Masturbarea - o alta forma de sex sau un inlocuitor?

Masturbarea fara fantezii ar fi u act plin de singuratate. Barbatii sunt mult mai inclinati decat femeile sa-si puna in practica fanteziile sexuale pentru ca inceputul...

Masturbarea fara fantezii ar fi u act plin de singuratate. Barbatii sunt mult mai inclinati decat femeile sa-si puna in practica fanteziile sexuale pentru ca inceputul lor seamana foarte mult cu realitatea. "Ce-ar fi daca blonda aceea din capatul opus al incaperii vine pana la masa mea si face nu stiu ce chestie, iar eu intru in joc?

Apoi ni se alatura si chelnerita bruneta, care imi face ceva incredibil...". Uneori nu e nevoie de nici un scenariu; simpla intrezarire a unei femei goale, a unei fotografii dintr-o revista constituie o stimulare suficienta. Realitatea rece, sustinuta de cea mai rapida cale catre orgasm, alcatuieste fantezia masculina centrata pe masturbare.

Imediat ce au ajuns in pat cu o femeie, barbatii renunta la plasmuiri care sa-i excite si mai tare. Dimpotriva, decat sa-si ocupe mintea cu imagini erotice, ei incearca sa-si focalizeze atentia asupra partenerei pe care si-o doresc la fel de excitata ca si ei. Pentru a amana cat mai mult punctul culminant, recurg adesea la tot felul de stratageme. Sa nu va mire daca, in focul pasiunii, barbatii fac calcule matematice in cap.

Natura a fost malitioasa cu femeile. O data ce barbatul ejaculeaza, specia a fost servita. Naturii - numita si Mama Natura - nu-i pasa daca femeia are orgasm sau nu. Reproducerea are loc oricum.

Fanteziile feminine se modeleaza dupa aceeasi curba a fiziologiei feminine - o crestere lenta, un punct culminant intens si indelungat si un declin lent. Educatia primita sustine alcatuirea biologica; crescuta intr-o multitudine de inhibitii, femeia are nevoie de o fantezie sexuala care sa-i permita sa uite obiceiul de a spune "Nu" sexului.

Cand are loc prima autostimulare?


Nu dintotdeauna a fost asa. La inceputul vietii ambele sexe raspund in mod egal stimularii erotice: e bine cand iti atingi organele genitale. La varsta de trei ani, baietelul se apropie de fetita (sau viceversa). Ia te uita, corpul ei/lui are ceva diferit de al meu! Mana se intinde. Nu exista vina, doar atractie si curiozitate.

Nu ne place deloc sa ne asociem varsta de patru - cinci ani cu sexualitatea. Totusi, orice parinte cinstit stie mai bine cum sta treaba. Gandirea psihanalitica traditionala sustine ca de-a lungul asa-zisei perioade de latenta dintre sase si zece ani, sexul adoarme pentru ca si celelalte parti ale psihicului sa se dezvolte.

Psihiatrii specializati in pediatrie considera in prezent ca sexul nu doarme defel, ci doar a invatat sa se ascunda mai bine de ochii ingrijorati ai mamei. In general, la barbati prima masturbare, fantezie sau senzatie sexuala debuteaza la varsta de opt - noua ani. Alte etape urmeaza la varstele de unsprezece si doisprezece ani, la inceputuil adolescentei (care in zilele noatre demareaza chiar mai devreme).

Pana la aceasta varsta, fetele si-au insusit deja exemplul mamei lor; sexul a devenit deja de evitat. Baiatul vrea sa fie ca tatal lui. Ceea ce invata de la parintele lui valideaza, dar si contrazice lucrurile dobandite de la mama lui: cand tatal lui isi da in petec, spunand glume porcoase, mama se supara. Tata asteapta ca ea sa plece pentru a-si da drumul la gura. Sexul n-o fi el un lucru frumos, dar barbatii il fac, in timp ce femeile nu... cel putin nu femeile dragute ca mama.

Simpla curiozitate si placere erotica de la varsta de trei ani s-au schimbat si au apucat pe drumuri diferite, din punctul de vedere al sexualitatii, dar atat baiatul cat si fata impartasesc aceleasi sentimente: rusinea si anxietatea. Baiatul poate impinge in inconstient dezaprobarea mamei fata de sexualitatea lui; dar rezistenta, secreta si puternica, este o parte intrinseca a anatomiei baiatului. Cand zareste o fata, ce locuieste in casa de alaturi, cu fusta ridicata, el stie ca, indiferent de ce ar spune mama, lucrul acesta ii provoaca placere. Si mai stie si in ce loc al corpului resimte cel mai intens placerea.

In fanteziile femeilor, barbatii nu par reali. De obicei, nu sunt prieteni sau iubiti din prezent ori din trecut, ci straini capabili de afectiune. Barbatii reactioneaza diferit: cu cat vad mai mult, cu atat visul se apropie de realitate, cu cat detaliile sunt mai precise, cu atat femeia este mai reala, prin urmare, mai excitanta. Majoritatea fanteziilor se nasc din amintirile legate de femeile reale. Strainul fara chip reprezinta obiectul sexual major al femeii, dar barbatilor le place sa identifice persoana langa care s-au urcat in pat. Ce ironie!

Aproape ca darama mitul ce sustine ca numai femeile isi doresc "relatii serioase", in vreme ce barbatii alearga dupa aventuri de-o noapte. Opinia generala inclina spre parerea ca celibatarii duc o viata de iepuri vigurosi. Adevarul e ca, cel putin in fanteziile lor, barbatii care au in spate o experineta ceva mai consistenta se feresc de capcana sexului intamplator - o idee care este in perfecta concordanta cu studiile ce demonstreaza ca barbatii singuri inregistreaza cea mai mare rata a bolilor depresive, a caderilor nervoase si a sinuciderilor.

Masturbarea - o solutie in combaterea crizelor din cuplu?


Cand casnicia merge prost, sotul se arunca de obicei in munca si e posibil sa se masturbeze in secret. Dar nu si sotia. Poate ca psihiatrul ei o incurajeaza sa se masturbeze; poate ca va citi una dintre cartile proaspat aparute care sustin emanciparea sexuala a femeii, dar tot se impotmoleste. Sexul si dragostea au fost dintotdeuna sinonime pentru ea. Sa-i spui acum sa se masturbeze e ca si cum i-ai zice sa se impace cu ideea de a inlocui dragostea fata de o persoana cu autostimularea. In plus, ea se simte dezamagita dupa ce a trait toti anii din urma ducandu-si partea ei de povara cu stoicism.

A fost o "fata cuminte", o sotie buna. Iar sotul ei nu si-a platit datoria. In concluzie, sexul o infurie de-a binelea. Va munci ca o nebuna acasa, se va implica in actiuni de binefacere, cladindu-si o imagine de mama buna si membra exemplara a comunitatii - societatea nu te apreciaza pentru performantele sexuale. Incepe sa fiarba pe dinauntru, iar migrenele nu-i mai dau pace, insa cel putin se conformeaza educatiei primite. E posibil ca sotul sa considere mana ca un substitut jalnic al femeii, dar nu interpreteaza masturbarea ca pe un semn al esecului sau in calitate de barbat. El e furios pe ea, nu pe sex.

Parerea conform careia oamenii fericiti, precum cuplurile casatorite, nu au nevoie de masturbare, este puritana. Cuvantul scris cu italice spune totul: numai adolescentii, barbatii singuratici, detinutii etc. trebuie sa se masturbeze; te simti ca si cum ai lua o pastila. Adevarul e ca masturbarea reprezinta o alegere, o variatie, o alta forma de sex si nu un inlocuitor.

 

Comentarii (12)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • anonim pe 28 Mar 2011, 00:18
    ejaculare prea rapida

    bai am 15 ani si ma masturbez aproape zilnic . ce e mai rau e ca ejaculez foarte repede in mai putin de un minut! e vreo problema?? as vrea sa o fac cu prietena mea dar ma tem ca actul sexual va dura foarte putin si sigur nu va fi satisfacuta!! astept si eu un rasp va rog!!

    0
    1

  • Clau pe 29 Ian 2010, 08:26
    Fals

    Eu ma masturbam de la 3 ani :)) fara gluma (si acum mai tin minte), dar nu cred ca ma gandeam la ceva anume deobicei ma excitam doar daca stateam cu fata in sus, sau daca stateam in pat. Poate e ceva neinregula cu mine? Nu stiu dar oricum TRAIASCA MASTURBAREA!!!!!

    0
    0

  • avvon pe 25 Feb 2009, 18:08
    pt cristina

    Sunt casatorita de 12 ani si pot sa-ti spun ca sotul meu are acelasi obicei. la inceput si eu am fost revoltata (nu speriata), ma gandeam ca eu sunt de vina. Am incercat sa il inteleg, incet ,incet am inceput sa ma uit si eu la filme XXL. Chiar le comentez impreune cu el, il intreb ce-i place, ii spun ce nu-mi place mie, etc. Intra-adevar filmele XXl sunt cam vulgare, eu iti recomand cele de pe canalul PLAYBOI care sunt mai,,moi" si mai incitante. Incearca sa faci si tu la fel si vei vedea ca viata ta sexuala se va imbunatati si prietenul tau nu se va mai masturba atat de des. Oricum o va mai face. iti urez succes!

    0
    0

  • nicu pe 16 Dec 2008, 15:27
    cum sa scap de masturbare

    am 25 de ani si din nefericire nu a gsit persoana f potrivita sa incep viata sexsuala nu vroiam doar o c.... vroiam sa fie prima data de ne uitat , ma masturbez cred ca am inceput prin clasa a 8-a atunci din curiozitate si apoi ami tarziu de nevoie, cum pot scapa de masturbare, exista vreo doctorie care scade exciatia sexsula macar momentan pina gasesc o partenera , ce consecinte oate avea masturbarea pot ajunge la ejaculare recoce, dar pastile ar avea consecinte negtaive cand voi face sex?

    0
    0

  • alex pe 3 Nov 2008, 00:01
    curiozitate

    Ma masturbez de vreo 4 ani, dar anul acesta, la inceputul lui octombrie am decis sa nu mai fac acest lucru. Plus ca de vreo luna am avut alte procupari si nu am mai facut deloc chestia asta. As vrea sa stiu si eu daca e bine sa renunt in totalitate sa ma mai masturbez?

    5
    0

  • cervantes pe 31 Iul 2008, 10:05
    dar cu tine o face?

    dupa ce a facut-o de mii de ori, impulsul nervos aluneca mai usor pe calea cel mai des batatorita. Nu te ingrijora. Daca face sex si cu tine dar si alaturi de tine e pt ca omul are potential mare si trebuie sa se descarce . desigur ca e mult mai placut sa va bucurati impreuna de sex, si nu doar el. Dar nu e un capat de tara. Cand doi oameni se iubesc isi ofera unul altuia ceea ce stiu ca le face placere. Discutati cat mai mult si cat mai deschis. e greu de stabilit ceea ce e normal. Romanii sunt in general mult mai conservatori si mai inapoiati in privinta sexualitatii. Si eu m-am simtit ciudat cand dupa un raport sexual cu sotia mea, dupa ce eu am terminat, ea a continuat sa se autostimuleze. Am discutat chiar atunci. Pur si simplu asta ii facea placere. Desi o satisfacusem, asta era ceea ce dorea ea sa faca in momentul acela. Cand iubesti pe cineva ii oferi ceea ce ii place. Participa si tu. Nu te mai simti data la o parte. Fa-l sa inteleaga ca vrei si tu sa te bucuri.

    0
    0

  • moira pe 29 Iul 2008, 14:31
    masturbarea sotului

    Eu sunt l-a fel ,dar sunt casatorita, am incercat sa fiu incitanta, facem dragoste in weekend dar cand se duce acasa ca satm separat se uita pe furis la filme xxx si am ramas dezamagita nu-l suport ,nu stiu ce sa fac vreau sa-l las dar lumea nu ma baga in seama.Am zis sa ne uitam amandoi o data pe an daca ,....dar e prea dureros

    0
    0

  • cristinaa_uk pe 18 Iun 2008, 14:34
    benny

    tu chiar crezi ,ca e posibil sa nu se simta bine cu mine sau e vreo problema cu el?

    0
    0

  • cristinaa_uk pe 17 Iun 2008, 12:04
    nenny

    sincer incerc am discutat si am incercat sa fak exact ce imi zici si tu eu cred ca are o problema sincer imi zice ca e obosit si eu nu insist dupa care urmeaza ,,,,,de ce ?daca tot zice ca se simte bine cu mine.plus de asta acum nu stiu cum sa ma comport cu el imi este frica sincer ca o sa ajung sa arunc tot si sa plec.el e un tip foarte direct nu cred ca ii este rusine sa imi zica daca nu s-ar simti bine,iti multumesc ptr mesaj asteptam de mult timp sa ma bage cine in seama eu chiar nu am cu cine sa vb sunt departe de Romania

    0
    0

  • benny pe 15 Iun 2008, 15:25
    masturbare

    cristina incearca sal masturbezi tu si poti sai faci si un oral lui poate asta al excita dar nare curaj sati spuna de aia se uita la filme xxx ,altfel il pierzi daca gaseste alta care il satisface pierzi partida cu el sau vezi ce fel de film vizioneaza si ce il excita ,sau in timp ce vizioneaza masturbeazal lent si cu mici pauze nu repede caci se plictiseste repede,daca nu da rezultat contacteazama benny_20062007

    0
    0

  • tinutza pe 1 Mai 2008, 20:42
    ...

    va rog sa mi spuneti cum as putea sa l fac pe prietenul meu sa renunte la masturbare....inca nu am vorbit cu el ...nu vreau sa par nu stiu cum...dar as vrea sa renunte ....

    2
    0

  • Cristina pe 29 Apr 2008, 16:13
    masturbarea

    Sunt intr-o relatie serioasa cu planuri de viitor,de cateva luni am descoperit ca partenerul meu se masturbeaza langa mine in timp ce eu dorm.Vizioneaza si filme XXX.Am incercat sa vorbesc cu el si a zis ca e o cheste pe care toti barbatii o fac pentru a nu avea probleme in viata de cuplu adica zice el cand face sex actul sa tina mai mult.Va rog frumos daca imi puteti zice ce se intampla cu el si daca e posibil sa.l fac sa renunte.Va multumesc

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod