Floare de anghinare

Farfuridi De Farfuridi
Adaugat pe 13 Sep 2013

Anghinarea este o legumă puțin cunoscută și folosită în România și e mare păcat. Iar asta în primul rând pentru că se importă și are un preț prohibitiv pentru mulți.

În plus, dintr-o anghinare se folosește doar miezul, astfel că trebuie cumpărată o cantitate generoasă ca să faceți fie și numai o salată pentru două persoane. Dar dacă vă permiteți sau dacă vă tentează, eu v-o recomand din tot sufletul. Este ceva între ciupercă și cartof, ca textură, dar are o aromă de nucă crudă. Sunt convinsă că ați văzut de multe ori leguma asta ciudată prin supermarket și v-ați întrebat ce se poate face din ea. Așa că vă spun eu :).

La anghinare se consumă, de fapt, floarea. Aveți nevoie de 8-10 bucăți mai mari de anghinare, pe care le curățați de petalele verzi până ajungeți la miez, la partea albă. Da, veți arunca cel puțin trei sferturi din ea, dar numai miezul se mănâncă.

Dacă nu le preparați imediat, trebuie să le țineți în apă cu puțin suc de lămâie, atfel se oxidează.

Într-un vas puneți apă cu sare, iar când clocotește puneți anghinarea și o fierbeți până se înmoaie (cam 20-30 de minute). O scurgeți, o lăsați să se răcească, apoi o tăiați felii subțiri. Anghinarea se prepară simplu, nu are rost să-i stricați aroma cu prea multe condimente.

Așa că o  condimentați cu sare, piper, ulei de măsline, 2-3 fire de ceapă verde, tocate, 2-3 căței de usturoi. E un antreu extraordinar, un răsfăț pe care ar trebui să vi-l oferiți din când în când.

Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.

Spune-ti parerea