Succesul în carieră creşte riscul de infidelitate în relaţie

Tentația de a-ţi înşela partenerul se măreşte odată cu avansarea în carieră, potrivit unui studiu recent publicat în revista Sex Research. Studiul, cordonat de profesorul de psihologie

Seductive woman and man - office romance concept

Tentația de a-ţi înşela partenerul se măreşte odată cu avansarea în carieră, potrivit unui studiu recent publicat în revista Sex Research.

Studiul, cordonat de profesorul de psihologie socială Joris Lammers, a analizat legătura dintre funcţiile de conducere şi rata de infidelitate scrie independent.co.uk, citat de mediafax.ro. La studiu au participat 610 femei și bărbați olandezi. Aproximativ 9% dintre persoanele cu funcţii de management de rang inferior au mărturisit că au fost infidele. În schimb, 24% dintre managerii de nivel mijlociu au spus că au fost infideli şi 37% dintre persoanele care sunt manageri de top au recunoscut că şi-au înşelat partenerii de viaţă.

"Puterea îi eliberează psihologic pe oameni de efectele inhibitoare ale normelor sociale şi le sporeşte tendinţa de a-şi exprima anumite forme contra-normative ale sexualităţii", susţin cercetătorii.

Un sondaj realizat de curând pe site-ul Match.com, o cunoscută platformă de întâlniri online pentru adulţi, a evidenţiat că 36% dintre adulţii căsătoriţi din Marea Britanie au recunoscut faptul că au fost infideli.

De asemenea, un studiu anterior a descoperit că în anul în care partenerul schimbă prefixul, riscul de a căuta o aventură extraconjugală creşte semnificativ. 29, 39, 49 sau 59 de ani sunt vârstele la care cei mai mulţi bărbaţi îşi înşeală partenerele susţin cercetătorii americani.

Într-o lume plină de tentaţii, în care infidelitatea ameninţă orice cuplu mai devreme sau mai târziu, este foarte important să previi, nu să tratezi. Dacă remarci la iubitul tău semnele prevestitoare, e important să-l provoci la o conversaţie deschisă despre infidelitate. O astfel de discuţie va cimenta tipul de relaţie dintre voi doi. Trebuie să stabiliţi, discutând pe seama unor scenarii ipotetice, ce reprezintă pentru fiecare dintre voi un act de infidelitate şi cât aţi fi dispuşi să iertaţi.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod