Limbajul atingerii

Atingerea este un limbaj aproape uitat pentru cea mai mare parte dintre oameni. Si asta pentru ca multi dintre ei o considera sinonima cu sexul. Multe persoane nu primesc...
Atingerea este un limbaj aproape uitat pentru cea mai mare parte dintre oameni. Si asta pentru ca multi dintre ei o considera sinonima cu sexul. Multe persoane nu primesc sau nu ofera decat foarte rar o atingere cu adevarat dragastoasa. Corpul este privit ca un mecanism, in ideea ca trebuie sa te prezinti bine cu el si sa te incadrezi in cerintele momentului respectiv.

Din ce in ce mai multa energie este directionata catre minte, ca si cand mintea ar fi singurul aspect evolutiv al omului. Activitatile zilnice sunt indeplinite mecanic, fara o constienta fizica deosebita. In momentul in care apare durerea, abia atunci devenim atenti la viata din corpul nostru.

Oamenii au pierdut stiinta atingerii trupesti. Placerea, extazul, orgasmul, inteligenta instinctuala naturala, procesul gandirii, intuitia, cunoasterea interioara, intelepciunea, traile (fizice si emotioanale) si dragostea sunt doar cateva dintre calitatile ce se pot manifesta doar prin intermediul corpului nostru. Ele au o contributie esentiala in ceea ce priveste rostul vietii.

Una dintre trasaturile esentiale ale atingerii este capacitatea de a atrage constientizarea asupra trupului. Simpla atingere a unei zone iti va atrage atentia asupra ei si iti va permite sa simti aceasta parte a corpului si senzatiile subtile sau calitatile asociate ei. Deoarece tindem sa ne ridicam catre minte si sa ne deconectam de trup, atingerea este cel mai eficient mod de "a ne cobori" inapoi in trup.

Expresiile atingerii


  •  Atingerea incarcata de dragoste, tandrete, afectiune si grija este un anumit tip de atingere. Din pacate, este si cel mai neglijat tip de atingere. Mainile trebuie sa fie relaxate atunci cand atingi sau maingai persoana iubita. Deoarece multe dintre noi nu primim destul de multe atingeri in copilarie, nu suntem deschise sau ne simtim stangace in fata acestei forme de exprimare. Poate trece o perioada destul de indelungata pana sa simtim nevoia de acel moment al atingerii sau de cele mai multe ori nu suntem constiente de aceasta nevoie.

  •  Atingerea sexuala - este folosita pentru a excita partenerul, inainte si in timpul actului sexual. Spre deosebire de atingerea incarcata de dragoste, acest tip de atingere este insa cel mai des folosit. Oamenii se ating foarte rar din motive nonsexuale. Prin acest tip de atingere, se comunica de fapt dorinta.

  •  Atingerea constienta este un tip de atingere care presupune implicarea ambilor parteneri. Trupurile isi pierd densitatea si devin un fel de energii fluide. Cel ce iubeste si cel ce este iubit se contopesc si devin unul si acelasi trup.

Mainile sunt instrumente uimitor de sensibile, prin care putem comunica. O simpla atingere poate spune multe. Cand atingi o persoana, mainile vor transmite gandurile sau dorintele tale, iar cel atins le va interpreta cumva la nivel fizic si va simti puterea din spatele atingerii. Acesta este limbajul atingerii.

Intre indragostiti, pe masura ce relatia avanseaza, atingerea este folosita mai ales pentru a crea excitatia necesara actului sexual. Este o atingere cu un singur scop, acela de a obtine o reactie de la partener.

Limbajul atingerii poate insemna si masaj. Nu conteaza tehnica pe care o folosesti, ci important este ca trupurile voastre sa fie lipite unul de celalalt. Concentreaza-te asupra atingerilor si fi atenta la ceea ce faci. Aminteste-ti ca mainile tale pot transmite si cele mai ascunse ganduri. Cel mai important este ca atunci cand faci un masaj sa te bucuri de el. Daca iti place ceea ce faci si mai ales daca iti iubesti cu adevarat partenerul, atunci el va simti toata dragostea ta. A da si a primi sunt doua opuse complementare - nu poti avea una fara cealalta. Astfel de senzatii cauta oamenii atunci cand se implica intr-un act sexual. Cultivarea atingerilor iti pot imbuntati si iti pot aduce experiente noi in viata sexuala.

Articol preluat din cartea "Sexul Tantric" de Ma Ananda Sarita si Swami Anand Geho, aparuta la editura Pro Editura si Tipografie (www.proprintart.ro)
 

Comentarii (12)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ancutza pe 20 Aug 2008, 15:32
    pt laura parerea mea

    hmmm am mai intalnit aceasta problema la cineva f cunoscut insa pers care umbla cu un tip casatorit si care avea copil era necasatorita , a aflat dupa 4 ani ca el este insurat si are un copil ! bineinteles ca a rupt orice relatie cu acel barbat pt ca tipul a mintit-o in toti acesti ani cat a fost cu ea daca chiar o iubea divortza si ramanea cu ea. deci parerea mea e sa treci peste aceasta etapa , acest barbat din viatza ta este un mincinos si nu se merita ....el are fam lui iar tu esti rezerva asta e parerea mea

    0
    0

  • laura pe 14 Aug 2008, 22:46
    o mare problema am si eu si nu stiu ce o sa fac

    si mie mi sa intamplat la fel...am 21 de ani si la varsta de 18 ani m-am casatorit iubindul pe sotul meu, pana mi-a aparut alt barbat in cale, anul trecut in decembrie... din decembrie pana acum m-am schimbat enorm la 90 de grade, am divortat am dat uitarii tot de dragul "amantului", problema este acum de curand, maxim 1 luna sa aflu dupa 7 luni ca el este casatorit si are un copil de 7 ani:( in schimb imi zice ca ma mintit ca sa nu il parasesc sustine ca am iubeste foarte mult... nu stiu ce voi face....cine vrea sa imi dea un sfat e bine venit...va poop

    0
    0

  • anca b. pe 17 Iul 2008, 17:31
    o mare dilema

    am si io o mare problema.....fac aproape in fiecare seara dragoste cu sotul meu dar....nu am acea senzatie....o am doar o data la 2luni....cum spunem noi...ma termin foarte greu.ma simt bine dar....oare de la ce mi se intampla asta???am problema asta de vreo 8luni. as vrea sa jtiu si io.....va rog sa imi dati si mie un raspuns......ms mult....vam pupat

    0
    0

  • mariana pe 16 Iul 2008, 10:55
    pentru claudia

    ...un raspuns exact nu vei primi..trebuie sa decizi impreuna cu cel cel iubesti, ceva asemanator s-a intimplat si cu mine ...casatorita de 7 ani, m-am indragostit de alta persoana de 4 ani,e greu sa traiesti asa...foarte greu, pina ajungi intr-un moment ca zici stop asa nu mai poate dura, ne-am gindit ambii ce e de facut..am analizat tot,avantajele ..dezavantajele...ne-am pregatit de orice lovitura care avea sa ne raneasca, pentru a o depasi si a nu ne afecta ...si cind am inteles ambii ca dorim si sintem gata sa luptam pentru noi,pentru iubirea ce o simtit..am pornit acest drum unul linga altul ....pentru el a fost mai usor ca nu era casatorit ..nici copii, familia,prietenii au fost pentru noi...eu -casatorita ...am trecut psihologic printr-un stres imens( divort, ruperea legaturilor cu nasii,parintii mei afectati ...copilul meu care 2 zile pleaca la sot pe saptamine,in rest e cu mine .) dar cum am zis stiam ca asa va fi si ca trebuie sa rezist....incetul totul se linistete, iar eu sint cu iubirea mea si tot sprijinul lui, nu-mi pare rau ...stiam ca va fi linga mine orice nu s-ar intimpla de asta si am actionat,daca nu era un om de incredere se alegea doar praf din relatia mea cu el si familia distrusa .....trebuie sa simti 100% ca poti incepe de la capat si ca poti lasa in trecut ce ai avut...succes

    0
    0

  • eu pe 15 Iul 2008, 23:08
    anca

    a fi virgina,nu inseamna numaidecat ca himenul sa fie prezent... unele dintre noi,se nasc fara,altele au himen dublu,circular,semiluna, sau in diverse forme... DAR,a fi virgina inseamna sa nu ai DELOC contact sexual, inseamna,IN PRIMUL RAND, sa fii pura,inocenta,fara de pacat... si dak a introdus doar putin, e posibil sa fie tot acolo (himenul) ,deci,din punct d vedere ginecologic,e foarte posibil sa fii virgina.

    0
    0

  • Max pe 13 Iul 2008, 15:22
    pt claudia

    Da-i sa mearga femeie inainte. Mai ales ca te simti bine. Intr-un final va veti satura unul de altul, acum inca sunteti dornici. Probabil de 14 ani langa sot te-ai plictisit. Cu amantul in 4 ani ti-ai tras-o mai rar, inca nu ti-a trecut cheful de el. Fii linistita, pe masura ce consumi relatia, iti trece cheful. Dar cel mai bine ar fi sa-ti intrebi sotul ce crede el. Sper sa nu suferi prea tare cand iti da raspunsul.

    0
    0

  • Max pe 13 Iul 2008, 15:17
    re: despre virginitate

    Usturimi pot simti si virgina si nevirgina. Care e problema ta? Cui ii pasa ca mai esti virgina sau nu?

    0
    0

  • Max pe 13 Iul 2008, 15:15
    pt petruta

    Orice pas ai face, o faci sau nu o faci, mai devreme sau mai tarziu relatia ta se va sfarsi. Asa ca decide tu cum vrei sa se sfarseasca... cu pasul facut sau fara pasul facut.

    0
    0

  • fensiirina pe 12 Iul 2008, 20:57
    rasp pt claudia

    e f greu sa iti dam un sfat uneori gindim k inima alteori k mintea,mintea mai poate fi pacalita dar inima nu,solutia si rasp tot de la tine va veni,dk analizezi un pic faptele si dorintele,orica actiune are avantj si dezavantj ,cauta solutia cu cele mai putine dezavantje.

    0
    0

  • claudia pe 12 Iul 2008, 10:03
    relatia persoana iubita

    l-am cunoscut acum 4 ani. sunt casatorita. pe deasupra suntem si prieteni de familie. ne iubim la nebunie.imi iubesc si sotul. ce sa fac. am incercat sa uit aceasta relatie dar nu pot. in pat ne potrivim perfect. cand ne vedem mie inca si dupa 4 ani imi salta inima,ceea ce simt si din partea lui. de fapt mi-a si spus-o... oare e bine ce fac? de multe ori stau si ma gandesc caci viata asta e asa de scurta si cruda si mi-ar parea rau sa intrerup relatia mai ales ca stiu ce simte si el pt. mine. dati-mi un sfat ce sa fac . nu vrem nici sa ne despartim de familii . sunt casatorita de 14 ani dar de 4 ani viata mea aprins un alt contur.traiesc pt. familie pe care o iubesc dar ceea ce simt pt. s.....nu pot sa descriu in cuvinte. oare gresesc? va implor dati-mi un sfat dar care sa nu ma faca sa sufar

    0
    0

  • Constantin Anca pe 11 Iul 2008, 01:09
    despre virginitate

    As vrea foarte mult sa imi raspunda si mie la o intrebare care ma framanta mult in orice clipa din viata mea, desi a trecut mult timp de atunci. Am avut o relatie cu ceva timp in urma ( acum 3 ani) era prima mea iubire, era cel mai frumos lucru pt mine care s-a sfarsit intr-un mod neplacut , generand in mine apoi multe frustrari... si regerete ,insa intrebrea mea e :daac contactul sexual a fost fara prez si s-a introdus doar capul penisului, oricum nu in totalitate, incercand pt cateva secunde .... mai sunt virgina? !!!!!!! nu am sangerat insa apoi ma simtit usturime ...

    0
    0

  • petruta pe 10 Iul 2008, 02:19
    dragoste

    acum nu de mult am devenit majora...si inca sunt "fata mare" nu cred ca e ceva neobisnuit ...sau ceva nu merge in mine...ba din contra.....a fost o decizie a mea....deci...vorbesc cu un baiat pe mess de aproape 6luni....de fapt noi ne_am cunoscut acum 3 ani ...cu ajutorul verului meu..eu sunt in italia si el in romania...este un lucru foarte "urat"...foarte neplacut...sa fi departe de pesoana iubita...dar incep sa cred pe zi ce trece ca el este cel pe care mi_l doresc cu adevarat....am doar o simpla intrebare : daca ajung acasa si nu reusesc sa fac acle pas ....important pt mine..normal...oare relatia mea se va sfarsi?....ce va gandi el?......multzumesc

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod