Sexul in timpul sarcinii

Al doilea trimestru

 
Incepand de la finele celei de a treia luni de sarcina, lucrurile intra in normal. Se poate spune ca perioada de acomodare a trecut. Viata reintra in normal, dar la cote mult mai inalte. Din momentul in care placenta devine producatoare de hormoni feminini, care ajuta la dezvoltarea si intretinerea sarcinii, te vei simti in forma maxima. Dispar si greturile si oboseala, care lasa loc unui tonus fizic si psihic de zile mari, completat in mod fericit, cu un libidou maxim. Al doilea trimestru de sarcina mai este numit si “perioada de glorie”.

“Este trimestrul pentru dragoste. Orgasmul feminin este mult mai intens, mult mai rapid obtinut, pentru ca zona genitala este foarte bine vascularizata. In plus, hormonii feminini sunt in concentratii maxime. Nu sunt putine cazurile in care unele femei au primul lor orgasm adevarat in aceasta perioada”, spune medicul René Frydman.

Nu trebuie sa ai deci niciun fel de retineri. Iubeste si lasa-te iubita! Profita din plin de perioada minunata prin care treci. Respecta regulile normale de igiena personala, mergi regulat la controalele obligatorii din timpul sarcinii si nimic nu poate sta in calea fericirii viitoarei tale familii.

Al treilea trimestru

 
O perioada de stagnare. Abdomenul in evolutie si oboseala accentuata reduc confortul. “Organic vorbind, femeia poate face sex pana in momentul in care naste, dar sunt necesare tehnici care sa nu o solicite fizic, pentru ca in trimestrul trei pierde mult din mobilitate si din conditia fizica. In plus, partenerul trebuie sa fie atent pentru ca penetrarea poate produce durere locala – dar fara ca aceasta sa insemne vreo problema. Este vorba de tensiunea locala crescuta in musculatura pelviana”, spune medicul René Frydman.

Medicul ii sfaturieste pe viitorii tati sa foloseasca limbajul verbal sau nonverbal cu ajutorul caruia sa spuna partenerelor ca sunt seducatoare, in ciuda dimensiunilor si a kilogramelor in plus, consecinta inevitabila a sarcinii.

Interesant este faptul ca, daca apetitul femei pentru sex, inclusiv in cel de al treilea trimestru, ramane destul de ridicat (o parte din cauza fiind hormonii femininini si cei care controleaza evolutia sarcinii), barbatii devin mult mai rezervati. Imaginea viitoarei mame o anihileaza pe cea a femeii, iar libidoul masculin se reduce instinctiv.

Apare deci un paradox: interesul crescut pentru sex din partea femeii si diminuarea acestuia la partener.
“Este o chestiune absolut fiziologica, care se petrece in cei doi viitori parinti, asa ca viitoarele mamici trebuie sa se fereasca sa faca reprosuri viitorilor tati. Ei nu si-au pierdut intereseul, ci pur si simplu vad in partenera doar mama viitorului lor copil”, explica medicul René Frydman.

Fiti creativi!

 
Daca penetrarea este neplacuta, exista alte modalitati prin care poti oferi si primi placere. Te poti lasa atinsa, mangaiata. Lasa curbele dulci ale abdomenului sa fie si atinse si privite. Joaca-te, iar sexul oral si masturbarea reciproca pot face totul si convenabil si placut!
 

Uneori, abstinenta este necesara

 
Exista situatii cand medicul recomanda sa reduci sau sa renunti la viata sexuala pe parcursul sarcinii. Mai ales atunci cand exista riscul nasterii premature. Sexul nu este recomandat in cazul in care ai fost diagnosticata cu placenta praevia, cand aceasta acopera colul uterin, in caz de hipertensiune sau de sangerari vaginale.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lily013 pe 3 Mar 2010, 00:03
    Super !!

    Eu sunt in luna a 8a si nu am renuntat la viata sexuala in absolut...sunt nopti in kre te simti indispusa apoi...dar...totul tine de sarcina,mentalitate si organism ;) intre'adevar cik ar fi recomandat k e un gen de sport pentru peretii vaginali ( suna stupid...dar chiar asa e !! ) acum tine si de pereche...de care e atmosfera in cuplu...etc etc...

    4
    0

  • Alexandra pe 3 Nov 2009, 22:43
    Sfarsitul...

    Sunt insarcinata abia in 6 saptamani si am o intrebare,poate imi raspunde cineva.Poate suna aiurea dar ejacularea in interior va face vreun rau?

    10
    0

  • mona-lina pe 12 Sep 2009, 08:23
    cel mai bun si intensiv sex!

    Toata sarcina mea nu am avut nici un fel de brobleme, in afara ca as fi dormit in continu. Si cind nu dormeam..... avem asa un chef de... sex! Barbatul meu a fost in aceste luni - ca si mine - in al noualea cer! Am savurat amindoi asta tot acest timp, pina in ULTIMA zi inainte de nastere - acest lucru recomandat si de moasa si de doctor, in speranta sa vrea ingerasul nostru sa vina pe lume -dar Sophie s-a intirziat 10 zile ;-)

    5
    0

  • paulina25 pe 5 Sep 2009, 13:21
    foarte interesant...

    eu sunt insarcinata in luna a sasea si sincera sa fiu am un chef nebun sa sa fac dragoste,chiar mai mult decat cand nu eram insarcinata...sotul meu se teme sa nu facem rau bebelusului mai mult decat mine...cum se aseaza langa mine imi si vine cheful...e normal?am o sarcina fara probleme si am citit ca unii madici chiar recomanda sa faci dragoste in timpul sarcinii dar sa fii atenta la pozitii!!!foarte interesante articolele voastre,bravo voua...tineti-o tot asa!!!!!!!!!!!!!!!

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod