Totul despre sexul virtual: este o experienţă benefică sau distruge relaţiile?

Odată cu dezvoltarea tehnologiei şi a internetului, tot mai multe persoane au început să facă sex virtual, lucru condamnat de unele persoane. Chiar dacă există foarte multe persoane care

Odată cu dezvoltarea tehnologiei şi a internetului, tot mai multe persoane au început să facă sex virtual, lucru condamnat de unele persoane.

Chiar dacă există foarte multe persoane care blamează sexul virtual, sunt şi oameni care vor să încerce ceva nou în relaţie şi recurg la acest tip de amor. „Revoluţia sexuală“, aşa cum au numit-o psihologii, a început în urmă cu doar câţiva ani, iar studiile arată că 54% dintre internauţii din SUA şi 52% dintre britanici au făcut sex virtual cel puţin o dată. Cea mai mare cifră a fost înregistrată în Canada, acolo unde nu mai puţin de 87% dintre cei intervievaţi au spus că preferă sexul virtual.

Potrivit sexologilor, amorul virtual nu are cum să dăuneze relaţiei sau vieţii sexuale, atâta timp cât nu sunt depăşite limitele normalului. Biserica Catolică şi-a dat cu părerea despre această aşa-zisă problemă, afirmând că aceste plăceri trupeşti rezolvate cu ajutorul internetului ar trebui condamnate.

Moraliştii sunt de părere că aceste experienţe sunt o formă de infidelitate, deoarece trăirile sunt mult mai intense, iar sexul virtual poate deveni o adevărată poveste de dragoste pe internet. Aceste afirmaţii sunt confirmate de un studiu realizat în Statele Unite, în urma căruia s-a ajuns la concluzia că sexul virtual a devenit, cu timpul, adulter online şi a dus până la divorţ.

Mai mult, specialiştii au afirmat că sexul virtual crează atât dependenţă de internet, cât şi de sex, două lucruri care duc la izolarea socială şi la scăderea productivităţii la locul de muncă. Un alt semnal de alarmă pe care îl trag specialiştii este acela că pedofilii pot recurge la acest tip de sex şi îşi pot aranja întâlniri cu victimele sau pot înregistra partida de amor virtual, pentru a o posta pe site-urile pornografice.

Care sunt avatanjele?

Există însă şi avantaje ale sexului virtual, precum satisfacerea dorinţelor sexuale fără a te gândi la bolile cu transmitere sexuală. În plus, partenerii care nu s-au văzut de mult timp sau care nu au mai avut parte de o partidă adevărată de sex pot apela la amorul online, aceasta fiind singura modalitate de a avea parte de puţină intimitate.

Datorită sexului virtual poţi da frâu liber imaginaţiei şi îi poţi spune persoanei iubite ce preferi să facă pentru a te duce la orgasm. Acest lucru te poate ajuta dacă eşti o persoană prea timidă şi nu ai curajul necesar să mergi la întâlniri sau să-i spui direct în faţă persoanei iubite ceea ce simţi şi gândeşti.

Cel mai important lucru atunci când te decizi să faci sex virtual este acela să te asiguri că eşti într-o cameră izolată sau singură în casă, pentru ca toate momentele fierbinţi pe care le împarţi cu iubitul tău să rămână doar între voi doi.

Dacă nu te simţi confortabil în faţa web-cam-ului, încearcă mai întâi să îi explici în scris partenerului ce ai vrea să facă. Dacă reuşeşti să renunţi la inhibiţii, porneşte şi web-cam-ul, pentru ca toată acţiunea să fie mai „încinsă“.

Fii cât mai explicită în scris, pentru a te asigura că iubitul tău face exact ceea ce vrei, şi lasă-l şi pe el să-şi pună în aplicare toate fanteziile, lucru de reţinut şi pentru tine. Atâta timp cât amândoi vă îndepliniţi toate fanteziile în faţa calculatorului, sexul virtual va fi mult mai plăcut.

După ce aţi încheiat această experienţă, încercaţi să vorbiţi pe această temă, pentru a ştii dacă se va mai repeta. Poate că ţie ţi-a plăcut, dar lui nu. Sau invers. Nu ai de unde să ştii aceste aspecte dacă nu purtaţi un dialog. Odată cu trecerea timpului, veţi căpăta mai multă experienţă, iar sexul virtual va deveni tot mai plăcut.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod