Cum "evolueaza" moda?
-
0 0Pai io zic asa: de ceva ani incoace, s-a trecut la recapitularea modei incepand cu deceniile '60, '70 si '80. Adica parul lins, cu suvite vopsite in fel si chip, pantofii cu talpa groasa sau cu bot si toc ascutit, pantalonii capri (bermudele), materialele supraelastice, combinatia de roz cu negru, ciclam cu portocaliu si verde-praz, ciorapii-plasa, zdrangalelele de plastic colorat pastel, rujurile deschise la culoare si sidefate, gloss-urile etc... Bun!... ce a mai ramas?
Pai... sa ne gandim:
- pantofii fara toc ("balerinii")
- coafura "afro" (permanentul)
- tunsoarea "punk"
- rujurile maro-inchis, mate
- blush-ul aplicat pe diagonala pometilor
- sprancenele groase
- posetele enorme
- cerceii-clips
- fustele clos
- centurile late
- dresurile de culoare alba sau neagra
- combinatia bocanci+fusta
Ce ar mai fi?... -
Ce urat!!! Intrebarea e, ati fi in stare sa purtati asa ceva? Chestia asta cu moda e facuta dupa efectul turma, vrei nu vrei tot trebuie sa iti cumperi ceva in pas cu moda, pt ca altceva nu gasesti..De ex. cand au aparut pantofii cu botul ascutit si lung ii uram din toate puterile mele si am zis ca eu asa ceva nu pun in picioare. Cred ca am cautat de mi-a venit rau unii mai normali, cu botul pe masura piciorului meu...degeaba! Tot cu bot ascutit mi-am luat, ce-i drept unii mai finuti..si cu timpul au ajuns sa imi placa 
In schimb nu cred ca as purta pantofi fara toc, posete imense, sprancene groase (facute cu dermatograf yak!), colanti sau alte prostii din astea..Sper sa nu se ajunga acolo... -
eu uram la maxim camasile de matase cu umeri falsi,totul fals, sacourile,pantofii de lac basca mai aveau si flecuri din metal ca sa sublinieze mai bine efectul de ''iapa'', mai uram pantalonii cu pense croiti in pana, si toata moda anilor 80-90 cu madonna cu tot, si rujurile ciclam si nasturii metalici, si broderiile cu perlute si strassuri, si gablonturile aurii...bleah.
as purta fericita mocasini din piele intoarsa culoarea nisipului, bocanci si sandale romane,ca au inceput sa ma dezguste fitzele turcesti in materie de pantofi, pantofi care-si ridica din ce in ce mai mult varfurile spre cer asa incat iti vor intra in ochi, as purta moda retro, ador anumite chestii din anii 70, din anii 20, din perioada imediat interbelica, si toate aceste elemente luate separat sau combinate au un farmec minunat pentru mine.