Masajul senzual

Ne place sa atingem. Suntem fiinte tactile, senzuale. Percepem lumea inconjuratoare prin intermediul simturilor - vaz, auz, gust, pipait, miros - si, dintre toate, pipaitul...
Ne place sa atingem. Suntem fiinte tactile, senzuale. Percepem lumea inconjuratoare prin intermediul simturilor - vaz, auz, gust, pipait, miros - si, dintre toate, pipaitul ne afecteaza probabil cel mai profund. Atingerea ne spune cine suntem, ne da simtul propriei persoane, ne permite sa stabilim contacte si sa simtim ca nu suntem singuri.

Un masaj senzual incorporeaza manevrele folosite in mod traditional pentru relaxare cu mangaierile menite sa excite si sa stimuleze. In timp ce relaxezi corpul partenerului, il exciti si ii amplifici simturile prin intermediul miscarilor. In vreme ce-ti folosesti mainile, varfurile degetelor se misca pe pielea partenerului, stabilind contactul, parasindu-l treptat si promitand mai mult. Ingaduie manevrelor de masaj senzual sa atraga simturile partenerului spre mainile tale, in timp ce acestea se misca pe corpul sau intr-un ritm fluent si erotic.

Maini senzuale


Calitatea atingerii si felul cum iti folosesti mainile se schimba atunci cand efectuezi un masaj senzual. Este o combinatie puternica: mangaieri delicate, relaxante, aplicari ferme de presiune pentru penetrarea muschilor impreuna cu atingeri usoare, atatatoare.

Schimbarile se petrec in cicluri, miscarile ritmice si cele fluente trecand de la una la cealalta. Pentru relaxarea partenerului, foloseste mangaieri delicate, linistitoare pentru explorarea corpului si alungarea tensiunilor imediate. Apasarea, desi delicata, trebuie sa fie bine definita si ferma. Manevrele de apasare profunda patrund direct in corp, reducand tensiunile acumulate in muschi.

Usurarea oferita de o atingere atat de profunda este aproape tangibila. Pentru a amplifica efectul atingerilor senzuale, foloseste o atingere usoara, mai putin definita, intrerupand contactul lent, zabovind asupra zonei mangaiate. De exemplu, dupa strangerea unui muschi, desfa-ti mana usor, apoi plimba-ti cu delicatete degetele pe piele. Momentele finale ale manevrei devin aproape imperceptibile. In timp ce masezi, foloseste-ti mainile pentru cresterea excitarii partenerului, apoi, prin nemiscare, descarca simtamintele pe care le-ai starnit in intreg corpul.

Contact creator


Cand aplici masaj pentru relaxare, miscarile corpului tau nu trebuie sa iasa in evidenta, concentrarea fiind asupra beneficiilor terapeutice pentru partenerul tau. In timp ce faci un masaj senzual, incearca sa-ti implici corpul mai mult si astfel placerea si daruirea ta vor fi comunicate partenerului. Mangaierile senzuale si contactul total al epidermelor vor intensifica experienta partenerului, sporind placerea senzuala. In timpul masajului, acorda atentie nuantelor atingerii, explorand si facand contactul cat mai creator.

Fiecare mangaiere trebuie sa fie o sursa de placere pentru partenerul tau, asa ca este important sa-i asculti reactiile corpului. Vei simti imediat daca ceva nu este tocmai in regula. Cere-i partenerului sa-ti spuna cum se simte in timp ce-l masezi. Departe de a te distrage de la masaj, aceasta va imbunatati comunicarea dintre voi.

Frumusetea vine atunci cand armonia dintre voi devine perfecta si nevoile si reactiile devin complet automate. La inceput, veti avea nevoie de putin antrenament. In vreme ce mainile invata surprinzator de repede, cel mai important factor este fluxul sentimentelor din inima ta. Daca masezi numai pentru a te darui partenerului, corpul acestuia va capata incredere in mainile tale.

Indicatii si contraindicatii pentru masaj

Atata timp cat esti sensibil si atent, nu vei putea sa faci nici un rau prin masaj. Totusi, iata cateva linii directoare care sa te ajute:

  • Tine minte sa indepartezi orice bijuterie inainte de a incepe un masaj, iar unghiile trebuie sa fie taiate la o lungime rezonabila.
  • Nu masa dupa o masa copioasa.
  • Sa nu faci o baie fierbinte dupa ce esti supus la o sedinta de masaj.
  • Nu incerca sa vindeci durerile musculare persistente. Daca partenerul are astfel ce probleme sau orice alta durere acuta in timpul masajului, consulta-ti doctorul sau un practicant profesionist.
  • Nu masa direct pe coloana vertebrala.
  • Nu masa leziuni recente.


In mod traditional, masajul nu se aplica:

  • Daca partenerul tau sufera de o boala de inima.
  • Pe abdomen, in primele patru luni de sarcina.
  • In jurul si deasupra unei tumori.
  • Pe venele varicoase.

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod