Studiu: Creierul se dezvoltă mai greu dacă faci sex încă din adolescenţă

Un nou studiu despre sex, realizat de cercetătorii de la Universitatea de Medicină din Ohio, a scos la iveală faptul că sexul în adolescenţă poate afecta dezvoltarea cerebrală. Experimentul

Un nou studiu despre sex, realizat de cercetătorii de la Universitatea de Medicină din Ohio, a scos la iveală faptul că sexul în adolescenţă poate afecta dezvoltarea cerebrală.

Experimentul nu a fost încă efectuat şi pe oameni, ci doar pe hamsteri, notează revista „Ştiinţă şi Tehnică“, care adaugă că experimentul a avut loc pe trei grupuri diferite: hamsteri în vârstă de 40 de zile, care au fost cuplaţi cu femele adult în călduri, hamsteri adulţi, în vârstă de 80 de zile, şi hamsteri abstinenţi.

Animalele care s-au împerecheat de timpuriu prezentau comportamente depresive accentuate, schimbări la nivel cerebral şi ţesuturi reproductive mai mici, comparativ cu cele care au avut astfel de relaţii mai târziu sau chiar deloc, mai notează sursa citată.

Membrii primului grup, cel de „adolescenţi” împerecheaţi, au fost puşi în apă, pentru a observa schimbările fiziologice petrecute.

Aceştia oboseau mai repede şi înotau mai încet decât ceilalţi. Când au fost puşi într-un labirint, au prezentat şi unele semne depresive, fiind mai anxioşi decât membri celorlalte două grupuri. Totodată, aceştia prezentau o complexitate redusă a dendritelor cerebrale (extensii ale neuronilor, receptoare ale mesajelor transmise de celulele nervoase), iar anumite ţesuturi reproductive erau mai puţin dezvoltate.

Totuşi, membrii primului grup au avut şi anumite beneficii ale începerii timpurii a vieţii sexuale: erau mai puţin graşi şi aveau o imunitate crescută, odată ajunşi la maturitate.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod