Schimbarile din timpul orgasmului

In ciuda existentei unui numar atat de mare de zone ale corpului prin care pot fi declansate orgasme, multe femei nu au avut niciodata parte de unul. Si mai mult, altele...
In ciuda existentei unui numar atat de mare de zone ale corpului prin care pot fi declansate orgasme, multe femei nu au avut niciodata parte de unul. Si mai mult, altele sunt puse in incurcatura de ceea ce se petrece de fapt atunci cand ai orgasm, ori cum este sa ai unul.

Ce se intampla in timpul orgasmului

Un orgasm se manifesta in felul urmator: muschii dimprejurul uterului si cervixului incep sa pulseze spasmodic, astfel incat abdomenul ti se strange sau iti palpita. Se poate sa elimini si ceva aer din vagin.

Presiunea sangvina, ritmul batailor inimii si ritmul respiratoriu, toate vor atinge cote maxime. Gatul, bratele si picioarele vor zvacni spasmodic in mod involuntar, la fel intamplandu-se si cu muschiul PC cateva clipe mai tarziu.

S-ar putea sa te cuprinda o senzatie de furnicaturi in anumite parti ale corpului si o senzatie de caldura, care ti se intinde dinspre organele genitale in sus catre fata, piept si gat. Toata energia creata de orgasm este apoi rapid descarcata, iar tu traiesti un sentiment psihologic de eliberare.

Orgasmele variaza in intensitate de la o persoana la alta, si chiar de la un orgasm la altul. Anumite orgasme se pot manifesta numai prin tresaririle spasmodice ale muschiului PC si o senzatie blanda, placuta. Altele pot fi atat de puternice incat iti fac trupul sa se arcuiasca in pat.

Pentru scopuri stiintifice, se considera ca persoanele care s-au oferit voluntari in laboratoarele de cercetare din domeniul sexualitatii au avut un orgasm, in conditiile in care muschiul PC a tresarit spasmodic si s-a produs cresterea ritmului cardiac. Iti voi spune tot despre aceasta, astfel incat sa te poti elibera de presiunea pe care o simti asupra ta atunci cand te astepti ca orgasmul sa se produca intr-un anumit fel.

Fiecare om este unic in felul sau. Important este ca tu sa te deschizi din ce in ce mai mult in fata propriei tale capacitati orgasmice, in oricare din modalitatile care ti se potrivesc cel mai bine.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod