Rutina ne ucide dorinta sexuala

Indiferent cate idei ne-ar da unii si altii, uneori ne este foarte greu sa scapam de rutina. Motive? Fie din comoditate, fie din jena sau din incapacitatea de a pune anumite...
Indiferent cate idei ne-ar da unii si altii, uneori ne este foarte greu sa scapam de rutina. Motive? Fie din comoditate, fie din jena sau din incapacitatea de a pune anumite idei in practica. Asa ca acceptam rutina ca pe o schimbare normala, generata de trecerea timpului.

Fara sa ne dam seama, ea ne afecteaza viata de cuplu si, uneori, ajunge sa ne faca sa nu mai simtim dorinta de a face dragoste cu partenerul.

Obligatiile si responsabilitatile zilnice ne transforma viata in ceva planificat, organizat si care se rezuma la o lista de sarcini ce trebuie indeplinite. E ca si cum am fi inca la scoala si functionam dupa un orar: ora de matematica cu cel mic, apoi gastronomie, apoi menaj etc...

Ansamblul acestor responsabilitati ii face pe oameni sa se concentreze la tot ceea ce trebuie facut si mai putin la ce si-ar dori ei sa faca. Astfel, sfarsim ziua obosite si preferam o jumatea de ora in plus de somn in locul uneia de dezmierdari.

Daca facem dragoste, se intampla pentru ca si sexualitatea noastra sfarseste adesea prin a face parte din aceasta lista si devine mai degraba o obligatie decat un moment de placere. De cele mai multe ori, inainte de a adormi, cuplurile familiste realizeaza ca nu au mai facut dragoste de cateva zile sau poate chiar de o saptamana.

In acest mod, se instaleaza constiinta faptului ca "ar trebui sa faca dragoste". Alergatul de dimineata pana seara cu diverse treburi nu ne mai permite sa ne mai gandim la o apropiere tandra, iar cand vine momentul sa ne pregatim de somn, ia nastere sentimentul ca avem o obligatie in plus de implinit.

Cum rutina lasa foarte putin loc reveriei, dorinta sexuala, care este sporita de anticiparea mentala a unui raport sexual, nu ne este intretinuta in timpul zilei. Cand sexul devine o sarcina suplimentara pe lista lucrurilor de realizat, anticiparea momentului de placere dispare. In acest context, cuplul are tendinta sa treaca rapid peste preludiu, fara sa se  bucure de mangaieri si tandrete. Acest mod de a percepe si trai sexualitatea nu poate duce la nimic bun in cuplu.

Ce putem face...

 
Vacantele sunt momentele in care evadam din rutina profesionala sau casnica si ne permitem sa mai lenevim putin. Profitati de acestea pentru a trezi dorinta sexuala si a reinvata sa va iubiti.

Exista foarte multe lucruri care ne pot ajuta sa reanimam dorinta sexuala. Printre ele se numara si vetimentatia, imaginatia, accesoriile, dar si neprevazutul. In schimb, putem sa incepem prin a ne apropia afectiv si emotional de partener. Trebuie doar sa alegem un moment al zilei, sa ne relaxam si sa ne gandim la placerea de a trai in intimitatea unui cuplu, de a avea pe cineva aproape.

Exprimarea afectiunii in afara contextului sexual, imbratisarile, atingerile, o atentie speciala aratata partenerului, iti permite sa dezvolti inconstient acea anticipare care sporeste dorinta sexuala.

Bineinteles, pentru a scapa de o viata sexuala care a devenit ea insasi o rutina, trebuie sa va acordati si sa va rezervati timp pentru a face dragoste. Doar aceste momente va vor permite sa va dezvoltati senzualitatea si creativitatea sexuala. Faceti-va timp sa traiti apropieri intime, emotii, iar lucrurile se vor schimba in bine!
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • niculaesimona pe 12 Feb 2009, 22:02
    iubirea trece

    si eu sunt de parere ca poti sa te rezolvi singura ,dar pana cand? astepti sa te doreasca si el pauza uneori cred ca nu ma mai doreste langa el

    0
    0

  • jenypopa72 pe 16 Oct 2008, 15:05
    NU ESTE RUTINA

    DACA NU POTI SA FACI SEX IN FIECARE ZI CU PARTENERUL POTI SA ,,TE REZOLVI ,, ALTFEL, CRED CA VIBRATORUL ESTE O SOLUTIE,NU CRED CA MERITA SA STRICI O REL DE NISTE ANI DOAR DIN CAUZA RUTINEI,VOI CE CREDETI?

    0
    0

  • vini_madel pe 16 Sep 2008, 10:49
    rutina care ne omoara

    stiti cum este...sotul vine acasa,mananca,vine in dormitor,iti da ceva de inteles ca vrea sex,nu ca tu nu ai vrea,dar nu asa direct.dezbraca-te...imbraca-te!nu stiu daca intelegeti ce vreau sa zic...,dar nu pot spune mai mult!va pup!

    0
    0

  • Dany pe 11 Sep 2008, 16:25
    Asa e

    da, bron. Traieste clipa. Si nu respinge nici ideea divortului si a o lua de la capat.

    1
    0

  • bron pe 6 Sep 2008, 20:49
    rutina cea de toate zilele

    depinde daca stai sa te gandesti tot timpul e si normal sa afecteze v. sexuala ba chiar sa intri in depresie.traieste clipa ca si cum ar fi ultima este sfatul meu.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod