/ro/compania_echipa_medici_orar_specializari.htm#mos14

Eu am trimis niste e-mailuri si astept sa vad daca imi respunde cineva.
    Cred ca pe langa lupa ar trebui sa foloseasca si microscopul.
  •  
    • 366 mesaje
    15 Nov 2006, 12:38
    0 0
    Zaharel, uite ce am gasit eu, pt. ca si pe mine m a interesat sa mi fac o analiza de acest gen. Daca esti din Bucuresti, se numeste APIESTETIC unde Kleral System iti poate face gratuit o analiza microscopica a firului de par. ESte situata pe str. Rosetti 31 tel 021 317 37 91 sau 0722824212. Nu am incercat inca dar sper sa ajungi tu si sa ne spui si noua Succes
  •  
    • 27 mesaje
    15 Nov 2006, 12:47
    1 0
    si eu cred ca ar trebui sa foloseasca si microscopul,tocmai de aia am intrebat,pt ca lupa este folosita si de coafeze...
    m-am uitat pe site-urile care le-ai afisat,presupun ca intrebarea ta a fost daca fac analiza micologica a firului de par,nu? in orice caz,cand iti raspund cei de acolo sa postezi aici mulmumesc mult chantal
    psrobl mea e chiar grava
  •  
    • 354 mesaje
    15 Nov 2006, 18:26
    0 1
    Nu cu lupa.Mi-a smuls cateva fire de par din diferite zone (spate,fata,laterale) si au fost analizate la microscop.
  •  
    • 27 mesaje
    15 Nov 2006, 21:13
    0 0
    mersi fetelor,sunteti de mare ajutor