Sex. Ce trebuie să ştii când faci dragoste la 20 de ani. Descoperă!

Este vârsta la care începi să înveţi tot mai multe despre corpul tău, despre ceea ce îţi place şi ce nu. Tot acum poţi fi puternic influenţată de tot felul de mituri.

Nu eşti obligată să faci ceea ce nu-ţi place

Există o presiune resimţită adesea de femei în relaţii, alimentată de obicei de filme, articole din reviste şi online, postări pe reţelele sociale sau declaraţii ale vedetelor, cu privire la viaţa sexuală. Iar când toate acestea sunt combinate cu lipsa de experienţă şi nesiguranţa, pot apărea situaţii în care să te simţi obligată să faci anumite lucruri în dormitor, deşi nu îţi doreşti sau chiar îţi displac, din dorinţa de a fi "iubita perfectă". Este foarte important să-ţi aminteşti că într-o relaţie sinceră şi autentică partenerul tău trebuie să-ţi respecte deciziile şi să nu te preseze să faci lucruri pe care nu le doreşti. Înainte de a respecta dorinţele altora, este foarte important să le respecţi pe ale tale.

Nu există "orgasm vaginal"

Potrivit unor studii recente, stimularea zonei clitoridiene este singura cale de a obţine orgasm în cazul femeilor, iar credinţa conform căreia femeile pot avea orgasm exclusiv prin penetrare, fără stimularea clitorisului, este total greşită. Cercetătorii au dezvăluit faptul că o exprimare de tipul "orgasm vaginal" este greşită, tocmai pentru că le inspiră femeilor ideea că îl pot obţine independent de stimularea zonei clitorisului. De asemenea, studiul publicat în Journal of Sexual Medicine, în februarie 2014, a indicat că dimensiunea şi poziţionarea clitorisului faţă de vagin influenţează capacitatea unei femei de a obţine orgasmul în timpul penetrării. În timpul studiului, femeile care au declarat că au rar orgasm erau cele care aveau un clitoris mai mic şi aflat la o distanţă mai mare faţă de vagin.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod