Pasiunea sa dispara?

Cum ti-ai petrecut ultimele nopti? Ai stat cu iubitul, ai fost la sala sau te-ai plimbat prin magazine pentru a-ti face cumparaturile? A, am uitat sa te intreb: ti-ai mai...
Cum ti-ai petrecut ultimele nopti? Ai stat cu iubitul, ai fost la sala sau te-ai plimbat prin magazine pentru a-ti face cumparaturile? A, am uitat sa te intreb: ti-ai mai gasit timp si pentru dragoste? Probabil ca ultimele scene erotice de care ai avut parte au fost cele din fata televizorului la ultimul episod din "Sex and the City".

Nu te-ai intrebat niciodata de ce in fiecare relatie, cu cat trece timpul, interesul pentru ceea ce v-a unit la inceput incepe sa dispara?

Sexul este mai bun cand este mai rar
Multi cred ca daca fac sex des este foarte bine pentru ei si relatia lor. Nu este tocmai adevarat. De obicei este mai placut atunci cand se intampla mai rar. Iar daca nu ne-am gandi la cat de des o fac altii si ne-am gandi mai mult la relatia noastra, ne-ar fi mai bine.

In ziua de azi, intr-o relatie, problema principala nu este cand sa facem dragoste. Avem serviciul care ne ocupa destul timp, familia care si ea cere timp, prietenii cu care trebuie sa ne vedem din cand in cand, preocupari in legatura cu corpul: cum sa fie cat mai in forma.

Prea mult stres
Problemele pe care le avem de rezolvat in mod constant ne ocupa timpul pe care l-am putea petrece facand dragoste cu persoana iubita. Iar atunci cand in final ajungem in pat, suntem prea obosite sau stresate pentru a trai ceva deosebit alaturi de iubit.

Femeile care se confrunta cu lipsa interesului fata de sex ar trebui sa stie ca stresul este una dintre cauzele problemei: prea multe responsabilitati la serviciu, casa si copii de care trebuie sa aiba grija.
S-a demonstrat ca femeile fac de trei ori mai multe treburi in casa decat barbatii, desi lucreaza la fel de mult. Aceasta situatie duce la "moartea pasiunii".

Femeile sunt furioase
Ele nu sunt numai obosite, dar si furioase. Asta le poate face sa nu-si doresaca sa faca sex, chiar daca nu realizeaza aceast lucru. Psihologii spun ca femeile sunt predispuse sa renunte la sex mai des decat barbatii. De obicei li se intampla dupa ce nasc un copil, atunci cand sunt atat de prinse de micut, incat nu se mai gandeste la altceva.

Stiinta e de vina
Stiinta are si ea o parte din vina. Reactiile produse in creier atunci cand doua persoane se indragostesc sunt cele ce cauzeza senzatiile de ameteala si "fluturasi" in stomac.

Dar dupa 2, 3 luni petrecute cu acea persoana, substanta chimica produsa (oxytocin) este "eliberata". Acesta este o substanta relaxanta, care creeaza sentimentul de apropiere. Acele sentimente pasionale de la inceput pot reveni numai daca nu mai stati atat de mult impreuna. Sa lucreze in locuri diferite sau sa plece in concedii diferite sunt optiunile cel mai des alese de cupluri. Dar sunt lucruri ce pot fi facute pentru a-ti face viata amoroasa sa "tremure" din nou.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alina pe 1 Feb 2010, 18:53
    Pasiunea sa dispara?

    Am si eu o dilema de ce dupa ceva timp oamenii nu mai iubesc ca la inceput nu se mai comporta ca la inceput??Am o relatie de 2 ani si jumate si de cateva luni mi se pare ca prietenul meu se comporta diferit:e mai morocanos,se comporta mai rece cu mine.Am incercat sa discutam pe subiectul asta si mi-a zis ca nu are pe nimeni,ca relatia a evoluat si el s-a schimbat,si ca acum stie ca il iubesc si deaceea nu mai e ca inainte....eu nu stiu ce sa inteleg..si ce sa fac ca iubirea sa fieca la la inceput....imi este teama de monotonie.

    0
    0

  • alina pe 18 Ian 2009, 21:22
    relatia cu partenerul tau

    as dori sa va cer un sfat pentru ca nu mai stiu ce sa cred umblu cu un baiat de 4 ani si totul e ok in relatia noasta numa cand aducem vorba de trecut ne certam si ne reprosam si asta se intampla des si asta ma face sa ma indoiesc mai mult de el.imi puteti da un sfat pentru ca eu nu stiu ce sa mai cred ca mereu isi aduce aminte de trecut de ceea ce sa intamplat intre noi

    1
    0

  • zana din povesti pe 27 Feb 2008, 13:58
    am nevoie de ajutor

    sunt cu acelasibaiatde 1 an, de3 luni stam impreuna si in 2 luni ne casatorim... am citit articolul si as vrea sa stiu care sunt acele lucruri ce pot face viata amoroasa sa tremure din nou... la inceput eram indragostiti lulea, apoi a disparut absolut de tot...acum ne certam de 3-4-5 ori pe saptamana si facem dragoste o data...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod