Secretele pozitiilor sexuale

Ce este atat de secret in legatura cu pozitiile sexuale? De fapt, nimic, exceptand cazul in care ne lipseste accesul la informatie. Si cea mai mare parte a omenirii...

Ce este atat de secret in legatura cu pozitiile sexuale? De fapt, nimic, exceptand cazul in care ne lipseste accesul la informatie. Si cea mai mare parte a omenirii nu a avut acces la asemenea informatii pana in ultima jumatate de secol.

Carti precum Kama Sutra, Ananga-Ranga si Ishimpo erau destinate elitelor: membrii familiilor regale, bogatii, intelectualii si, in unele cazuri, in special barbatii. De regula maselor largi de oameni le lipseau banii ca sa achizitioneze, educatia ca sa inteleaga si poate si aprobarea culturala pentru a detine asemenea scrieri.

Cunoasterea inseamna putere. In scrierile chinezesti, textele despre tehnicile sexuale care favorizau longevitatea apareau uneori ca posesiuni ravnite pe care Imparatul le incuia in incaperi secrete. Prin contrast amantul modern de la inceputul milieniului al treilea are prilejuri nemaiintalnite de a afla mai multe despre profunzimea naturii noastre sexuale. Noi informatii cu caracter sexual si intelepciunea antica privind sexualitatea ne sunt tot mai accesibile.

Mai intai, cel mai mare secret legat de pozitiile sexuale este faptul ca pentru cei mai multi dintre noi si in cea mai mare parte a timpului, pozitiile sexuale sunt aspectul cel mai nesemnificativ al dragostei fizice. Totusi, nu pentru toti si nu intotdeauna. Cel putin din cand in cand o variatie in orice comportament rutinier poate elibera o noua constientizare si noi aprecieri.

In plus, pentru o multitudine de motive printre care compatibilitatea anatomica, o pozitie sexuala diferita poate uneori sa aiba o importanta deosebita pentru satisfacerea sexuala a unui partener sau pentru vindecarea unei afectiuni( ca in viziunea taoista).

In al doilea rand, in vreme ce sexul tabu este adesea secret, daca sexul tabu este atat de bun precum se zice, atunci inseamna ca ne privam de ceva important. Aceasta nu se refera la ceea ce "civilizatia" defineste ca fiind formele tabu de sex. Intr-adevar, acolo unde se pune semn de egalitate intre sex si pacat, cele mai multe forme de sex sunt tabu, din punct de vedere cultural. Important aici este sexul tabu la nivel personal.

Lucrurile interzise pentru aventuri ocazionale pot fi distractive. Daca trebuie sa le percepem ca fiind interzise pentru a putea obtine satisfactia sexuala atunci limitam sever unul dintre cele mai profunde aspecte ale existentei noastre ca fiinta umana.

In al treilea rand, sinceritatea si comunicarea sunt esentiale pentru o activitate sexuala cu adevarat satisfacatoare, indiferent daca e o legatura de o noapte sau o relatie de lunga durata. Ascunderea adevarului sau minciuna sfruntata priveaza fluxurile emotionale si energetice care fac parte integranta din schimbul sexual. Sa fii sincer si comunicativ poate fi dificil in multe situatii. Pe termen lung, totusi, avantajele depasesc cu mult in importanta eventualele dezavantaje. Comunicandu-ne propriul adevar il cinstim pe celalat.

In al patrulea rand, cea mai utila deprindere pe care o poate invata un amant este masajul senzual cu virtuti nutritive la nivel energetic. Atingerea sensibila, constienta constituie cel mai pretios instrument in arta iubirii si sexului. Rafinarea aptitudinilor cu ajutorul gustului, a mirosului, a sunetului si a imaginilor sunt si ele aspecte importante, dar atingerea si masajul par sa aiba o importanta primordiala.

In sfarsit, dezvoltarea unei practici meditative este probabil calea cea mai eficienta de a deveni un amant mai priceput si mai empatic in general. Daca metoda de meditatie pune accent pe constientizarea senzoriala, aceste abilitati sunt susceptibile a putea fi transferate cu si mai mare usurinta actului sexual. Innobilarea dansului nostru senzual-sexual cu o constientizare atenta poate face mai viu ceea ce daruim celuilalt si modul cum receptam de la celalalt.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod