Nu vrei copii? Australienii au inventat pilula contraceptivă pentru bărbaţi

Cercetătorii de la Universitatea Monash din Melbourne se laudă că au reuşit să inventeze un nou medicament, mai exact pilula contraceptivă pentru bărbaţi. Potrivit experţilor australieni,

Cercetătorii de la Universitatea Monash din Melbourne se laudă că au reuşit să inventeze un nou medicament, mai exact pilula contraceptivă pentru bărbaţi.

Potrivit experţilor australieni, au fost făcute mai multe teste pe şoarecii de sex masculit, astfel încât aceştia au devenit infertili prin blocarea funcţionării a două proteine, intrând astfel într-o nouă etapă a procesului de creare a unei pilule contraceptive pentru bărbaţi, informează AFP.

Specialiştii au modificat genele şoarecilor masculi pentru a bloca două proteine din celulele musculare care permit celulelor spermatice să călătorească prin organele reproductive ale animalului, a anunţat Antena 3.

Şoarecii au rămas perfect sănătoşi şi s-au acuplat cu femele, însă fără ca acestea să nască pui, a declarat Sabatino Ventura, coordonatorul studiului.

„Am arătat că blocarea simultană a două proteine care permit circulaţia spermei în timpul ejaculării provoacă o infertilitate totală. Acest lucru a fost realizat fără a afecta viabilitatea pe termen lung a spermei sau sănătatea generală şi sexuală a masculilor. Muşchiul nu primeşte mesajul chimic care îi indică să facă sperma să circule“, a precizat acelaşi cercetător.

În urma acestui studiu, cercetătorii au afirmat că pot crea o pilulă contraceptivă pentru bărbaţi în cel mult zece ani.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod