Faza excitatiei sexuale

In aceasta faza au loc cele mai importante modificari ale organelor genitale, legate de volum (marimea lor prin vasocongestie), temperatura (creste temperatura datorita...
In aceasta faza au loc cele mai importante modificari ale organelor genitale, legate de volum (marimea lor prin vasocongestie), temperatura (creste temperatura datorita afluxului suplimentar de sange si frecarii), culoare (inrosire intensa).

Perceptia multitudinii de stimuli erotici produce la femei: erectia mameleoanelor; reactii cutanate - inrosirea pielii de la gat pana la nivelul sanilor; transpiratie; o usoara contractie a tuturor grupelor musculare - contractie care devine puternica in orgasm; accelerarea respiratiei (hiperventilatie) - si mai ales in orgasm; modificarea ritmului cardiac (tahicardie) - mai ales in orgasm; modificarea tensiunii arteriale - mai ales in orgasm.

Iar daca te intereseaza modificarile stucturilor anatomice reproductive, in aceasta faza, iata-le: aplatizarea labiilor mari; congestia labiilor mici; tumescenta clitorisului; lubrifierea si alungirea vaginului; ridicarea uterului spre marele bazin.

Poate vrei sa stii acum ce produce la barbati perceptia stimulilor erotici. Fii atenta: erectia mameleoanelor; inrosirea pielii (fata, gat, piept); transpiratie (sudoratie); contractii musculare; hiperventilatie - mai ales in orgasm (peste 40 de respiratii pe minut); cresterea ritmului cardiac (important pentru persoanele cu probleme cardiovasculare); modificarea tensiunii arteriale.

Desigur, si structurile anatomice reproductive ale barbatilor se modifica in aceasta faza: penisul intra in erectie si devine rigid (la unii!); diametrul scrotului scade; testiculele sunt impinse (ridicate) in canalul inghinal.

Studiul orgasmului (Flautul intern)


Spuneam ca orgasmul inseamna si... studiu. Intalnirea cu o placere pe care ne-o dorim atat nu poate fi lasata la voia intamplarii. Pentru aceasta placere e necesar sa ne pregatim. Intai de toate sa invatam sa ne relaxam.

Relaxarea profunda inseamna o respiratie ampla, odihnitoare si o modalitate sigura de a ne raspandi placerea in toata fiinta. In Tantra exista o tehnica foarte frumoasa prin care energia, mintea si corpul sunt impreuna facand posibil, in actul erotic, realizarea unui orgasm sublim. Tehnica se cheama "Flautul intern".

Se executa astfel. Iti imaginezi ca talpile picioarelor si crestetul capului sunt unite printr-o teava de bambus. Acest "flaut intern" realizeaza legatura dintre toti centrii energetici situati de-a lungul coloanei vertebrale pana in crestetul capului.

Centrii energetici sunt adusi in rezonanta astfel: practicantul isi imagineaza cum, cu fiecare respiratie, acumuleaza energie jos, la baza coloanei vertebrale, pentru a o impinge apoi, incet, in sus, pana in crestetul capului. In modul acesta pot fi "transportate" toate senzatiile pe care le avem in timpul unui act erotic. La baza tehnicii sta, desigur, controlul respiratiei.

Exercitiu pentru incepatoare


Alege un loc linistit. Eventual patul tau. Dezbraca-te. Perfect. Intinde-te goala, cu picioarele desfacute la nivelul latimii umerilor. Pune mainile pe abdomen, sub ombilic. Palma dreapta peste palma stanga.

Invata sa respiri. Inspira si umfla abdomenul. Expira si dezumfla-l. Palmele tale urca si coboara. Repeta acest lucru de mai multe ori. Concentreaza-te pana cand totul devine natural.

In acel moment iti vei folosi mainile altfel. Le vei lasa sa te exploreze. Nu crezi ca a sosit timpul sa-ti intri in posesie? Sincronizeaza explorarea cu Flautul intern. Cum te simti?

Deci: inspira, expira cat mai adanc si complet posibil. Exploreaza-te. In clipa in care explorarea ta iti creeaza senzatii deosebite, "transporta-le" cu ajutorul "flautului intern" sus, in crestetul capului. Intr-o zi te vei simti in paradis. Pana atunci, in zilele urmatoare, fa acelasi lucru cu partenerul tau.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod