"Iubitule, hai să facem sex în paturi separate!"

Părinţii noştri s-au căsătorit fără să experimenteze cu nu ştiu câţi parteneri sexuali înainte. Au făcut-o fără să se gândească că se vor priva de pofte şi fantezii. În prezent

Părinţii noştri s-au căsătorit fără să experimenteze cu nu ştiu câţi parteneri sexuali înainte. Au făcut-o fără să se gândească că se vor priva de pofte şi fantezii. În prezent băgăm sexul la înaintare. Acum când căsătoria nu mai e teren virgin, la propriu!, ştii ce ne sfătuiesc psihologii?

Odată ce ne-am unit destinele şi ne-am clădit un cămin să luăm casă mare, cu două dormitoare musai, unul pentru soţie, altul pentru soţ. Cică ar fi mai sănătos pentru căsnicie să dormim în paturi diferite. Sună palpitant să-ţi bată soţul la uşă în miez de noapte pe motiv că te doreşte... Dar cum o fi să te trezeşti dimineaţa într-un pat gol şi să n-ai pe cine să săruţi pe frunte când te dai jos din pat? Aşadar, din nou, când e vorba de sex şi sentimente împărţite, totul e cu dus şi-ntors. Ce se întâmplă de fapt?

Experţii din Marea Britanie spun că somnul confortabil asigură fericirea într-o căsnicie. "Somnul este cel mai egoist lucru pe care îl putem face. Îndrăgostiţii susţin că le place să-şi simtă partenerul lângă ei în pat. Dar trebuie să fii TREAZ ca să simţi asta. De regulă ne cuibărim la început unul în braţele celuilalt, dar mai devreme sau mai târziu vrem să adormim. De ce să nu ne dăm jos din pat în acel moment şi să mergem la culcare în alt pat?", se întreabă Neil Stanley, doctor şi expert în somn. În final, acesta susţine că intimitatea în cuplu ne ajută în plan emoţional, dar somnul ne aduce atât beneficii emoţionale, cât şi fizice şi mentale. Un argument perfect logic, dar nerealistic.

Ce n-a luat domnul Stanley în considerare este faptul că bărbaţii şi femeile se raportează la planul emoţional în moduri diferite. Spre exemplu, bărbaţii consideră că sexul dintr-o relaţie serioasă este o manifestare fizică a iubirii. Femeile aşteaptă de multe ori să primească iubirea după sex, în îmbrăţişarea caldă a iubitului. Aşa că aranjamentul de a ne odihni emoţiile în paturi separate ne-ar putea crea coşmaruri.

La nivel global se estimează că unul din patru oameni se retrage într-o cameră separată pentru a dormi bine. "Ceea ce Dumnezeu a unit, omul să nu desfacă" este o vorbă ce-mi vine în minte şi mă întreb dacă nu s-ar referi cumva şi la divorţul acesta nocturn dintre soţi? În fond, e normal ca după ce faceţi sex, el să plece în camera lui? Mai rău, e normal ca la finalul serii să mergeţi direct în paturi separate? Ca-n orice aranjament casnic, există avantaje şi dezavantaje...

Tu ai da un pat... pe două paturi?

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod