Sex ocazional sau cand esti indragostita?

Este sexul mai spectaculos atunci cand esti indragostita? Sau cele mai pasionante nopti sunt cele cu persoane ale caror nume nici macar nu ti le mai amintesti?
Este sexul mai spectaculos atunci cand esti indragostita? Sau cele mai pasionante nopti sunt cele cu persoane ale caror nume nici macar nu ti le mai amintesti? Te-am pus putin pe ganduri? Hai sa ne gandim impreuna la acest subiect.

Unele femei nu sunt de acord cu partenerii ocazionali, in timp ce altele pur si simplu nu isi pot imagina cum este sa faci dragoste cu o singura persoana pentru o perioada foarte lunga de timp si tot sa ti se para placut. Care sunt oare diferentele?

Sexul ocazional

Termenul "sex ocazional" implica "fara obligatii". Dar asta nu inseamna ca lipsesc responsabilitatea si implicarea.

Oricum cand vine vorba de o astfel de aventura te concentrezi numai asupra momentului respectiv. Te poti bucura de clipa traita fara sa te gandesti prea mult la ce parere are partenerul tau despre tine. Fara implicatiile emotionale ale unei relatii, te poti concentra mai bine asupra placerilor tale.

Pentru unii sexul ocazional inseamna apropierea de un strain. Misterul este cel ce sta la baza excitarii lor. Iar daca nu sunt sanse sa se mai intalneasca si alta data, inhibitiile sunt lasate deoparte.

Bineinteles ca poate fi vorba si de riscuri. Poate fi vorba chiar de "fructul interzis". Unele persoane aleg intentionat locuri publice atunci cand fac dragoste sau parteneri ce nu sunt inhibati pentru a face totul mai excitant. De ce poate acest gen de apropiere sa fie atractiva? Este vorba de o parte fizica si o parte psihica care il fac atractiv.

Din punct de vedere psihologic

Poate fi vorba de discutiile din adolescenta in care prietenele mai mari iti spuneau ca sexul ocazional nu este bun, dar este mult mai excitant. Sau poate aparea in urma unor intamplari neplacute care te fac sa-ti fie frica de relatii serioase.

Din punct de vedere fizic

Din punct de vedere fizic, atunci cand risti si iti este teama de ceva, sistemul nervos este stimulat.
Respiratia se accelereaza, presiunea sangelui creste si adrenalina isi face aparitia. Organismul raspunde mult mai usor la atingeri.

Sexul atunci cand te indragostesti

Cu multi ani in urma, oamenii de stiinta italieni au descoperit ca atunci cand te indragostesti te comporti asemeni celor care sufera de un anumit viciu.

Partenerii, la inceput, doresc sa stea cat mai mult impreuna, sa afle cat mai multe unul despre celalalt. Sunt chiar dependenti de asa ceva. Fiecare ocazie este folosita pentru a-si arata afectiunea si pentru a se apropia si mai mult unul de celalalt. In astfel de perioade, sexul poate fi foarte excitant. Se poate vorbi in astfel de clipe de misterul intalnirilor ocazionale si de un mic risc.

Diferenta este ca sentimentele sunt reciproce atunci cand faceti dragoste. Este vorba de dat si primit, de incredere. Asa se ajunge la o cunoastere mai buna a partenerului, la o intimitate maxima.

Sexul in relatii de lunga durata

Tot specialistii italieni de care vorbeam mai devreme sunt cei ce spun ca perioada de "dependenta" dispare dupa 6-18 luni. Se pare ca din punct de vedere psihic nu poti ramane in acea stare de obsesie mai mult de atat. Atunci este momentul in care fie relatia se sfarseste, fie se maturizeaza.

Odata cu maturizare relatiei, se modifica si felul in care faceti dragoste. Avantajul este ca va cunoasteti mult mai bine acum. Frica de respingere este inlocuita de incredere si siguranta.
Asta va permite sa treceti intr-un nou stadiu cu relatia voastra, in care increderea si cunoasterea reciproca sunt pietrele de temelie.

Asa ca este mai bine cand esti indragostita?

Sexul poate fi excitant, fie ca esti sau nu indragostita - indiferent de stadiul in care se afla relatia.
Intr-o relatie ce are la baza dragostea, sexul ofera posibilitatea sa cresteti impreuna si sa deveniti amanti nemaipomeniti. Poate ca nu vei intalni niciodata placerea sexului ocazional, dar ai mult mai multe sanse sa gasesti fericirea.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod