Impulsul sexual si stresul

Impulsul sexual la femei poate fi grav afectat de diverse evenimente din viata. Daca e in pericol de a fi concediata sau are in lucru un proiect foarte complicat, cheltuielile...

Impulsul sexual la femei poate fi grav afectat de diverse evenimente din viata. Daca e in pericol de a fi concediata sau are in lucru un proiect foarte complicat, cheltuielile in casa tocmai s-au dublat, copii sunt bolnavi, a prins-o ploaia si a udat-o ciciulete sau a fugit cainele de acasa, nici nu se mai pune problema sexului. Nu-si mai doreste decat sa se bage in pat si sa se culce.

Cand acelas lucru i se intampla unui barbat, el considera sexul un fel de calmant - o modalitate de a se destinde in urma problemelor de peste zi. Astfel ca la sfarsitul zilei se repede la femeie, ea il face insensibil, el ii spune ca e frigida si ajunge sa doarma pe canapea.

Parca ati mai auzit, nu, un asemenea scenaiu? Interesant e ca atunci cand barbatii sunt intrebati in ce stare se afla relatia lor, de obicei o comenteaza in functie de serviciile partenerei din ziua respectiva, de exemplu, daca ea i-a pregatit micul dejun, i-a calcat camasa sau i-a facut un masaj la tample.

Femeile descriu starea relatiei in functie de ultimele evenimente, de exemplu, cat de atent a fost cu ea in ultimele luni, de cat de mare ajutor a fost in casa si cat de mult a comunicat cu ea. Majoritatea barbatilor nu inteleg aceasta diferenta. El se prea poate sa se fi purtat ca un adevarat gentleman si totusi ea sa refuze actul sexual, pentru ca este inca suparata ca el a insultat-o pe mama ei cu doua saptamani in urma.

Un stuidiu remarcabil a descoperit ca nivelul reprosurilor si al nemultumirii afisat intr-un cuplu este in stransa legatura cu numarul de boli infectioase de care sotii vor suferi in urmatorii cinci ani, mai ales femeile. Cu cat fac mai multe comentarii rauvoitoare, cu atat sunt mai predispuse la infctii grave. Motivul este ca stresul puternic rezultat din certuri slabeste sistemul imunitar, drept pentru care corpul este o prada mult mai usoara pentru boli, carora le face fata cu dificultate.

Ce vor barbatii de la o partida de sex


Pentru barbati e simplu: sa se descarce prin orgasm. Dupa o partida de sex, barbatul slabeste (unii spun ca li se goleste creierul), si cum a pierdut din greutate, corpul simte nevoia sa se odihneasca pentru a se reface. De aceea barbatii adorm bustean deseori dupa o partida de sex. Femeia se enerveaza din cauza asta si il considera egoist sau crede ca nu-i pasa de ea.

De asemenea, barbatii folosesc sexul pentru a exprima fizic ceea ce nu sunt in stare sa exprime sentimental. Cand barbatul are probleme, de exemplu nu-si gaseste o slujba, trebuie sa plateasca o datorie sau sa gaseasca o solutie unei dispute, mai mult ca sigur va folosi sexul pentru a se destinde din starea intens emotionala in care se afla. De obicei, femeile nu inteleg acest lucru si se considera "folosite", nepricepand ca barbatul are o problema pe care n-o poate rezolva usor.

Ce vor femeile de la o partida de sex


Pentru ca un barbat sa se simta implinit prin sex, el trebuie sa se destinda. Femeia are o nevoie total diferita: trebuie sa se simta tensionata pentru o perioada mai lunga, ceea ce presupune sa i se acorde multa atentie si sa se stea de vorba cu ea. El vrea sa se goleasca: ea vrea sa se incarce. Intelegerea acestei diferente ii face pe barbati sa fie niste amanti mai atenti. Femeilor le trebuie cel putin 30 de minute de preludiu inainte sa se simta pregatite sa faca sex. Barbatii au nevoie de 30 de secunde si considera mersul cu masina pana la ea acasa drept perioada de incalzire.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod