Orgasmul vaginal si clitoridian, intre mit si realitate

Clitorisul este o "reminiscenta" a penisului, cu exceptia faptului ca uretra nu trece prin el, cum este cazul penisului. Erectia clitorisului este similara erectiei masculine, iar "capul" clitorisului are aceeasi structura si acelasi tip de functionare cu a penisului. Singura functie a clitorisului este de a oferi placere sexuala.

"Diferenta dintre 'importanta' celor doua orgasme (cel clitoridian si cel vaginal) a fost si inca mai este disputata. Mult timp, orgasmul vaginal a fost considerat singurul care conteaza, lasandu-se orgasmul clitoridian intr-o pozitie degradanta, care invalida asumarea feminitatii.
Acum nu mai exista o diferenta medicala in ceea ce priveste importanta celor doua orgasme si placerea obtinuta de oricare dintre ele. Important pentru o femeie este sa se simta relaxata, detensionata si implinita sexual."
, ne mai spune Lena Rusti.

Trebuie sa stii faptul ca si in orgasmul vaginal, clitorisul este stimulat, el avand rolul esential, iar cum orgasmul Evelor este foarte complicat, lucrurile trebuie sa se petreaca intr-o ordine aproape perfecta.

"Daca o femeie nu atinge decat orgasmul clitoridian si nu poate, in ciuda sentimentului de confort alaturi de partener, a dorintei si in lipsa unor cauze organice, sa atinga orgasmul vaginal, poate fi vorba de o nevoie de control, pe care o poate constientiza si rezolva in timp"
, ne sfatuieste Lena Rusti.

Tu ai avut orgasme vaginale si clitoridiene?

Afla mai multe din articolele:

Cum ajung femeile la orgasm
Adevaruri si mituri despre orgasmul la femei
Orgasmul femeii: drept, necesitate, placere suprema
Cum poti atinge orgasmul mai rapid
Fara complexe in dormitor!
6 temeri pentru care nu te bucuri de orgasm
Frigiditatea poate fi depasita!
Orgasmul simplu versus orgasmul multiplu

Un articol de Nicoleta Tarantus

 

Comentarii (28)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • roxy pe 2 Nov 2011, 12:01
    clitoridiene

    Cele care scriu prea multe despre aceste subiecte ori se lauda , ori sunt singure , si au avut in timp parte de ceva asemanator , ori viseaza sa li se intimple si stau cu ,,vibratorul'' sub cearsaf ,caci de obicei astea se fac si nu se publica , chiar daca aici sunt sub un eventual anonimat. Daca ai un clitoris frumos e bine sa ti-l stimuleazi !

    0
    0

  • roxxy pe 3 Apr 2010, 18:36
    Orgasmul este unul si acelasi!

    Clitorisul se prelungeste si in interiorul sau in spatele vaginului,deci stimularea sa duce la un oragsm total...nu exista diferenta intre ele este o mare greseala sa crezi asa ceva!Aceeasi senzatie cu moduri difereite de a o obtine!asta e tot ...ce sa mai zic..sa alegeti calea cea mai usoara de obtinut!!!si ...nu mimati orgasmul...mai tarziu veti regreta!

    0
    1

  • lyly pe 25 Nov 2009, 18:08
    clitoridian si vaginal

    ambele sunt frumoase...important e sa le ai ...imi plac amandoua dar cel mai mult vaginal pt ca la mine vine in acelasi timp cu partenerul....sau mai bine zis el are orgasmul in acelas timp cu mine....si "explozia" e mult mai puternica...asa ca incercati...

    0
    0

  • NNNNN pe 13 Mai 2009, 20:22
    incearca si tu VERA

    Desi nu credeam ca o sajung vreodata sa aflu cum e sa am orgasm clitoridian... ei ine am aflat. de fiecare data cand mainile iubitului meu ma tingeau in centrul clitorusului simteam cum mai am putin si explodez, ma simteac "curentata"....imi transmitea impulsuri in tot corpul, din cap pana imn picioare si ramaneam in punctul ala MAXIM pana nu mai suportam atingerile...imi placea la nebunie, nu-mi puteam controla miscarile ,tremuram ,ma incordam necontrolat si era o senzatie de maxima placere ... dar care nu avea nici o urmare. Nu m-as fi gandit vreodata ca exista un astfel de orgasm...crede-ma ca ...mi s-a furnicat pielea cand am inceput sa scriu. Asa...iti spuneam cum ajungi la orgasm clitoridian. Atunci cand degetele iubitului tau ajung sa-ti mangaie clitorisul, ar fi cel mai bn sa faca o miscare circulara in jurul mijlocului clitorisului tau, apoi miscari laterale ji putin mai apasate asfel in cat sa-ti atinga centrii nervosi care sunt situati undeva in centru, iar daca acestia se atinge de "micul cartilagiu ce se afla exact sub centrul clitorisului" ji daca miscarile sunt din ce in ce mai intense ,vei ajunge la acel MAXIM despre care iti vorbeam mai sus. Cum am ajuns eu sa am un adevarat orgasm clitoridian? In momentul in care simteam ca nu-mi mai pot controla trupul, ca toti muschii mi se contracta,ca totul e haotic...mi-am tinut respiratia pentru cateva secunde pana cand inima imi batea de 3 ori mai tare ji am repetet asata pana cand...nici nu mi-am dat seama. Tot ce pot sa spun despre acest orgasm e ca te poate aduce in starea in care nici tu nu ai crede ca ai sa ajungi vreo data. Eu prefer sa le am pe amandoua in acelas timp...sau consecutiv...chiar se poate ....

    1
    0

  • SERBAN pe 19 Ian 2009, 11:05
    orgasm

    e posibil la o femeie de 40 ani dupa histerectomie totala la 24 ani,sa aiba orgasm?

    8
    0

  • georgi2 pe 14 Ian 2009, 22:10
    sex -dragoste

    ambele orgasme sint grozave ,totul este sa te daruiesti din toata inima partenerului tau si sa traiesti in prfunzime fiecare clipa...sa nu mai conteze nimic...decit voi doi ca o singura fiinta!

    2
    0

  • olga pe 11 Ian 2009, 00:00
    pt Corina

    SUNT MULTZUMITA KA AM SIMTZIT SHI CEL VAGINAL SHI CEL CLITORIDIAN DATORITA PRIETENULUI MEU:-)IN 3 ANI SHI JUMATE DE MAX 3 ORI NU AM SIMTZIT ORGAZM...SHI SUNT DEAKORD KU MIHA K FEMEILE TREB SA SEINVETZE SA FIE ASHA KUM SUNT FAARA INHIBITZII SA SE BUKURE K SUNT FEMEI SHI SA UITE DE TOATE PROBLEMELE IN TIMOUL SEXULUI...:-)

    0
    0

  • miha pe 6 Ian 2009, 16:11
    pt cristina

    dak cele doua pozitii nu dau rezultate mai incearca PISICUTA E CEA MAI TARE.SUNT DE PARERE K TRBUIE SA NE BUCURAM DE MOMENTELE FIERBINTI SI DAK PUTEM SA LE TRANSFORMAM IN CLIPE INCENDIARE,DE CE NU?SI ORGASMUL CLITORIDIAN NE FACE SA NE SIMTIM PE VAL DAR O SA VEDETI DIFERENTA ATUNCI KND O SA AVETI PARTE D ORGASM VAGINAL.DAK ESTI CU PARTENERUL POTRIVIT SI DRAGOSTEA E MARE ATUNCI TRBUIE SA PROFITI DIN TIMP,SUNT DE 9 ANI CU PRIETENUL MEU SI LA INCEPUT ,CATEVA LUNI NICI EU NU AM AVUT ORGASM.ASTA PT K ERA INCEPUTULSI NU AVEAM SUFICIENTA INCREDERE IN MINE,CUM SUNTEM NOI FEMEILE NE INTREBAM MEREU DAK ARATAM BN DAK DAK NU SUNTEM PREA GRASE ETC.EI BN BARBATII NU PREA AU PROBLEME IN PRIVINTA ASTA SI BRAVO.DAK E CU TINE INSEAMNA K TE PLACE ASA CUM ESTI.TREBUIE SA INVATAM SA FIM NOI ASA CUM SUNTEM,FARA INHIBITII SI DESCHISE PT ORICE NOUTATE SA NE BUCURAM K SUNTEM FEMEI

    0
    0

  • miha pe 6 Ian 2009, 15:28
    pt cristina

    intrebai de pozitia cea mai buna k sa ajungi la orgasm vaginal,eu zik sa stai deasupra si sa conduci tu asa cum vrei si asa cum iti place,sa uiti de tot pt cateva minute,de serviciu ,de copiii,probleme ,etc,doar tu si el .arata-i unde iti place sa te atinga ,sa te sarute si o sa uiti k mai esti pe pamant.pt mine e cea mai buna pozitie pt a atinge orgasmul vaginal.incearca pozitia LOTUS SI pozitia CORP LA CORP DAK ,dak iti stimuleaza si sanii in momentele astea o sa va simtiti super.si nu uita de preludiu.............cat mai lung.sa-mi spui dak a mers

    0
    0

  • costy pe 3 Ian 2009, 09:43
    pentru larisa

    fata mea. nu o face. asteapta si nu vei regreta.parintii tai sigur sitiu ce este mai bine, pentru ca si ei la randul lor au trecut prin ceea ce treci tu acum. cei mai multi barbati nu sunt cinstiti in dragoste. am cunoscut tipi care se lauda de cate ori o fac, si mai ales cu cine. probabil ca esti la varsta cand crezi ca iubesti curat si ca ai gasit marea dragoste. Nu uita ca poate te inseli si , daruindu-te lui, s-ar putea sa regreti toata viata. esti tanara, ai timp sa cunosti dragostea adevarata si barbatul care va avea grija sa te respecte si iubeasca corect. nu ceda primelor ispite. ascult-o pe mama ta.

    0
    0

  • claudia pe 2 Ian 2009, 01:10
    clitoridian

    dar imi doresc foarte mult sa mai ajung si la cel vaginal,mi s-a intamplat de doua ori si am fost in al 9-lea cer mi-a placut foarte mult,nu as putea sa mimez vreo data orgasmul,eu ma infurii de multe ori pe partenerul meu can el este gata inaintea mea,si nu il las sa imi ramana datoare niciodata.

    0
    0

  • larisa pe 25 Dec 2008, 15:20
    Sa o fac sau nu?

    sunt cu prietenul meu 9 luni si ne iubim foarte mult.Marea mea problema este ca parintii mei nu ma lasa cu el si nu cred ca ma vor lasa vreodata...dar eu il iubesc mult si nu ma intereseaza ce spun ei pentru ca am mare incredere in el si mi-a demonstrat de foarte multe ori ca ma iubeste.Dar mai este inca un lucru ...el sta in Italia si vine in tara numai in vacante.Vreau sa ma culc cu el fiindca cred k asta o s ane lege mai mult si vom trece peste multe chiar si peste parintii mei...dar totusi am nevoie de un sfat...Sa o fac sau nu??:-s

    0
    3

  • cristina pe 22 Dec 2008, 08:53
    ileana_carmen

    Draga ileana_carmen, in 8 ani de cand mi-am inceput viata sexuala, nu am avut NICIODATA orgasm vaginal. Oricat am incercat, oricat ne-am fi straduit (eu si sotul meu), n-am avut norocul tau, draga! De-asta am zis ca cele clitoridiene sunt cele mai bune. Pentru ca sunt usor de atins, dar si intense! Poate ne spui si noua pozitia aia speciala in care tu ai orgasm vaginal... sau merge in orice pozitie, in orice loc, si cu oricine? :))

    2
    0

  • alexa pe 15 Dec 2008, 10:12
    De ce nu amandoua? >:)

    La inceputul relatiei aveam foarte des orgasm vaginal pe langa cel clitoridian iar mai nou am descoperit ca orgasm clit.+imediat penetrare adanca=orgasm vaginal sigur :)

    0
    0

  • iulia pe 12 Dec 2008, 14:47
    probleme si iar probleme:)

    Divizati prea mult,si generalizand uitati esentialul.Sexul e un subiect tabu in ziua de azi. Orgasmul clitoridian sau orgasmul vaginal?Putin cam superficial nu credeti?Daca simpla stimulare a unei zone de pe corp inseamna sex,atunci nu e nici o diferenta intre te masturba ,a face sex cu un mos,si a face sex cu iubitul tau.FARA SUPARARE!:)

    0
    0

  • ioana pe 12 Dec 2008, 00:44
    articole despre sex

    cristinalex de unde stii ca parintii nostrii faceau sex mai bine:))? ai dreptate...peste tot e prea mult sex. dar in ceea ce priveste articolele sau emisiunile de specialitate, de multe ori dau idei bune, interesante si originale, care nu prea cred eu ca trec prin capul oricui. de ex ai experimentat vreun masaj tantric cu pene, cuburi de gheata, betisoare parfumate etc? nu e prea "natural" da e de efect. mai merge sa te inspiri din cand in cand, mai ales dak dupa 4-5 sau mai multi ani de relatie ai aj sa faci sex intr-o sg pozitie de fiecare data. (cam deprimant nu crezi?)

    0
    0

  • eudoxiu pe 11 Dec 2008, 23:57
    Mai e o varianta

    Daca, clitorisul creste multe se numeste ca esti shemale? Dati pe google. Ele ce fel de orgasm au? Cunoste cineva?

    0
    0

  • cristinalex pe 10 Dec 2008, 11:48
    of of mai

    Parerea mea este ca se vorbeste prea mult despre asta... SEX SEX SEX ! Peste tot oricum oriunde deja e boala! N-am false pudibonderii si nici nu fac pe sfata pe aici dar mi se pare ca deja este prea mult si mi se pare atat de stupid sa primesti la subject -ul unui newsletter ceva de fgenul asta cu sexul nu stiu cum cu orgasmul in nu-s ce fel! Oameni buni mai treziti-va si singuri mai descoperiti-va si singuri , in cuplu, in intimitate, in ...budoarul vostru! Mai mergeti si pe niste simturi si simtiri, niste intuiti, mai puneti-va si mintea la contributie, la creatie, la imaginatie... nu mai cautati raspunsuri la nu=s ce para si extra specialisti! mai lasati si nautra sa-si faca treaba! Nu mai deschizi o revista, un ziar, un site, un tv sa nu auzi de sex in nu-s ce si-n nu-s cum... Inainte oamenii, parintii nostri nu aveau atata "informatie" si atata prosteala si exces de sex si o faceau mai bine, mai MULT, mai ... curat!

    0
    0

  • alis pe 10 Dec 2008, 00:33
    nam ajuns la orgasm

    buna...am si eu o problema....am 3 luni de cand am o relatie si ink nam ajuns la orgasm...mentioneaz k inainte am mai avut o relatie de 3 ani si tot nam ajuns la orgasm...acuma in prezent chiar dak ma excita partenerul tot nu ajung....acuma sa nu fie din cauza stresului si din cauza oboselei......si ink ceva : atunci knd partenerul ma excita fff tare eu am tendinta sa ma opresc...oare de ce?????....in concluzie: orice femeie intro buna zi va avea orgasm???sau sunt care nu vor avea niciodata....ms mult

    3
    0

  • Vera pe 9 Dec 2008, 19:46
    vaginale

    eu am doar orgasm vaginal.. si e suuper... numai ca.. nu pot avea orgasm clitoridian.. si nu inteleg de ce, pt ca imi face placere sa ma ating sau sa fiu atinsa acolo, dar atunci cand senzatiile devin mai intense, ma opresc; nu stiu de ce, nu pot continua. ati mai auzit de asa ceva? cum pot face sa simt acest orgasm?

    2
    0

  • Coralia pe 9 Dec 2008, 18:25
    stresanti cu banner-ul

    nu se poate citi articolul integral din cauza banner-ului, cu toate ca se poate inchide...acel X nu merge...pacat

    0
    0

  • corina pe 9 Dec 2008, 16:05
    orgasm

    nu am avut niciodata orgasm.partenerul meu a se chinuie de 2 ani sa ma faca sa am un orgasm.eu cred ca sunt eu de vina.va rog sa ma ajutai cu un sfat.

    0
    0

  • nepotica pe 8 Dec 2008, 22:03
    si vaginal si clitoridian

    Ma bucur ca am reusit sa simt si unul si celalalt, datorita iubitului meu

    0
    0

  • MIHA pe 8 Dec 2008, 15:02
    ORGASM VAGINAL SI CLITORIDIAN

    SUPER SI UNUL SI ALTUL,DAR PT MINE CU SIGURANTA CEL VAGINAL ESTE MAI PROFUND,SI ASTA PT K EU SI IUBITUL MEU FORMAM O SINGURA FIINTA IN ACEL MOMENT

    0
    0

  • erika pe 8 Dec 2008, 13:15
    vaginal

    bravo ileana. ele se pare ca nu stiu ce inseamna placere intensa si profunda. sunt sigura ca daca ati incerca si ati si simtii nu ati mai vrea numai clitoridiene.

    0
    0

  • ileana_carmen pe 8 Dec 2008, 12:47
    ce sa zic...

    Cine nu doreste sa cunoasca mai mult, in orice domeniu, e un om marginit.Cum sa faca altfel o comparatie corecta daca nu stie ce poate compara???Aflati ca orgasmul vaginal e mai profund dragele mele...

    0
    0

  • tinuta pe 8 Dec 2008, 10:49
    clitoridiene

    La fel ca si Cristina spun ca nu-mi doresc sa le cunosc si pe cele vaginale deoarece cele clitoridiene sunt intense si ma simt extraordinar.

    0
    0

  • cristina pe 8 Dec 2008, 10:36
    clitoridiene

    Intotdeauna clitoridiene. Si sunt atat de bune, ca nici nu-mi doresc sa cunosc si orgasmul vaginal. Multumita sotului, sunt total satisfacuta pe planul asta! ;)

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod