Studiu: 3 efecte extraordinare pe care le are sperma

Poate nu ştiai, dar o substanţă din lichidul seminal este recunoscută ca fiind cea mai bună armă de luptă împotriva îmbătrânirii premature a pielii Lichidul seminal are multiple

Poate nu ştiai, dar o substanţă din lichidul seminal este recunoscută ca fiind cea mai bună armă de luptă împotriva îmbătrânirii premature a pielii

Sperm

Lichidul seminal are multiple întrebuinţări, după cum arată numeroase studii realizate până în prezent. Potrivit cercetătorilor, sperma este foarte nutritivă, are efect antidepresiv, dar este şi una dintre cele mai eficiente arme de luptă împotriva ridurilor.

1. Are efect anti-îmbătrînire

Spermidina, componentă a spermei, încetineşte procesul de îmbătrânire al pielii, ajutând la regenerarea celulelor, scrie site-ul medicaldaily.com O companie norvegiană, Bioforskining, a dezvoltat o cremă de faţă care are la bază această substanţă şi susţine că este de 30 de ori mai eficientă decât vitamina E, prevenind apariţia ridurilor.

2.

Are un efect antidepresiv

Un studiu arată că femeile care fac sex fără prezervativ şi au contact cu sperma partenerului sunt mai puţin depresive decât cele care fac sex cu prezervativ sau decât cele care se abţin de la sex. Specialiştii au analizat constatările în amănunt şi au descoperit că vaginul unei femei absoarbe substanţele din care e compusă sperma, iar ele acţionează contra depresiei, alungând anxietatea şi mărind rezistenţa la stres.

Lichidul seminal conţine hormoni care ţi influenţează starea de spirit precum: testosteron, estrogen, progesteron, prolactină, dar şi prostaglandine.

Aceştia sunt absorbiţi de pereţii vaginului, ajung în sânge la câteva ore după partida de sex şi îţi atenuează stările depresive.

3. Coboară presiunea sângelui

Un alt studiu susţine că femeile care fac sex oral şi înghit sperma partenerului îşi menţin fluxul sanguin în limite normale. Mai precis, s-a arătat că sperma le fereşte pe femeile însărcinate de toxina gravidică (preeclampsia), o boală care se produce când presiunea sangvină creşte, dar şi de o dietă slabă în nutrienţi.

Această boală, netratată, poate duce chiar la comă şi moartea mamei şi a copilului.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod