Te înşală sau îţi este fidel? Află ce semne îl dau de gol

Mărimea degetului arătător ar putea indica gradul de loialitate într-o relaţie, susţine un studiu efectuat recent. Cercetătorii de la universităţile Oxford şi Northumbria din Marea

man sitting on the bed with two women on the back

Mărimea degetului arătător ar putea indica gradul de loialitate într-o relaţie, susţine un studiu efectuat recent.

Cercetătorii de la universităţile Oxford şi Northumbria din Marea Britanie le recomandă femeilor care doresc o relaţie serioasă să acorde atenţie degetelor viitorului partener. Raportul dintre lungimea degetului arătător şi cea a degetului inelar ar putea să indice gradul de fidelitate al unei persoane, potrivit unui studiu publicat în revista britanică Biology Lettersscrie şi citat de mediafax.ro.

Potrivit altor studii, un nivel ridicat de testosteron la care este expus fetusul în timpul sarcinii determină mai târziu, în viaţa adultă a acelei persoane, un caracter mai puţin înclinat spre fidelitate. Or, nivelul de testosteron este de asemenea responsabil cu diferenţa de mărime dintre degetul arătător şi cel inelar. În timpul sarcinii, fetusul este supus acţiunilor mai multor niveluri de hormoni sexuali: cei estrogeni, hormonii feminini, favorizează lungirea degetului arătător, în timp ce testosteronul, hormonul masculin, contribuie la creşterea în lungime a degetului inelar.

Cercetătorii de la universităţile Oxford şi Northumbria s-au folosit de acest indiciu pentru a studia un eşantion de 1.314 britanici - bărbaţi şi femei - şi au comparat rezultatele lor cu cele obţinute dintr-un studiu despre comportamentele sociale şi sexuale, realizat pe un eşantion de 595 de voluntari nord-americani şi britanici.

Potrivit studiului britanic, procentul de bărbaţi înclinaţi spre vagabondaj sexual ar fi în medie de 57% (restul de 43% dintre bărbaţi fiind înclinaţi spre fidelitate). În schimb, 47% dintre femei sunt înclinate spre vagabondaj sexual (iar restul de 53% sunt înclinate spre fidelitate).

Un studiu anterior condus de Departamentul de Urologie al Spitalului Universitar Gachon Gil din Incheon şi de la Seoul National University Hospital a descoperit şi o legătură între lungimea degetelor şi fertilitate. Cercetătorii au descoperit că bărbaţii care au degetul inelar de la mâna dreaptă mai lung decât degetul arătător au şi testicule mai mari. Explicaţia specialiştilor este că genele care determină dezvoltarea genitală şi cea a degetelor în stadiul embrionar sunt aceleaşi. Bărbaţii care au testicule mai mari produc mai mulţi spermatozoizi şi sunt mai fertili.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod