Gândurile obscene îţi îmbunătăţesc memoria

La mine (şi la mulţi alţi amici de-ai mei) nu se verifică această treabă :))))). Mi se pare normal, pentru că este o altă elucubraţie ale experto-cercetătoriilor "Degeaba".  Ed Cooke,

La mine (şi la mulţi alţi amici de-ai mei) nu se verifică această treabă :))))). Mi se pare normal, pentru că este o altă elucubraţie ale experto-cercetătoriilor "Degeaba". 

Ed Cooke, co-fondatorul site-ului de învăţare Memrise, susţine că a devenit la 23 de ani un maestru al memorării, datorită folosirii gândurilor şi a imaginaţiei obscene. Creierele noastre îşi amintesc mai uşor imagini mintale bizare, şocante, spune el. Ca şi cum ar fi ceva nou :))))!!!!!!!. Eu, de exemplu, îmi amintesc mai rapid o tâmpenie pe care am văzut-o la o emisiune de 2 lei "şoc şi groază" la TV decât un documentar de pe Discovery Channel.

Credeam că sunt eu defectă :))). Aş prefera, totuşi, să ştiu mai multe despre cele 7 minuni ale lumii decât culoare hârtiei igienince pe care Zăvo a furat-o de la Pepe din casă. :(((((((

Conform sfatului lui Cooke, trebuie să ne creăm o "cutie al memoriei", pe care să o umplem cu imagini şocante care să însoţească informaţia pe care vrem să o ţinem minte. Memoria umană are, de cele mai multe ori, probleme în a-şi regăsi amintirile, iar asocierea cu sexul de exemplu, este o bună metodă de a-i atrage atenţia.

Dar nu ar strica puţin exerciţiul pe această temă...

Hmmmmmmm... Mai ales că mă cam lasă memoria. Sunt dispusă să am şi o imaginaţie bolnavă, bolnavă rău pentru a ţine minte chestiunile importante.

Cred totuşi că această memorie este destul de stânjenitoare, mai ales dacă eşti o călugăriţă, nu-i aşa? Dar dacă trebuie, trebuie :)

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod