Orgasmul tău: 10 ciudăţenii care te duc pe culmile plăcerii

Orice femeie îşi doreşte să atingă orgasmul de fiecare dată când face sex cu iubitul. Dacă nici tu n-ai reuşit performanţa, te invit să afli mai multe detalii picante despre clitorisul tău. Ele te vor ajuta să înţelegi de ce nu ai orgasm doar prin penetrare, dar şi să intensifici plăcerea pe care o simţi în timpul sexului.
Orice femeie îşi doreşte să atingă orgasmul de fiecare dată când face sex cu iubitul. Dacă nici tu n-ai reuşit performanţa, te invit să afli mai multe detalii picante despre clitorisul tău. Ele te vor ajuta să înţelegi de ce nu ai orgasm doar prin penetrare, dar şi să intensifici plăcerea pe care o simţi în timpul sexului.

1. Clitorisul are forma literei Y

Până în anii 70 medicii localizaseră clitorisul în locul în care se unesc labiile mici. Ulterior s-a descoperit că acela nu e decât vârful lui. În realitate, clitorisul are forma literei Y. El e compus din două părţi: partea externă sau vârful, pe care îl şi vedem, şi partea internă, care se continuă în linie dreaptă până la intrarea în vagin, după care se bifurcă, "păzând" astfel intrarea vaginală.

Află că partea internă a clitorisului conţine ţesuturi erectile, terminaţii nervoase şi vase de sânge, ceea ce înseamnă că este şi ea foarte activă în timpul sexului, doar că nu-ţi dai seama pentru că te axezi doar pe stimularea vârfului. Clitorisul este mult mai mare şi mai complex, aşa că merită să-l stimulezi în întregime.

2. Femeile au erecţii cu clitorisul

Cum îţi dai seama că o femeie se simte bine în pat? Simplu, te uiţi la clitorisul ei. Clitorisul este compus din aceleaşi ţesuturi erectile ca penisul, ceea ce înseamnă că se umflă şi se întăreşte atunci când te simţi excitată. Îşi poate depăşi de trei ori dimensiunile iniţiale. Interesant este faptul că organul feminin este foarte sensibil dozelor de testosteron, hormon sexual masculin. Femeile care vor să facă schimbare de sex şi iau suplimente de testosteron remarcă o creştere evidentă a clitorisului.

3. Bărbaţii preferă femeile cu clitoris mare

Mulţi bărbaţi se simt atraşi de femeile cu clitorisul mai mare. Motivele sunt şi estetice, dar şi practice. Un clitoris mai mare este mai uşor de stimulat în timpul sexului oral, de exemplu. "Atunci când îi ating partenerei clitorisul direct cu penisul, faptul că e mai mare îmi oferă şi mie plăcere", mărturiseşte Bogdan, 24 ani.

4. Mărimea clitorisului contează

Un clitoris de dimensiuni mai mari îţi va provoca mai multă plăcere. S-a demonstrat că abilitatea de a avea orgasm este influenţată şi de anatomia genitală a femeii, astfel că cele care au partea internă a clitorisului mai mare şi mai apropiată de intrarea în vagin au mai multe şanse să atingă orgasmul în timpul sexului, doar prin penetrare. În timpul penetrării, clitorisul este stimulat indirect, pentru că penisul, în mişcare, provoacă şi mişcarea vulvei, sub care se află clitorisul intern.

5. Orgasmul vaginal este, de fapt, tot clitoridian

Unii sexologi consideră că orgasmul pe care îl simţi în interiorul vaginului nu este decât un orgasm clitoridian în deghizare. Orgasmul vaginal ar fi de fapt rezultatul stimulării indirecte a clitorisului atunci când are loc penetrarea. Poţi avea orgasm clitoridian fără să-ţi atingi vârful clitorisului. Este suficient să fie stimulată zona de clitoris internă care se află de o parte şi de alta a vaginului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod