Sex. Sfaturi pentru a regăsi pasiunea erotică după ce ai născut

Chiar dacă aţi devenit părinţi şi lista priorităţilor a suferit câteva modificări, asta nu înseamnă că trebuie să vă neglijaţi viaţa sexuală. Reluarea activităţii erotice după naştere nu este întotdeaua uşoara. Alegerea momentului ţine de fiecare cuplu şi depinde de starea generală a femeii.
 
Indiferent dacă ai născut natural sau prin cezariană, corpul tău are nevoie de timp pentru recuperare. Majoritatea medicilor recomandă proaspetelor mămici să aştepte o perioadă de 6 săptămâni înainte de a-şi reîncepe viaţa sexuală pentru a permite vindecarea. Însă tu decizi când este momentul potrivit. Factori precum oboseala, depresia postnatală şi schimbările fizice care au loc în corpul tău pot influenţa libidoul. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să regăseşti pasiunea erotică după ce ai născut.

Acceptă-ţi noile forme şi iubeşte-ţi trupul! 
Sarcina îţi va lăsa câteva kilograme în plus şi forme noi. Asta nu înseamnă că eşti mai puţin atrăgătoare în ochii partenerului. Nu te simţi presată să slăbeşti rapid şi cumpără-ţi haine noi în care să arăţi şi să te simţi bine. Poţi încerca şi lenjerie modelatoare care să-ţi redea încrederea în tine.

Poartă lenjerie sexy
Renunţă la hainele pe care le-ai purtat în timpul sarcinii şi treci la articole care să te ajute să te simţi sexy. Nu uita nici de hainele purtate în timpul nopţii. Alege pijamale care să-ţi pună în valoare trupul.

Rezervă timp doar pentru tine
Să fii mamă este un job de 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Asta nu înseamnă că trebuie să te ocupi doar de copil. Pentru a fi o mamă şi o parteneră bună, trebuie să ai grijă de tine. Păstrează câteva momente doar pentru tine în care să te răsfeţi cu un masaj sau cu un tratament corporal, în timp ce altcineva are grijă de copil. Astfel îţi vei face plinul de energie necesar pentru a fi o mamă bună. 

Transformă-ţi dormitorul într-un spaţiu romantic
Evită să aduci în dormitor, sau măcar în pat, jucării sau alte lucruri pentru copii pentru a nu diminua libidoul. Nu uita că decorul şi atmosfera din dormitor contribuie la întreţinerea pasiunii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod