Orgasmul simplu versus orgasmul multiplu

Dupa o vizita la sexolog, impreuna cu prietenul ei, acesta i-a spus ca este normal sa atinga orgasmul doar prin stimularea clitorisului. Sunt multe femei care au orgasm in timpul actului sexual doar prin stimularea clitorisului. Respectivul sexolog a dat urmatorul exemplu: cel al filmelor pornografice in care actritele "au" orgasme multiple, al caror numar tinde spre infinit. In realitate, lucrurile nu stau chiar asa. Nu este nimic anormal in faptul ca femeia nu poate atinge orgasme multiple in fiecare seara sau in timpul fiecarui act sexual.

Dupa cum am mentionat si eu in repetate randuri, atingerea orgasmului depinde de foarte multe: starea psihica, modul in care partenerul trezeste in tine placerea etc. Nu trebuie sa uiti niciodata ca atingerea orgasmului depinde si de propria persoana, de cat de bine iti cunosti trupul si de lipsa de prejudecati fata de sex. Daca esti o persoana inhibata, a carei grija in pat este cum sa ascunda mai bine de partener celulita de pe coapsa dreapta, atunci orgasmul, fie el si simplu, se va lasa asteptat.

Iata ce ne spune si psihoterapeutul Eva.ro, Lena Rusti: "Multe persoane privesc orgasmul ca pe o expresie a performantei, asa ca actul sexual devine cu atat mai reusit cu cat numarul orgasmelor este mai mare. Cu siguranta, cei doi parteneri se pot simti bine, insa doar daca scopul amandurora merge in aceeasi directie. Riscul de a intra in acest joc ca si competitie poate dauna calitatii actului sexual si, in timp, relatiei in sine, pentru ca se pune mai multa presiune pe bifarea unui numar decat pe obtinerea placerii."

Daca numarul orgasmelor este singurul deziderat pe care il ai in timpul actului sexual, cu siguranta finalul partidei de sex nu va fi unul fericit. Priveste partida de dragoste ca pe un joc de echipa intr-un sport pe care il faci cu multa pasiune si nu te intereseaza cine se va clasa pe locul intai sau doi, ci doar cata placere oferi si primesti.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Nicoleta Tarantus pe 5 Dec 2008, 13:47
    Raspuns Eva.ro pentru Melinda

    Puteti citi mai multe informatii in aceste articole: http://www.eva.ro/sanatate/afectiuni-ginecologice/afla-mai-multe-despre-bolile-cu-transmitere-sexuala-articol-10689.html, http://www.topsanatate.ro/articol/boli-cu-transmitere-sexuala-22674.html.

    1
    0

  • panachi melinda pe 4 Dec 2008, 21:47
    dragoste

    vreau sa aflu mai multe despre bolile contagioase care provin prin cantact sexual,cum se manifesta si cum se pot trata.

    1
    0

  • SIMEDREA NICOLAE pe 2 Dec 2008, 20:33
    Nu-ti fa griji

    Nu-ti fa griji sunt femei care nu au orgasm decit foarte rar.Ce sa mai vorbim de orgasmuri multiple in aceias zi.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod