Orgasmul simplu versus orgasmul multiplu

Crezi ca esti singura femeie care nu are orgasme multiple in fiecare noapte? Nu trebuie sa te ingrijorezi! Li se poate intampla multor Eve. Din vizitele pe care le-am facut pe mai multe forumuri, am fost surprinsa...

In acest nou episod al serialului dedicat orgasmului la femei vom afla mai multe despre orgasmul simplu si cel multiplu. Pentru novice, am publicat un articol de initiere in arta orgasmului - Orgasmul pentru... incepatoare, iar apoi te-am intrebat Tu ce stii despre orgasm?, si astfel ai aflat ce este orgasmul si de cate tipuri poate fi.

Crezi ca esti singura femeie care nu are orgasme multiple in fiecare noapte? Nu trebuie sa te ingrijorezi! Li se poate intampla multor Eve.

Din vizitele pe care le-am facut pe mai multe forumuri, am fost surprinsa sa aflu ca multi participanti la discutii nu stiu sa faca diferenta intre orgasm multiplu si orgasm simultan (despre care am vorbit intr-un articol anterior). Orgasmul multiplu, pe care il 'experimenteaza' mai mult femeile decat barbatii, reprezinta o serie de mai multe orgasme in timp scurt, intre care ar trebuie sa existe mici pauze de 'recuperare', considerate, de sexologi, drept un lux. De cele mai multe ori, dupa primul orgasm, multor Eve li se pare epuizant sa repete imediat experienta, din simplul motiv ca se simt implinite si simt dorinta sa se relaxeze. Cele care reusesc sa ajunga la un al doilea orgasm, declara ca pe masura ce se repeta, este tot mai intens.

"Inainte sa am o relatie cu actualul meu iubit, ma masturbam des si aveam orgasme multiple. Dar acum, in timpul actelor sexuale, nu pot avea orgasm simplu daca el nu imi atinge clitorisul. El isi doreste ca eu sa ma simt bine si sa am orgasme multiple si de aceea 'simte ca nu isi face treaba cum trebuie'. Oare este normal ca ating orgasm numai daca imi este stimulat clitorisul?", se intreba, acum ceva timp, o prietena, foarte ingrijorata.

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • Nicoleta Tarantus pe 5 Dec 2008, 13:47
  Raspuns Eva.ro pentru Melinda

  Puteti citi mai multe informatii in aceste articole: http://www.eva.ro/sanatate/afectiuni-ginecologice/afla-mai-multe-despre-bolile-cu-transmitere-sexuala-articol-10689.html, http://www.topsanatate.ro/articol/boli-cu-transmitere-sexuala-22674.html.

  1
  0

 • panachi melinda pe 4 Dec 2008, 21:47
  dragoste

  vreau sa aflu mai multe despre bolile contagioase care provin prin cantact sexual,cum se manifesta si cum se pot trata.

  1
  0

 • SIMEDREA NICOLAE pe 2 Dec 2008, 20:33
  Nu-ti fa griji

  Nu-ti fa griji sunt femei care nu au orgasm decit foarte rar.Ce sa mai vorbim de orgasmuri multiple in aceias zi.

  0
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod