Maturitatea sexuala in relatie

Ce este maturitatea sexuala intr-o relatie? Apare dupa o relatie de durata sau numai daca ai avut mai multi parteneri si ai acum o oarecare experienta la capitolul sex?
Ce este maturitatea sexuala intr-o relatie? Apare dupa o relatie de durata sau numai daca ai avut mai multi parteneri si ai acum o oarecare experienta la capitolul sex? Nu este un raspuns foarte simplu.

Cuplurile care au atins aceasta maturitate sunt cele care s-au acceptat asa cum sunt si si-au creat o viata sexuala unica, care sa-i multumesca pe ambii parteneri si nu una "asa cum se cuvine".

Sunt si cateva elemente cheie ce pot defini o astfel de maturitate intr-o relatie.

O multime de momente diferite
Asta insemna sa pandesti momentele in care puteti avea o partida rapida de sex; sa va faceti timp pentru a planifica o noapte plina de pasiune; sa va incercati toate fanteziile; sau sa faceti dragoste in masina ca in vremea adolescentei - orice poate scoate viata voastra sexuala din normal. Cuplurile ce ajung la o maturitate sexuala nu asteapta ca sexul "sa se intample" pur si simplu; fac un efort pentru a-i face loc in viata lor.

Este important sa incercati lucruri noi, evitand astfel o viata sexuala plictisitoare Mai mult, trebuie gasite solutii pentru orice probleme. Daca aveti un copil de exemplu sau unul dintre voi este bolnav trebuie gasite cai pentru a face dragoste, in ciuda tuturor problemelor.

Ambii parteneri au initiativa
Initiativa nu este esentiala numai pentru a varia din cand in cand, dar si pentru a elimina jocurile imature de genul "cine conduce" in cuplu. Daca numai unul dintre voi initiaza mereu momentele de pasiune, atunci totul devine un joc de putere si control. Unu dintre partenri poate cere mereu, iar celalat poate refuza mereu. Asa se ajunge uneori ca sexul sa fie o pedeapsa - spunand "nu" sau o recompensa - spunand "da". Maturitatea sexuala in cuplu ajuta ca partenrii sa ceara si sa refuze sexul in mod egal, mai mult chiar, sa se evite situatiile in care unul dintre parteneri se simte refuzat.

Adora "abandonarea totala" in bratele celuilalt
Aceasta "abandonare totala" inseamna sa nu te mai gandesti la nimic altceva atunci cand faci dragoste. Bineinteles, la partenerul tau te poti gandi. Cat de des ti s-a intamplat ca in timp ce faceai sex mintea sa-ti fuga ici si colo? Poate ca niciodata sau foarte rar te poti relaxa indeajuns incat sa ajungi la orgasm sau ai vrea sa-i ceri iubitului cateva atingeri in plus, dar iti este jena.

Siguranta intr-o relatie vine atunci cand ambii partenri se accepta asa cum sunt. Unele cupluri se tem ca relatia se va sfarsi sau ca poate aparea o sarcina nedorita. Trebuie aflata mereu cauza temerilor si trebuie rezolvate pentru a ajunge sa simti placerea totala.

Se gandesc mereu la nevoile celuilalt
Te poti considera matura din punct de veder sexual atunci cand iti doresti ca partenerul tau sa simta aceeasi placere pe care o simti si tu atunci cand faceti dragoste. Asta tine de a intelege cine esti, cu cine esti in relatia respectiva si cat de bine iti cunosti iubitul inainte de a face dragoste cu el. De aceea sunt si foarte rare cazurile in care ai parte de o partida de sex extraordinara cu un partener ce doar l-ai cunoscut. Si pentru ca legatura dintre tine si el nu se poate forma pe moment, poate dura timp (de genul saptamani sau luni) pana cand vei fi in stare sa te gandesti la placerea lui la fel de mult ca si la a ta.

Lasa rusinea de-o parte
Sa ajungi sa accepti cine esti de fapt inlatura una dintre cele mai mari bariere in calea sexului extraordinar. Pentru multe femei, rusinea in legatura cu felul in care arata le poate tine departe de placerea totala. Uneori, o schimbare majora in viata precum nastera unui copil poate face ca femeia sa nu mai fie sigura de corpul ei. Pentru altele schimbarea partenrului sau inaintarea in varsta pot crea astfel de bariere.

Mai poate fi vorba si de sentimentul ca nu facem dragoste la fel de bine sau la fel de des ca altii.
Nu-ti ramane decat sa fii stapana pe tine si sa-ti spui mereu ca nu conteaza ceea ce ai auzit despre sexul bun sau rau. Ca in cazul oricarei experiente, este alegera ta sa spui "da" sau "nu" sau sa faci cu partenerul tau orice doresti, indiferent daca ai mai auzit asa ceva sau nu.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod