crema matifianta..
-
0 0de catva timp vreau sa imi iau o crema matifianta buna, dar nu m-am hotarat nici pana acum..astept sugestiile voastre, ce v-a placut, ce nu..

este adevarat ca fondul de ten nu se intinde bine peste crema matifianta? (nu ma refer la fdt tot matifiant)
puup -
am folosit:
- galenic cauterets: matifiaza f bine, dar nu poti aplica dupa fond de ten fiindca face un fel de scamute pe fata
- avene cleanance k: aceeasi problema ca la galenic, si mai are si un miros nasol
- boreade de la noviderm: nu matifiaza prea bine si nici nu poti folosi dupa un fond de ten (aceeasi problema
)
- roc purif ace emulsia de fata: e super buna, lasa tenul mat, e si tratament antiacneic foarte eficient, poti folosi dupa ea si fondul de ten fara probleme
Am auzit si destre Ivamat de la ivatherm ca ar fi buna, dar pe asta nu am incercat-o, asa ca nu stiu ce sa zic -
Draga sweet,
Incearca sa aplici un fond de ten special pentru tenul mixt/gras, ceva mai fluid mai ales ca este vara. Poti sa-l aplici cu un burete umezit si vei beneficia de o aplicare mai usoara.
Tine cont ca o piele care nu este ingrijita cu produse specifice tipului de ten devine mai grasa/mai uscata sau poate deveni sensibila.
Nu cauta rezolvarea unui singur aspect, poate ai nevoie de un produs special pentru tenul gras!
Apropo, pentru a masca zonele grase este mai indicat sa foloseti local pudra, nu fondul de ten! -
Tot pentru Sebium creme Matifiante de la Bioderma votez si eu. O folosesc de aproape 1 an si mi se pare cea mai OK.
Cu crema de la Avene am trait aceeasi experienta ca si Adeea (niste scame pe fata foarte inestetice care ma stresau ingrozitor). Sa nu mai zic ca nici nu aveam curajul sa aplic fdt peste...
Cat despre Sebium, o pot asocia foarte bine cu fdt New Complexion EVEN OUT de la Revlon (non comedogenic, oil free, spf 20) pe care-l aplic la vreo 2-3 minute dupa crema. Si uite asa tenul meu arata multumitor -
adeea, tocmai galenic cauteretes voiam sa iau..tu ce fel de ten ai? si de ce nu ti-a placut exact? am si eu de la roc gelul de fata si lotiunea tonica, nu mi-am luat si crema pt ca voiam una special matifianta..poti sa imi dai mai multe detalii, e eficienta si asupra semnelor de la cosuri?
de sebium nu stiu ce sa zic, eu am fost dezamagita de crema AKN,nici gelul nu prea mi-a placut, asa ca nu prea mai am incredere in prod lor..
17girl, ce efecte are exact normadem`ul? -
sweet_girl, singurul efect detectat de mine e ca matifiaza... dar la mine matifiaza bine... si lasa pielea asa, uniforma... tenul meu e alb, la fel si crema, la mine nu se observa o alta culoare, cum ziceau alte eve care o incercasera

sa-ti d-au un exemplu , mi-am aplicat inainte sa vin la buc, am facut vreo 5 ore drumul (era cald), am stat in buc pana seara si ink 5 ore inapoi... si inca aveam pielea matifiata.. nu perfect, dar ok -
adeea, mi-am cumparat pana la urma gelul-crema de la Roc, ca tot aveam si gelul de fata si lotiunea..
nu l-am folosit de multe ori, dar deocamdata mi se pare destul de eficient: matifiaza si in plus, pielea pare mai neteda, putin mai luminoasa, cred ca are efect si asupra imperfectiunilor..
multumesc adeea pentru recomandare! :*
ce alte produse mai folosesti, care ti se par eficiente?
-
pe asta chiar nu am mai incercat-o. dar era pe lista mea. acum m-am oprit la roc si imi prieste, asa ca nu am mai ajuns sa o iau si pe asta.
am descoperit insa alt ceva f bun. si foarte ieftin.
e vorba de o crema produsa de antibiotice iasi, LAVODERM, costa cam 6lei.
eu am tenul gras de cand ma stiu, iar de vreo 2 luni mi-au aparut f multe cosulete pe zona obrajilor si barbie (mici si ccap alb sau mari si dureroase sub piele). intrasem in panica, cu nici o crema nu mai scapam de ele.
cremuta asta insa e fantastica: are o textura mai groasa, e ca un unguent din ala de pe vremuri. contine mult oxid de zinc care matifiaza, si pantenol care ajuta la hidratarea si regenerarea pielii. pe mine m-a ajutat f mult, in 2 saptamani mi-a curatat tenul f bine. dupa alicare pielea ramane f mata si cu un aspect f sanatos, dar problema e ca nu poate fi folosita ziua deoarece ramane tenul putin albicios (oricat m-as chinui sa o intind pe fata). insa aplicata seara, dimineata ma trezesc cu un ten mult mai curat si mai luminos.
dupa f multe incercari (lucrez intr-o farmacie, deci va dati seama ca am folosit aproape orice exista pe piata) acum am gasit cea mai buna combinatie pt ingrijirea tenului meu dificil: gel de curatare botanics de la boots, apa termala avene in loc de toner (cicatrizeaza f bine si inchide porii), iar ca si crema dimineara gelul purif asc de la roc, iar seara lavoderm-ul.