Sexsomnia, boala din cauza căreia faci dragoste în timp ce dormi

Numărul persoanelor care suferă de insomnie sau au alte probleme care au legătură directă cu somnul a crescut în ultimii ani, iar cercetătorii au realizat mai multe studii pentru a demonstra

Numărul persoanelor care suferă de insomnie sau au alte probleme care au legătură directă cu somnul a crescut în ultimii ani, iar cercetătorii au realizat mai multe studii pentru a demonstra acest lucru.

Specialiştii afirmă că aceste probleme pot avea consecinţe grave pe plan mental şi fizic, iar printre lucrurile ciudate pe care oamenii le fac în somn se regăsesc trimisul mesajelor de pe telefonul mobil sau mâncatul.

„Este un lucru obişnuit ca oamenii să facă în timpul somnului ceea ce fac în timpul zilei. Somnambulii fac de multe ori lucruri simple şi logice, precum ar fi mâncatul. De obicei, aceste persoane se culcă fără să se fi hrănit în prealabil“, a spus doctorul Kirstie Anderson, de la Societatea Naţională de Sănătate din Newcastle.

Doctoriţa adaugă că una dintre cele mai neobişnuite dereglări care apare în timpul somnului este sexsomnia. Potrivit BBC, această problemă apare de cele mai multe ori la persoanele stresate, acestea riscând să facă sex în somn.

„Este un comportament instinctual. Când dormim, deciziile raţionale şi morale dispar“, a spus cercetătorul Chris Idzikowski, din Edinburgh.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod