Studiu: Partidele dese de amor te fac mai fericită?

Află ce spune ştiinţa despre acest aspect şi dacă starea ta de bine depinde într-adevăr de frecvenţa cu care faci dragoste! Contrar părerilor că sexul ne face mai fericiţi, un studiu

Află ce spune ştiinţa despre acest aspect şi dacă starea ta de bine depinde într-adevăr de frecvenţa cu care faci dragoste!
Young couple having sex on floor

Contrar părerilor că sexul ne face mai fericiţi, un studiu vine să conteste acest lucru. Potrivit unei cercetări recente apărute în publicaţia Psychology Today, frecvenţa cu care faci sex nu generează fericire, ci din contră.

Studiul a fost realizat pe mai multe cupluri cu vârste cuprinse între 35-65 de ani care au fost divizate în două categorii. O parte au rămas la obiceiurile sexuale pe care le aveau, iar cuplurile din cealaltă categorie trebuiau să-şi dubleze numărul partidelor de amor.

Contrar aşteptărilor, cercetătorii au constatat că persoanele care şi-au respectat rutina erau mult mai satisfăcute, în schimb cuplurile care au dublat numărul partidelor de sex nu s-au declarat foarte fericite pe perioada cercetării.

"În mod surprinzător, cuplurile care au făcut mai mult sex nu au fost mai fericite. Ci efectul a fost tocmai invers", au specificat cercetătorii.

Şi motivele nefericirii lor aveau la bază tocmai faptul că au renunţat la rutina obişnuită, simţindu-se obligaţi să întreţină raporturi sexuale mai dese. Astfel că din plăcere, sexul s-a transformat în obligaţie nu mai aducea nicio satisfacţie şi fericire.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod