Tinerii refuză maturizarea de frica responsabilităţilor

În Canada nu e nimic ieșit din comun ca un copil de 16 ani să își câștige singur banii de buzunar, lucrând prin diverse magazine sau fast-food-uri. Copiilor li se incoluează de mici cultul

În Canada nu e nimic ieșit din comun ca un copil de 16 ani să își câștige singur banii de buzunar, lucrând prin diverse magazine sau fast-food-uri. Copiilor li se incoluează de mici cultul muncii și al responsabilității. Deși mentalitatea este încă păstrată, nici Canada nu a scăpat de trendul raspândit peste tot în lume, a tinerilor care își amănă intrarea în viața adultă, așa cum era ea cunoscută cu ceva ani în urmă.

Tinerii din ziua de azi își refuză maturizarea.

Își extind adolescența până înspre 40 de ani, ducând în continuare o viață ca la 20, încercând cât mai mult posibil să evite capcanele responsabilității, cum ar fi mariajul, copiii sau ratele la bănci, potrivit un articol publicat recent pe MailOnline. Mai mult, întârzie să-și caute singuri o locuință, preferând să trăiască împreună cu părinții și la 30 de ani.

Canada menține trendul. Din punct de vedere statistic, peste 40% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 20 și 29 de ani încă trăiesc cu părinții, procentul crescând cu 15%  față de ceea ce se întâmpla acum 30 de ani în urmă.

Potrivit Statistics Canada, bărbații încadrați în grupa de vârstă de mai sus care locuiesc cu părinții au depăși cu mult numărul femeilor în aceeași situație. Unul dintre motive ar fi faptul că femeile își găsesc relații stabile mai repede decât o fac bărbații și preferă apoi să se mute la casele lor. S-a ajuns în situația în care și tinerii care nu locuiesc cu părinții să depindă totuși, într-o oarecare măsură, de anumite avantaje fiananciare.

Trendul e răspândit în țările dezvoltate, dar nu numai.

Dacă unii, ca principal motiv, invocă vremurile economice grele de azi, alții spun că acestea sunt doar scuze pentru că, în realitate, de-a lungul timpului, vremurile au fost grele, de asemnea sau chiar mult mai grele. Potrivit unor psihologi, la mijloc nu este vorba decât de o acută frică de responsabilitate și de asumare a vieții adulte. Deși acești tineri cred că își doresc să ducă o viață lipsită de griji, în realitate atitudinea lor și-ar avea rădăcina în frică.
Timpurile de azi sunt clădite pe valori culturale ce glorifică tinerețea și cu cât tinerii simt că se îndepărtează tot mai mult de prag, devin tot mai temători. Citiți mai multe pe Expat în Canada...

francisca-catan
francisca-catan
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod