Orgasmul femeii: drept, necesitate, placere suprema

Convingerea ca, pentru a ajunge in al noualea cer, nu exista decat o singura cale, cea a orgasmului, este una dintre consecintele terorismului exercitat de o anumita...
Convingerea ca, pentru a ajunge in al noualea cer, nu exista decat o singura cale, cea a orgasmului, este una dintre consecintele terorismului exercitat de o anumita sexologie. Scopul erotismului nu este orgasmul sistematic; este fericirea simturilor, plenitudinea sufletului, intr-un cuvant, un fel de beatitudine. Or, aceasta placere superlativa se poate obtine si prin dezmierdari si nu doar prin orgasm.

Totusi, totul trebuie sa fie astfel indeplinit pentru ca fiecare fiinta sa aiba posibiliattea de a cunoaste seismul orgasmic. La barbat obinerea acestuia este de un automatism atat de evident, incat nu a putut vreodata sa-si imagineze ca totul se petrece altfel cu partenera sa: asa ca nici n-a inteles-o si nici n-a ajutat-o intotdeauna.

Dreptul la orgasm


Dreptul la orgasm este o revendicare legitima pentru oricare femeie. De altfel, este surprinzator sa constatam ca infaptuirea unui fenomen firesc poate sa devina obiectul unei controverse. La origine, placerea femeii a fot culpabilizata, din aceasta cauza exista si acum urme. In zilele noastre cele mai multe femei intampina, o vreme sau aproape intotdeauna, greutati in a accede la orgasm prin intermediul coitului.

Atunci, unele dintre ele, descurajate, se resemneaza, iar unele, incontestabil sexiste, isi spun: "Dar la ce bun?", subintelegand "paroxismul femeii nu are nici o importanta si nu este deloc necesar, sexualitate sa fiind inferioara".

Accesul la orgasm este un drept al femeii, asa cum este si al barbatului si inca din mai multe puncte de vedere. Este un drept logic si o necesitate fiziologica si psihica. Orgasmul este implinirea fireasca - daca nu sistematica - a raportului sexual, atat pentru femeie, cat si pentru barbat.

Este un drept politic. Totusi, exercitarea tuturor drepturilor se loveste de contextul socio-cultural; in acest caz, drepturile naturale ale femeii se lovesc de politica elementelor dominante: barbatii. Astfel s-a ajuns la o situatie dublu inegalitara: in societate, femeia este conditionata sa-si refuze sexualitatea; in pat ea nu poate obtine ceea ce isi doreste, dar trebuie sa execute ceea ce ii cere barbatul.

Raporturile sexuale sunt, in realitate, campul unei batalii pentru putere a carei miza depaseste sexualitatea. A-i recunoaste femeii dreptul la placere, la activitate, la orgasm inseamna a recunoaste egalitatea dintre sexe.

Avantajele pe care femeia le poate astepta de la orgasm sunt numeroase. Din punct de vedere afectiv, experienta acmeei, in cadrul cuplului, imbogateste si da profunzime relatiei. Ea apropie elementele de un punct de fuziune, ofera impartasirea unui eveniment emotional de mare factura, creeaza o recunostinta reciproca si o remarcabila complicitate.

Din punct de vedere psihosomatic, ea aduce o destindere printr-o eliberare a tensiunii acumulate inainte si in timpul actului sexual. Ea restaureaza o noua vitalitate redistribuind intr-un mod armonios energia eliberata. Per total, orgasmul ii asigura femeii un bun echilibru psihic si o sanatate infloritoare. Invers, ratarea orgasmului poate duce la o serie de tulburari: in loc sa explodeze si sa se repartizeze in mod armonios, energia face implozie si sfasie trupul si sufletul.

Ucenicia placerii


Femeia nu se poate abandona placerii decat daca se simte respectata, indragita, sau mai bine chiar, iubita de amantul ei care trebuie sa-i ofere, cu inflacarare, rafinament si, fara graba, toate dezmierdarile pe care si le inchipuie, atat la nivelul intregului trup, cat si la cel al clitorisului si al vaginului.

Pentru o femeie, cel mai potrivit mod de a invata sa aiba orgasm este autostimularea si, pentru inceput, autostimularea clitoridiana. Mangaierea clitorisului, al carei scop este atingerea orgasmului, poate sa se situeze in afara coitului, prin joc, sau inaintea acestuia, pentru a trezi dorinta vaginului. Pentru femeile care nu acced la orgasmul vaginal, este un "avans" de placere, un "dar" prealabil, pentru cele care il obtin, este o savuroasa "gustare".

Femeia este o fiinta bifocala: are doua vetre ale orgasmului - clitorisul si vaginul. Daca orgasmul clitoridian este usor de obtinut, cel vaginal, prin masturbare sau coit, survine cu mult mai multa greutate la majoritatea femeilor, de unde si reputatie de hiposensibilitate a vaginului. Si totusi acesta poate sa aiba pofta, si inca foarte mare, de penis, insa trebuie sa i se ofere o educatie erotica.

Conditionarea clitoridiano-vaginala este mangaierea simultana a vaginului si a clitorisului pentru a crea o conditionare, o asociere intre penetrarea vaginala si placerea clitoridiana. Clitorisul devine intermediarul juisarilor vaginale. Placerea se transmite de la unul la celalalt. Se pot practica trei tipuri de asocieri:

  • mangaierile vaginului cu gura asociate cu mangaieri ale clitorisului cu degetele (pana la orgasm);
  • mangaierile vaginului cu degetele asociate cu mangaierile clitorisului cu celelalte degete ale aceleiasi maini sau cu cealalta mana (pana la orgasm) sau asociate cu mangaierile clitorisului cu gura;
  • mangaierea vaginului cu penisul sau "mangaierea interioara", asociata cu o stimulare a clitorisului de catre barbat sau de catre femeie.


Pozitiile amantilor care faciliteaza accesul la clitoris si le elibereaza mainile sunt cele mai convenabile. Printre altele, acestea sunt:

  •  - pozitia laterala (femeia cu spatele la barbat);
  •   - pozitia femeia asezata pe burta;
  •   - pozitia femeia in rugaciune mahomedana;
  •   - pozitia femeia asezata peste barbat.


Aceasta din urma, punand femeia deasupra, o face mai activa si o transforma in stapana jocului: ea ii imprima propriului trup balistica propice satisfacerii sale, cuprinde penisul cu vaginul pe care-l constientizeaza ca organ de apucare si nu doar receptacul pasiv, il transforma intr-un pivot al intregului corp erotizat, isi stimuleaza clitorisul si totodata sanii.

Erotizarea progresiva a vaginului poate dura ani. Dar, o data revelata, femeia se bucura de vaginul ei cu usurinta si rapid, fara o participare clitoridiana concomitenta, iar uneori, chiar si fara pregatire. In paralel, se dezvolta o adevarata pofta a vaginului, o adevarata foame vaginala facandu-si aparitia.

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • marius pe 27 Mar 2009, 16:48
    orgazm

    buna cu o intrebare va deranjez sunt genul de persoana care ar face dragoste mereu iubita mea nu este asa ne intelegem destul de bine in pat dar este normal ca dupa ce isi da drumul sa nu mai aiba chef de sex?

    1
    0

  • cristina pe 10 Ian 2009, 21:14
    despre orgasm

    asi vrea sa stiu daca "orgasmul"in sine este acelasi lucru cu a-ti da "drumu". astept raspuns multumesc

    0
    2

  • ania_60 pe 26 Mar 2008, 22:12
    Incertituine

    M-ar interesa sa stiu daca lipsa orgasmului poate avea si cauze ce nu tin de cei doi parteneri ai cuplului. Ma refer daca poate fi o problema de sanatate. Daca da, care sunt aceste cauze? Se poate trata? Cum? ...Inexistenta orgasmului poate duce la discutii intre parteneri?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod