Semnalele sexuale

Stimularea vizuala care declanseaza in mod involuntar, aparent "ca prin minune", reactii fiziologice, ii face pe barbati mai susceptibili, insa fara a fi singurii ce...
Cand barbatilor le place ceea ce vad, stimulii hormonali eliberati in creier pot ingreuna foarte mult incercarea acestora de a se concentra la altceva. (Ei bine, asta ar putea explica foarte multe!)

Stimularea vizuala care declanseaza in mod involuntar, aparent "ca prin minune", reactii fiziologice, ii face pe barbati mai susceptibili, insa fara a fi singurii ce urmeaza un comportament sexual fetisist. Psihiatrul Robert J. Stoller, de notorietate internationala pentru fabuloasa sa lucrare despre sex si gen, a descris "majoritate barbatilor din majoritatea culturilor ca pe o rasa de mini-fetisisti erotici." Barbatii vorbesc despre a fi un "iubitor de picioare" sau un "amator de sani" si foarte multi pot descrie cu o multitudine de amanunte ce parte a trupului feminin prefera.

Asculta...


S-a spus ca muzica pe care o ascultam in timpul perioadei de desteptare sexuala ne urmareste pe parcursul intregii vieti. Si este adevarat ca urechile noastre ocupa un loc important in cadrul excitarii. Chiar si vorbele dulci capata greutate cand ne sunt soptite acolo. Desi pe de-a intregul expuse, urechile sunt considerate mai degraba parti intime, private, decat parte integranta a fetei pe care o aratam intregii lumi. Cand sarutam, mangaiem urechile persoanei iubite, manifestam un gest de tandrete absolut ravasitor.

Emitere si receptare


Exista multe modalitati de a emite si de a recepta semnalele sexuale. Ia gandeste-te la cineva care isi linge buzele sau isi atinge parul in timp ce vorbeste cu cineva necunoscut. Sau la cei care isi incruciseaza si isi desfac bratele, tragandu-si umerii spre spate pentru a-si scoate in evidenta pieptul si pectoralii. Si mai sunt si semnalele sexuale mai putin evidente.

Desi s-ar parea ca ne folosim ochii mai mult decat nasul in timpul jocului intalnirii, noi cercetarii in complexa retea care ne guverneaza simtul olfactiv ne-ar putea conduce intr-o zi la o intelegere a feluilui in care mirosurile ne influenteaza comportamentul sexual. Cercetatorii au descoperit cu mult timp in urma ca moleculele aeriene denumite feromoni influenteaza alegerea partenerului la celelalte specii si pot juca un rol si in atractia sexuala umana.

Parfumurile au o lunga istorie, comuna cu dorinta sexuala. De generatii, oamenii stiu ca aromele ne pot induce anumite emotii.

Kama Sutra recomanda sofranul, moscul si lemnul de santal ca "substante al caror miros se amesteca cu cel al femeii si incurajeaza excitatia sexuala". Chiar si biblia contine pasaje despre arome si dorinta.

Fiecare dintre noi secreta propriul sau miros, unic, asa ca parfumat sau neparfumat, acesta devine parte din persoana noastra sexuala. Anumite mirosuri pot chiar sa se asorteze cu primele noastre experiente sexuale.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod