Sexul poate fi influentat de alimentatie

Sunt unele alimente mai potrivite pentru a ne ajuta sa ne imbunatatim viata sexuala? Poate sa fie doar o dieta sanatoasa, buna si pentru viata ta sexuala. In primul rand...

Sunt unele alimente mai potrivite pentru a ne ajuta sa ne imbunatatim viata sexuala? Poate sa fie doar o dieta sanatoasa, buna si pentru viata ta sexuala.

In primul rand, daca vrei sa ai o viata sexuala buna, trebuie sa ai grija de inima ta. Si nu este vorba de vreun echilibru emotional, ci ai grija de intreg sistemul care face ca acest organ muscular din pieptul tau sa functioneze corect. Dincolo de toate, si barbatii si femeile de toate varstele au nevoie de o buna circulatie sangvina spre organele genitale. Multi oameni au probleme din cauza blocajelor arteriale.

Pentru a preveni astfel de necazuri, specialistii recomanda diete bazate pe alimente cu un continut scazut de grasimi. Bolile de inima pot fi tratate cu o astfel de dieta combinata cu exercitii moderate si controlarea stresului.

O saptamana de dieta pentru o viata sexuala mai buna se bazeaza pe un consum ridicat de fructe, legume, cereale si verdeturi, alimente ce va vor asigura 10% calorii din grasimi, 5% din grasimile saturate si 75% carbohidrati.

Daca veti urma o astfel de dieta timp de sase saptamani, veti simti o crestere considerabila a vitalitatii sexuale, a potentei si imbunatatirea sanatatii generale. Suna prea bine pentru a fi adevarat? Poate ca nu. Toti specialistii in domeniu au fost de acord cu faptul ca o dieta sanatoasa pentru inima este buna si pentru viata sexuala. De fapt, toate lucrurile care contribuie la sanatatea intregului organism, au efect si asupra activitatii din dormitor.

Legenda si adevar


De-a lungul istoriei, oamenii au folosit afrodisiace, fiind convinsi de faptul ca anumite alimente pot creste placerea dintre parteneri. Stridiile si alcoolul sunt exemplele cele mai des intalnite in societatea de astazi. Se mai fac referiri si la alimente cum ar fi ouale, inghetata de vanilie si telina, sau la grapefruit, cerealele si afinele.

Aceste referiri au la baza ideea ca anumite vitamine si nutrienti din aceste alimente pot influenta latura sexuala. De exemplu, vitaminele continute de oua pot reduce anxietatile privitoare la performanta si ejacularea prematura; calciul continut de inghetata de vanilie poate conduce la un orgasm mult mai puternic iar acidul folic continut de cereale contribuie la curatarea arterelor si la fluidizarea circulatiei sangvine exact acolo unde trebuie.

Specialistii au recunoscut faptul ca anumite vitamine si nutrienti pot avea anumite beneficii asupra vietii sexuale dar, de asemenea, au aratat faptul ca excesul consumului unui singur aliment de genul acesta poate avea repercusiuni negative asupra organismului. Afinele, de exemplu, ajuta la buna circulatie a sangelui spre organele genitale, dar, un consum prea mare din aceste fructe poate provoca diaree.

Este de preferat un regim care combina dieta sanatoasa cu exercitii regulate si un echilibru emotional. Tot ce va trebuie este o mancare sanatoasa si un (o) partener(a) care sa va placa. Cel mai important este ceea ce se intampla in mintea voastra, mai mult decat in oricare alta parte.

Psihologii ar adauga la acest lucru si necesitatea depasirii unor anumite retineri, sentimente de vinovatie, anxietati si inhibitii. Calitatea vietii sexuale depinde in primul rand de psihic. Dietele si afrodisiacele pot fi folositoare dar acestea nu vor aduce raspunsuri satisfacatoare la intrebarile pe care ni le punem.

Psihicul este atat de puternic, incat, unii oameni care cred in afrodisiace si alte anumite alimente, devin mai vigurosi si mai activi din punct de vedere sexual. Altii pot descoperi placerea jucandu-se cu mancarea pe corpul partenerului(ei), ceea ce contribuie la imbunatatirea experientei sexuale propriu zise.

Mirosul placut al sexului


Simplul miros al mancarii poate fi suficient pentru cresterea libidoului la barbati si femei. S-au facut cateva studii pentru masurarea reactiilor barbatilor si femeilor la diferite mirosuri. Un studiu a masurat circulatia sangvina in penis, iar celalalt in vagin. Rezultatele au fost urmatoarele: se pare ca barbatii reactioneaza foarte puternic la mirosul combinat de levantica si placinta de dovleac, iar femeile la mirosul de cocaina si castravete.

Nu exista nici o explicatie pentru aceste rezultate dar, se pare ca, mirosurile preferate de oameni le reamintesc acestora de copilarie. O astfel de aducere aminte poate reduce anxietatea si inhibitiile, in felul acesta crescand circulatia sangvina spre organele genitale.

Majoritatea cercetatorilor au aratat faptul ca mirosul este foarte important in procesul de atractie al partenerului(ei). Cele mai multe studii s-au concentrat asupra efectului produs asupra oamenilor de catre diferite mirosuri. Este foarte clar ca felul in care mirosim are efect asupra dorintei sexuale a partenerului(ei) si acest miros tine in mare parte de ceea ce mancam.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod