Sex. Ce trebuie să ştii despre tine când faci dragoste la 60 de ani

Există concepţia greşită că persoanele la această vârstă nu mai sunt interesate de plăcerea sexuală sau, şi mai grav, că nu ar mai trebui să fie
În ciuda a ceea ce se crede, dorinţa sexuală nu dispare odată cu vârsta. Din contră, numeroase femei, chiar şi cele celebre, printre care actriţa britanică Helen Mirren, susţin că sexul devine tot mai plăcut pe măsură ce înaintează în vârstă. Iar studiile realizate de-a lungul timpului vin să le demonstreze declaraţiile. Experienţa sexuală dobândită de-a lungul anilor este una dintre cauze, dar şi faptul că femeile învaţă să-şi accepte în totalitate corpul, dar îl şi cunosc foarte bine.

Pe de altă parte, relaţiile de lungă durată le oferă femeilor relaxarea de care au nevoie pentru a se simţi complet în largul lor în dormitor.
Iată ce trebuie să ştii despre sexul la vârsta de 60 de ani:

Nu îţi nega dorinţa sexuală

Există concepţia eronată că persoanele la această vârstă nu mai sunt interesate de sex sau, mai grav, că nu ar mai trebui să fie interesate de sex şi sexualitate în general. Este o abordare complet greşită pe care nu trebuie să o laşi să-ţi afecteze viaţa şi relaţia. Partidele de amor sunt, pe lângă o sursă de plăcere, şi o formă specială prin care îţi consolidezi relaţia cu persoana iubită şi îţi manifeşti afecţiunea, iar toate acestea vă apropie şi mai mult.

Ai nevoie de lubrifiere

Acum ai nevoie mai mult ca oricând de un lubrifiant pentru ca partidele de amor să fie şi mai plăcute. Odată cu vârsta scade şi capacitatea mucoasei vaginale de a produce secreţiile care ajuta la o bună lubrifire în timpul penetrării.
Dar lubrifianţii pe care îi poţi cumpăra din farmacii sau supermarket sunt la fel de eficienţi. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod