Sexul programat

Incitant sau moartea pasiunii?
"Weekendul ni-l dedicam noua, sunt cele doua zile din saptamana in care facem sex si niciodata nu trecem peste. In timpul saptamanii suntem prea obositi si nu avem puterea necesara sa ne daruim in totalitate unul celuilalt", marturiseste Monica.

Mai mereu ocupate, suntem nevoite sa trecem totul in agenda. Avem job, facultate sau copii de care trebuie sa avem grija... sunt o multime de lucruri pe care trebuie sa le facem. La sfarsit de saptamana, parca simtim nevoia sa dormim mai mult, sa ne relaxam. Si? Cu viata noastra sexuala cum ramane?   

"Pare ciudat sa programezi manifestarile unor sentimente frumoase. Nu este stilul meu, mai ales daca esti une femme-fatale ca mine. Insa, chiar si atunci cand sexul este spontan, in capul femeii totul este intotdeauna foarte bine planificat. Sunt de acord ca a fi spontana este mult mai natural, dar uneori, din pacate, trebuie sa ne notam viata intr-o agenda", spune Ramona.

Sex in agenda? Cum?


Insa, daca ajungi in stadiul de "plan al partidelor de sex", important este sa stii cu sa il transmiti partenerului: "Hei, ne intalnim la mine peste cateva ore pentru ca vreau sa iti arat ceva fantastic! Asigura-te ca pret de cateva ore esti liber si nu ai ceva important de facut" - poate fi un mesaj "soft" pentru o partida de sex planuita si, in mod sigur, suna mult mai bine decat: "Vrei sa facem sex joi dupa-amiaza in jurul orei 9?"  

Sexul planificat incepe sa ia locul sexului spontan? Este posibil, dar important esta ca viata noastra sexuala sa nu se transforme intr-o rutina deliberata, sa nu ii uitam efervescenta.

Psihoterapeutul Lena Rusti explica: "Spontaneitatea este o componenta importanta a vietii de cuplu. Uneori insa ritmurile celor doi parteneri sunt atat de diferite, incat spontaneitatea unuia nu primeste nici pe departe raspunsul asteptat de la celalalt partener si astfel se creeaza mai degraba motive de tensiune decat de bucurie. Si cu cat se aduna frustrarile, cu atat se predispun la esec".

Planificarea poate parea rigida, insa iti ofera garantia unui timp petrecut impreuna si atunci devii o prioritate a partenerului tau si tu faci acelasi lucru pentru el. "In aceasta schema rigida, cei doi pot fi cat de spontani vor, pentru a decompensa sentimentul ca lucrurile planificate nu sunt la fel de bune ca si cele spontane. Si un cuplu care planifica poate fi, in mod paradoxal, mult mai spontan si cu siguranta mai satisfacut decat unul care 'asteapta sa se intample'", mai spune Lena Rusti.

In acest caz, biletelul de pe frigider: "Maine, sex!", nu trebuie ignorat niciodata! Este momentul vostru de rasfat, de placere infinita. "Cine a spus ca numai sexul spontan este pasional si incitant? Si sexul planuit poate fi la fel, important este sa stii cum sa il faci! Inca de luni ma gandesc la ziua de sambata in care voi face sex cu iubitul meu. Am timp destul sa imi disec fanteziile, sa ma gandesc la strategia pe care o voi aborda. Interesant este ca niciodata nu se intampla cum planuiesc, totul fiind mult mai bine decat in visele mele", mai spune Monica.

Pe Facebook, prietenele Eva.ro au fost provocate sa raspunda la intrebarea "Sexul planificat poate fi mai incitant decat cel spontan?" si iata ce au raspuns:

"Anumite lucruri sunt mult mai placute spontane decat planificate, ca si cu sexul: daca e planificat, isi cam pierde farmecul", spune Liliana.

Ana marturiseste: "Daca planifici totul, ai mari sanse sa ramai dezamagita. Clar e mai incitant sexul spontan". Ramona este categorica: "Niciodata sexul planificat nu poate fi mai incitant decat cel spontan!".
 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Anessia pe 5 Feb 2013, 15:06
    ...

    Pozitia "stapanei desfatate" si pozitia "privirii patimase" imi plac cel mai mult dintre toate...

    2
    0

  • depinde cu cine pe 10 Sep 2010, 13:48
    depinde cu cine

    :) programat sau nu, intotdeaune depince de partener, si de sentimente, cuplurile care traiesc in orase diferite, trebuie sa programeze..ouau, si cat e de frumos

    2
    1

  • Asulnbr1 pe 18 Iul 2010, 08:39
    Hmmm

    salut la toata lume va rog frumos daca puteti sa ma ajutati cu ceva in legatura ejacularea asta mam saturat cu ea ? nu am o prietena deci noaptea imi dau drumu pur si simplu ma excit foarte repede daca e vro pers sau un medic cu un sfat am niste pastile enlarge da mie frica sa le iau

    1
    0

  • danuta pe 12 Iul 2010, 09:14
    ....ca la interviu????

    ...suntem impreuna de 16 ani, nu programam nimic, totul e spontan si spre fericirea noastra destul de des.Nu s-a schimbat nimic in privinta asta in cei 16 ani, parca ne completam mai bine si ne iubim mai mult ....deci lasati totul sa vina asa ..spontan...si profitati de tot ceea ce va face sa va simtiti iubite si fericite!!!

    0
    1

  • Aeris pe 6 Iul 2010, 15:16
    sexy

    Noi suntem de mult timp impreuna, am facut si noi la inceput "spontan", eram in focul iubirii , dar pe parcurs, am invatat ca e mai bine sa ne program partidele, tocmai din cauza ca suntem amandoi perfectionisi si vrem sa avem de fiecare data , parte de ceva inedit si placut ... daca planifici din timp, stai si te gandesti cum sa faci sa iasa mai bine , iti alegi o muzica buna, cumperi lumanari parfumate , faci o baie cu arome ,te faci frumoasa , te pregatesti pentru a-ti intampina iubitul, creezi o atmosfera speciala... si asa ai parte de o seara cu totul romantica . Sexul spontan nu e chiar atat de romantic, in ceea ce ma priveste... dar normal, doar n-o sa iti tai pofta doar ca s-o replanifici. Tot ce conteaza e sa ne simtim bine impreuna, nu conteaza daca am planificat sau nu inainte. Succes si bucurati-va de clipele romantice placute impreuna !!!!

    2
    0

  • cus pe 5 Iul 2010, 20:00
    se poate

    cind sunteti sot si sotie.. si kiar exista zile cind poti sa nu ai chef, de aceea uneori e binevenit pt ati crea cheful...

    1
    0

  • Alina pe 4 Iul 2010, 22:58
    :)

    Care e problema cu planificarea?Daca ii spun iubitului maine facem sex deja isi da frau liber imaginatiei si face tot posibilul sa vina mai repede 'maine'.Si cu sexul spontan... poate tu in ziua respectiva nu ai absolut nici un chef si el vine infometat rau;ce ii faci?Pana la urma te convinge sa intrii in joc si hop toc poc sexul spontan.Hmmm...

    2
    1

  • gina pe 4 Iul 2010, 15:20
    sex in agenda?cum?

    mda... e cam ciudat sa faci sex programat.nu genul meu..noi facem sex atunci cand simtim nevoia...

    0
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod